Carrièreswitch? Kies voor een omscholingstraject van Civas

Leestijd
4 minuten
Geplaatst op
22 april 2020

Een carrièreswitch maken in de richting van coaching of voedingsadvies

Loop je vast op je huidige werkplek, vind je geen passend werk, of begin je liever voor jezelf? Met een erkende opleiding van Civas krijg je alle kennis aangereikt om je carrière een nieuwe wending te geven in de richting van coaching of voedingsadvies. Volg je hart en zet vandaag nog een stap in de nieuwe richting! 


Omscholen naar coach of counselor

Schuilt er een professioneel begeleider in je? Bij particulieren, in het bedrijfsleven, de sociale sector en de sportwereld is er momenteel grote vraag naar vakbekwame coaches en counselors. Met een Civas-diploma op zak heb je dus volop mogelijkheden om jouw coachvaardigheden in de praktijk te brengen. Met onderstaande zes studies kies je voor een baan met toekomstperspectief.

Opleiding Coaching
Volg de opleiding Coaching en leer de vaardigheden die je als succesvol coach in huis dient te hebben!

Opleiding Counseling
Volg de opleiding Counseling en help cliënten door therapeutische gesprekken zichzelf te hervinden.

Opleiding Kindercoach
Volg de opleiding Kindercoach en leer kinderen en tieners op professionele wijze te begeleiden bij hun ontwikkeling.

Opleiding Lifecoach
De opleiding Lifecoach leidt je op tot professioneel lifecoach. Als lifecoach helpt u mensen meer balans en geluk te vinden.

Opleiding Budgetcoach
Volg de opleiding Budgetcoach en help mensen met het op orde brengen én houden van hun financiën.

Opleiding Wandelcoach
Volg de opleiding Wandelcoach en maak intensief kennis met een van de meest effectieve coachvormen ooit.

Kies uw studie

Omscholen naar voedingsprofessional

Steeds meer mensen zoeken naar manieren om hun voedingspatroon, vitaliteit en energielevel te verbeteren. Om die reden wordt steeds vaker een beroep gedaan op een voedingsprofessional. Met de twee onderstaande erkende opleidingen van Civas leg je een stevige basis voor je verdere loopbaan als deskundige op het gebied van voeding en vitaliteit.

Opleiding Voedingsdeskundige
Met de opleiding Voedingsdeskundige leer je als zelfstandig voedingsdeskundige cliënten te adviseren op het gebied van voeding, gewichtsbeheersing en leefstijl. 

Opleiding Gewichtsconsulent
Volg de BGN-erkende opleiding Gewichtsconsulent en leer cliënten met overgewicht op professionele wijze te begeleiden naar een gezond eet- en leefpatroon. 

Kies uw studie

Vervolg je basisopleiding met een specialisatie

Met onze thuisstudies word je breed opgeleid tot coach, counselor of voedingsprofessional. Kies voor een gedegen basisopleiding en leg een stevig fundament voor je eigen praktijk. Na het behalen van het erkende diploma, kan jij je met één van onze specialisatiecursussen verder verdiepen.

Omscholen? Vraag een gratis proefles aan

Ben je klaar voor een carrièreswitch? Dan sta je waarschijnlijk een omscholingstraject te wachten. Kies een vakgebied waar je hart sneller van gaat kloppen en een thuisstudie die aansluit bij jouw interesse en passie. Zo blijf je zeker tot het einde gemotiveerd! Twijfel je tussen meerdere thuisstudies? Vraag dan op de studiepagina een gratis proefles aan.

Wat onze studenten zeggen over hun carrièreswitch

Lees hier de verhalen van onze studenten die met een diploma een carriereswitch hebben gemaakt! Robin Seuren heeft zowel de opleiding Natuurvoedingsadviseur als Orthomoleculaire voeding voor kinderen gevolgd en heeft inmiddels haar eigen praktijk. In haar blog vertelt zij over haar ervaringen. Pieter Grimbergen is coach en in zijn blog vertelt hij hoe hij coach is geworden en welke rol Civas daarbij heeft gespeeld.

2 minuten leestijd

'Meer focus op genieten dan op spullen' - Adine Faber-Versluis

Eén miljoen vrouwen financieel onafhankelijk maken. Dat is de missie van Adine Faber-Versluis. Om dat doel te bereiken is ze tien jaar geleden begonnen met de Money Mind Academy en de website Lekker Leven met Minder. De opleiding Budgetcoach geeft haar nieuwe inzichten die ze in haar praktijk kan toepassen.

2 minuten leestijd

Ton Bussche: ‘IPP® steekt met kop en schouders boven andere assessments uit’

Ton Bussche, general manager bij Microfix, is grootafnemer van het Integraal Persoonlijkheids Profiel® vanaf het eerste uur. Hij kent het instrument door en door. “IPP® steekt met kop en schouders uit boven andere assessments. Voor een gezonde doorstroming en dynamiek in je organisatie raad ik het elk bedrijf aan.”

2 minuten leestijd

Hans Blom: ‘Het IPP® assessment staat na 35 jaar nog als een huis’

Het Integraal PersoonlijkheidsProfiel (IPP®) is 35 jaar geleden ontwikkeld door Hans Blom in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam. Ook in de latere doorontwikkeling van het IPP® heeft Blom altijd contact gezocht met universiteiten. “Ik hecht zeer aan wetenschappelijke onderbouwing.” Een vraaggesprek met de ontwikkelaar van dit assessment instrument.

1 minuten leestijd

Jasper Bron: ‘Verzekerd van de juiste keuze’

Als Jasper Bron, managing director Technogym Benelux, nieuwe sales-medewerkers of managers nodig heeft, kiest hij als laatste stap in het recruitmentproces altijd voor een IPP® assessment. “Een kleine investering die mij ervan verzekert dat ik de juiste keuze maak.”

2 minuten leestijd

Dick Tanis: ‘De breedte en dwarsverbanden maken IPP® het beste in de markt’

Dick Tanis houdt zich al zijn werkende leven lang bezig met de ontwikkeling van mensen binnen een organisatie. Na verschillende HR-functies, bij onder meer Geldnet en G4S, werkt hij nu als zelfstandig HR-adviseur. Tanis is een warm pleitbezorger van het Integraal PersoonlijkheidProfiel® (IPP®) van CIVAS Assessments.

5 minuten leestijd

Stress en de gevolgen op je metabolisme / stofwisseling

Wordt je stofwisseling trager door stress? Jazeker. Stress heeft gevolgen op je metabolisme en bepaalt jouw lichamelijke gezondheid veel meer dan je misschien wel weet. Lees hieronder waarom!

5 minuten leestijd

CIVAS Assessments IPP® - ontstaan & ontwikkeling

Het Integraal PersoonlijkheidProfiel® (IPP®) van CIVAS Assessments is een online onderzoek naar persoonlijkheid en gedrag, dat aantoont hoe effectief iemand in een organisatie en een team kan functioneren. Het resultaat van het onderzoek is de basis voor werving, selectie en voor persoonlijke loopbaanontwikkeling. Het IPP® wordt daarnaast ook toegepast bij reorganisaties of voor het vergroten van de effectiviteit van teams. In dit artikel meer over het ontstaan van het IPP®, de ontwikkeling van het assessment en de unieke kenmerken die het IPP® tot zo’n krachtig instrument maken.

5 minuten leestijd

Vitaal met superfoods

Door gezond te eten, krijg je meer energie, een sterker immuunsysteem en een hogere weerstand. Zo ben je beter gewapend tegen herfstkwaaltjes zoals verkoudheid, vermoeidheid en griep. Laat de herfst nu bij uitstek het seizoen zijn voor kleurrijke maaltijden boordevol vitaminen en mineralen. In dit blog lichten we 5 supergezonde herfstgroenten- en fruitsoorten uit.

8 minuten leestijd

Gezonde financiële vaardigheden versterken

Een budgetcoach helpt mensen op weg naar gezonde financiële vaardigheden. In de opleiding Budgetcoach van Civas leer je hoe je mensen helpt die vaardigheden te versterken. En als leuke bijkomstigheid krijg je zelf ook nog handige besparingstips!