Cursus Dermatherapie op natuurlijke basis

Cursus Dermatherapie op natuurlijke basis

Dermatherapie op natuurlijke basis is bedoeld voor therapeuten, zorgverleners en ieder ander die huidproblemen op natuurlijke wijze wil leren aanpakken. Studieduur 6 maanden. BATC-erkend diploma.

mbo+ niveau
6mnd.
€ 485 of 8 x € 64 p/m
thuisstudie

De cursus Dermatherapie op natuurlijke basis is bedoeld voor therapeuten, zorgverleners en ieder ander die huidproblemen op natuurlijke wijze wil leren aanpakken. Veel mensen kampen tegenwoordig met huidproblemen. Acne, allergieën en eczeem nemen onder invloed van ongezonde voeding, milieuvervuiling en toenemende stress hand over hand toe. Met deze unieke cursus over huidverzorging kun je daar iets aan doen!

Wat je van de opleiding kunt verwachten

 • Zeer actuele behandelwijze
 • Geschreven door vakdeskundige
 • Helder en uitgebreid lesmateriaal
 • Direct praktisch toepasbare kennis

Na afronding

De cursus Dermatherapie op natuurlijke basis is bedoeld voor therapeuten en andere belangstellenden die huidproblemen op natuurlijke wijze willen bestrijden. Bij acne, eczeem, netelroos, allergieën, overgevoeligheid, oedeem, haarproblemen, enzovoorts, biedt een natuurlijke aanpak vaak uitstekende resultaten!

Een lelijke of ontsierende huid kan grote psychische invloed hebben. Minderwaardigheidsgevoelens en onzekerheid spelen vaak een rol. Om die reden zoeken steeds meer mensen hulp bij het oplossen van hun huidproblemen. Huidverzorging op natuurlijke basis kan ook uitstekend worden ingezet ter ondersteuning van een reguliere behandeling.

Programma

Bij het vaststellen van huidproblemen is een goede anamnese van groot belang. In de cursus Dermatherapie op natuurlijke basis wordt daarom volop aandacht besteed aan het in kaart brengen van de huidaandoeningen.

Vervolgens krijg je in deze cursus over huidverzorging, uitleg over hoe je het huidprobleem op natuurlijke wijze behandelt. Een multifunctionele aanpak werkt daarbij vaak het beste. De behandeling kan onder meer bestaan uit dieet- en voedingsadviezen, het gebruik van supplementen, eliminatie van additieven en kleurstoffen en lichttherapie.

Psychische klachten spelen ook vaak een rol bij het ontstaan van huidproblemen. De aanpak van psychische knelpunten wordt daarom ook in deze opleiding besproken.

De leerdoelen van de cursus Dermatherapie op natuurlijke basis:

 • Je hebt kennis van de functies en anatomie van de huid.
 • Je hebt kennis van het lymfvatenstelsel en de immuunrespons bij allergische reacties en voedselovergevoeligheid.
 • Je hebt kennis van de verschillende soorten eczeem en de behandeling van eczeemklachten.
 • Je hebt kennis van de celbiologie met betrekking tot de huid.
 • Je hebt kennis van veelvoorkomende huidproblemen en de behandelmogelijkheden.
 • Je hebt kennis van de invloed van voeding op de huid en weet welke voedingsstoffen bijdragen aan een goede gezondheid van de huid.
 • Je hebt kennis van geneeskrachtige extracten die worden ingezet bij huidproblemen.
 • Je kan een anamnese afnemen bij huidproblemen.

Diploma & Accreditaties

Certificaat

Bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk kan je een certificaat van deelname downloaden in je studentenportaal.

Diploma

Bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het Civas-diploma Dermatherapie.

Accreditaties

- BATC

- CAT

- KTNO

Studieduur & Kosten

Methode
thuisstudie
Niveau
mbo+ niveau
Type
Cursus
Omvang

12 lessen

Studieduur
6 maanden
Lesgeld
€ 485 of 8 x € 64
Inschrijfgeld
€ 20
Vooropleiding
er is geen specifieke vooropleiding vereist

Zo studeer je

Studeren kan in je eigen tempo. Er is wel een maximale studieduur van 36 maanden. Tijdens deze periode heb je recht op studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kun je deelnemen aan het examen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen én heb je al het huiswerk succesvol afgerond met een rapportcijfer 5,5 of hoger, dan ontvang je het diploma Dermatherapie op natuurlijke basis. Slaag je niet voor het examen, dan begeleidt Civas je graag om het herexamen te halen. Uiteraard allemaal binnen de studietermijn van 36 maanden. Examen doen is niet verplicht. Het diploma ontvang je gratis.

Ga direct van start

 • Ontvang uw studie binnen 2 werkdagen thuis
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens
Dermatherapie op natuurlijke basis

Gratis proefles doen

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Hartelijk dank voor je aanvraag. De proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Hulp bij je studiekeuze?

Wij helpen je graag!


Niet helemaal wat je zocht?

Soortgelijke opleidingen als 'Dermatherapie op natuurlijke basis'

Bach bloesemtherapie

Meer informatie

Aromatherapie

Meer informatie

Kruidengeneeskunde

Meer informatie

Wil je doorstuderen?

Vervolgopleidingen waar je in kunt specialiseren

Aromatherapie

Meer informatie

Natuurvoeding en kruidenleer

Meer informatie

Natuurvoedingsadviseur

Meer informatie