Cursus Astrologie

Cursus Astrologie

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 315 of 5 x € 66
Niveau
mbo-niveau
Studiemethode
thuisstudie

Astrologie

Met de cursus Astrologie leer jij jouw cliënten uitgebreid te analyseren en adviseren bij levensvraagstukken. Volgens de astrologie hangt alles in het universum met elkaar samen. Het bestuderen van astrologie vereist creativiteit en kent eindeloos veel mogelijkheden. Volg de cursus Astrologie en ga aan de slag als professioneel astroloog in jouw eigen praktijk.

Gratis proefles

Ja, ik wil de gratis proefles én de inhoudsopgave per e-mail ontvangen. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief met leuke nieuwtjes en inspiratie.

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Duidelijke uitleg vanaf de basis
 • Geschreven door een vakspecialist
 • Leer een complete horoscoop duiden
 • Ga aan de slag als professioneel astroloog

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Met deze astrologie opleiding word je opgeleid tot professioneel astroloog. Met de kennis en vaardigheden die je opdoet kan jij jouw cliënten analyseren en adviseren.

Als astroloog maak je inzichtelijk waarom sommige problemen herhaaldelijk op het levenspad van je cliënt terugkeren. Je biedt begeleiding bij vragen over levensdoel, werk of persoonlijke ontwikkeling. Door de geboortehoroscoop van je cliënt te analyseren, ontdek je van alles over zijn karakter, gezondheid en relaties.

Na afronding van de cursus Astrologie kan je als professioneel astroloog aan de slag in een eigen praktijk, maar bijvoorbeeld ook op beurzen en festivals.

Wat leer je?

Als astroloog leer je mensen zichzelf beter te begrijpen. Aan de hand van tal van oefeningen en afbeeldingen word je stap voor stap ingewijd in de astrologische wereld. In de cursus Astrologie wordt aandacht besteed aan:

 • Kennis over de astrologische wereld
 • Interpretatie van een complete geboortehoroscoop
 • Herkennen van dierenriemtekens, planeten, huizen, kruizen en elementen

Het studiemateriaal van deze astrologiecursus is zeer uitgebreid en ontwikkeld door een vakspecialist met 25 jaar praktijkervaring. Je bent dus verzekerd van kwalitatief hoogwaardige lesstof.

Leerdoelen van de cursus Astrologie:

 • Je bent op de hoogte van de geschiedenis van de astrologie.
 • Je kent de mythologische achtergrond van de sterrenbeelden.
 • Je bent bekend met dierenriemtekens, planeten, huizen, kruizen en elementen.
 • Je weet hoe je een geboortehoroscoop kan berekenen.
 • Je kent de mythologische achtergrond van de zon, maan en de planeten.
 • Je kent de betekenis van de aspecten en de aspectconfiguraties.
 • Je kan horoscopen interpreteren.

Details

methode thuisstudie
omvang

10 lessen

studieduur 5 maanden
lesgeld € 315 of 5 x € 66
inschrijfgeld € 20
niveau mbo-niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

na inzending van uw huiswerk kunt u een certificaat van deelname downloaden in uw studentenportaal.

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het Civas-diploma Astrologie

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt Civas je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan kun je een certificaat van deelname downloaden in het studentenportaal.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

Civas scoort een 9.1

Karin Zijlstra
08 februari 2022
De communicatie voor vragen aan mijn docente verliep heel goed, maar ook met de medestudenten. Het lesboek zag er heel goed en overzichtelijk uit. Was meteen duidelijk. Goede opbouw van de lesstof.
P. Persoon
09 september 2022
Dit maakt leren 3x leuker! Informatie lezen (1), uitgeschreven voorbeelden (2), opdrachten uitwerken (3). Eenvoudig online en zonder druk toetsen. Een manier van leren dat bij me past zodat ik na het behalen van een diploma alweer sta te poppelen om met een volgende opleiding te beginnen. Echt super!
Jacqueline Braakman
05 augustus 2022
De studies die ik heb gevolgd (Jongerencoach en ACT) waren duidelijk en goed opgebouwd. Het maakt echt een verschil dat je voor jezelf een planning kan maken en op deze manier vrij bent om je tijd in te delen.