Carrièreswitch? Kies voor een omscholingstraject van CIVAS

Leestijd
4 minuten
Geplaatst op
22 april 2020

Een carrièreswitch maken in de richting van coaching of voedingsadvies

Loopt u vast op uw huidige werkplek, vindt u geen passend werk, of begint u liever voor uzelf? Met een erkende opleiding van CIVAS krijgt u alle kennis aangereikt om uw carrière een nieuwe wending te geven in de richting van coaching of voedingsadvies. Volg uw hart en zet vandaag nog een stap in de nieuwe richting! 


Omscholen naar coach of counselor

Schuilt er een professioneel begeleider in u? Bij particulieren, in het bedrijfsleven, de sociale sector en de sportwereld is er momenteel grote vraag naar vakbekwame coaches en counselors. Met een CIVAS-diploma op zak heeft u dus volop mogelijkheden om uw coachvaardigheden in de praktijk te brengen. Met onderstaande zes studies kiest u voor een baan met toekomstperspectief.

Opleiding Coaching
Volg de opleiding Coaching en leer de vaardigheden die u als succesvol coach in huis dient te hebben!

Opleiding Counseling
Volg de opleiding Counseling en help cliënten door therapeutische gesprekken zichzelf te hervinden.

Opleiding Kindercoach
Volg de opleiding Kindercoach en leer kinderen en tieners op professionele wijze te begeleiden bij hun ontwikkeling.

Opleiding Lifecoach
De opleiding Lifecoach leidt u op tot professioneel lifecoach. Als lifecoach helpt u mensen meer balans en geluk te vinden.

Opleiding Budgetcoach
Volg de opleiding Budgetcoach en help mensen met het op orde brengen én houden van hun financiën.

Opleiding Wandelcoach
Volg de opleiding Wandelcoach en maak intensief kennis met een van de meest effectieve coachvormen ooit.

Kies uw studie
Omscholing naar voedingsprofessional?

Omscholen naar voedingsprofessional

Steeds meer mensen zoeken naar manieren om hun voedingspatroon, vitaliteit en energielevel te verbeteren. Om die reden wordt steeds vaker een beroep gedaan op een voedingsprofessional. Met de twee onderstaande erkende opleidingen van CIVAS legt u een stevige basis voor uw verdere loopbaan als deskundige op het gebied van voeding en vitaliteit.

Opleiding Voedingsdeskundige
Met de opleiding Voedingsdeskundige leert u als zelfstandig voedingsdeskundige cliënten te adviseren op het gebied van voeding, gewichtsbeheersing en leefstijl. 

Opleiding Gewichtsconsulent
Volg de BGN-erkende opleiding Gewichtsconsulent en leer cliënten met overgewicht op professionele wijze te begeleiden naar een gezond eet- en leefpatroon. 

Kies uw studie

Vervolg uw basisopleiding met een specialisatie

Met onze thuisstudies wordt u breed opgeleid tot coach, counselor of voedingsprofessional. Kies voor een gedegen basisopleiding en leg een stevig fundament voor uw eigen praktijk. Na het behalen van het erkende diploma, kunt u zich met een van onze specialisatiecursussen verder verdiepen.

Omscholen? Vraag een gratis proefles aan

Bent u klaar voor een carrièreswitch? Dan staat u waarschijnlijk een omscholingstraject te wachten. Kies een vakgebied waar uw hart sneller van gaat kloppen en een thuisstudie die aansluit bij uw interesse en passie. Zo blijft u zeker tot het einde gemotiveerd! Twijfelt u tussen meerdere thuisstudies? Vraag dan op de studiepagina een gratis proefles aan.

Wat onze studenten zeggen over hun carrièreswitch

Lees hier de verhalen van onze studenten die met een CIVAS-diploma een carriereswitch hebben gemaakt! Robin Seuren heeft zowel de CIVAS-opleiding Natuurvoedingsadviseur als Orthomoleculaire voeding voor kinderen gevolgd en heeft inmiddels haar eigen praktijk. In haar blog vertelt zij over haar ervaringen. Pieter Grimbergen is coach en in zijn blog vertelt hij hoe hij coach is geworden en welke rol CIVAS daarbij heeft gespeeld.

Omscholen naar coach of counselor?
5 minuten leestijd

Studentervaringen Coachopleiding Foundation Level

In december startten Regillio, Anique en Evelien met de nieuwe klassikale Coachopleiding Foundation Level. In deze blog vertellen ze over hun ambitie, ervaringen en leermomenten.

8 minuten leestijd

Gezond en weerbaar door het leven met orthomoleculaire voeding

Orthomoleculaire voeding wint aan populariteit. Steeds meer mensen ontdekken hoe ze met een orthomoleculair voedingspatroon hun gezondheid en weerstand kunnen beïnvloeden en klachten kunnen herstellen of voorkomen.

6 minuten leestijd

Voeding en gezondheid: het verschil tussen reguliere en natuurvoeding

Word je van een avocado dik of is de vrucht juist een bron van vezels? Passen koolhydraten nou wel of niet in een gezond voedingspatroon? En die twee stuks fruit, hoe zit dat eigenlijk? Zit daar niet veel te veel suiker in? Wie zich verdiept in het onderwerp voeding komt heel veel tegenstrijdige informatie tegen. Dat kan soms best verwarrend zijn. Wat is waar? Tijd voor nuance.

5 minuten leestijd

De 6 zuilen van ACT

ACT therapie steunt op zes zuilen of vaardigheden die elkaar versterken. Samen zorgen ze voor meer psychische flexibiliteit. Praktijkdocent Paul Camp raadt therapeuten van harte aan om met de zes kernprocessen aan de slag te gaan. “Wie oefent met ACT wordt een betere coach.” We nemen de zes processen uit de ACT hexaflex met hem door.

5 minuten leestijd

ACT en mindfulness

Mindfulness is een manier om met aandacht naar het hier en nu te kijken zonder gedachten of gebeurtenissen te veroordelen. Mensen vanuit allerlei filosofische stromingen passen het al duizenden jaren toe. Binnen de ACT opleiding van CIVAS neemt mindfulness een belangrijke plaats in. Met oefeningen waar je cliënten (en jijzelf!) een leven lang baat bij kunnen hebben.

4 minuten leestijd

Oefenen met cognitieve defusie

Mentaal een stapje terugdoen om met afstand naar je gedachten te kijken. Zodat je een negatieve gedachte als ‘Ik kan helemaal niks’ leert relativeren en niet als dé absolute waarheid ziet. Dit proces wordt binnen de ACT cognitieve defusie genoemd. Tip voor de coachpraktijk: blijf niet te veel in de theorie hangen, maar ga met je cliënt aan de slag met oefeningen. We geven er vast twee.

4 minuten leestijd

Creatieve hopeloosheid

Creatieve hopeloosheid is een belangrijk begrip binnen de Acceptatie en Commitment therapie (ACT). Kortgezegd betekent het ‘stop met worstelen’ als eerste en belangrijke stap op weg naar acceptatie. Een stap naar een leven waarin je de dingen doet die voor jou waardevol zijn. Door je oude strategieën los te laten ontstaat ruimte voor nieuw gedrag. Een korte uitleg.

5 minuten leestijd

Pieter Grimbergen over ACT in de praktijk

‘ACT brengt mensen weer in beweging’ Toen Pieter Grimbergen na een mooie carrière als pianist besloot om coach te worden, volgde hij de ACT opleiding van CIVAS. ACT therapie vormt nu het fundament van zijn praktijk. In juli verschijnt zijn boek: Zorg, zingeving en waardigheid. Gesprekken bij tegenslag en gezondheid. Een vraaggesprek over leven vanuit waarden, persoonlijk leiderschap en leren accepteren. “Wees gastvrij voor wat er is.”

6 minuten leestijd

Vijf verrassende feiten over thuisstudie

Is thuis studeren minder effectief dan klassikaal leren? Leer je wel voldoende met e-learning? Hoe belangrijk is lesmateriaal op papier? Veel studenten die op afstand een opleiding willen doen zitten met dit soort vragen. Naar thuisstudie is veel onderzoek gedaan. Met soms verrassende uitkomsten.