Docent Coaching stelt zich voor

Leestijd
1 minuten
Geplaatst op
24 april 2019

Docent Coaching Paul Camp stelt zich voor

Paul Camp is docent Coaching bij Civas. Aan de hand van 5 vragen vertelt hij over zijn vakgebied en docentschap voor Civas.

​Wat is je achtergrond?

‘Ik ben van huis uit pedagoog. Daarnaast werk ik als counselor, coach, therapeut en methodiek ontwikkelaar. Voor Civas schreef ik een groot aantal cursussen en verzorg ik studiedagen.’

​Wat trekt je zo aan het vakgebied?

‘In dit vakgebied mag ik voor een korte tijd getuige zijn van wat voor cliënten veelal het meest wezenlijk en betekenisvol is in hun leven. Tegelijkertijd ben ik ook maar een voorbijganger in hun leven. Toch kan in dat korte tijdsbestek een verandering plaatsvinden die cliënten op een nieuw en beter levenspad brengt. Een kleine verandering in iemands leven kan door de jaren heen een grote omslag teweegbrengen. Aan dat proces een stukje mogen bijdragen is heel waardevol.’

​Wat onderscheid je van jouw vakgenoten?

‘Vanwege mijn brede oriëntering kan ik snel van benadering wisselen om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de wensen van cliënten. Bovendien werk ik het liefst vanuit meerdere benaderingen tegelijk.

​Wat kan men zoal verwachten van de opleiding?

‘Als docent probeer ik de lesstof zo praktisch mogelijk en in begrijpelijke taal op te schrijven. Dat is soms lastig, want dit vakgebied kent veel nuances. Ik zorg er in ieder geval voor dat de theorie aansluit bij de praktijk en omlijst is met duidelijke voorbeelden. Mijn uitgangspunt is: als iemand met de materie aan de slag gaat, wat heeft diegene dan nodig om dat te kunnen?’

​Welk advies heb je voor (aankomende) studenten?

‘Mijn advies zou zijn om niet alleen de lesstof vanuit een theoretische benadering te bestuderen. Bezin ook over wat die lesstof met je doet en hoe het betekenis heeft in je leven. Als je een voorkeur hebt voor een bepaalde benadering of juist weerstand voelt bij wat je leest, vraag je dan af waarom dat zo is. Welke persoonlijke waarden spelen daarbij een rol? Wat is herkenbaar of staat juist ver van je vandaan? Studeren in dit sociale vakgebied is onlosmakelijk verbonden met je persoonlijke ontwikkeling.’


>Bekijk onze coaching & counseling opleidingen