Carrièreswitch? Kies voor een omscholingstraject van CIVAS

Leestijd
4 minuten
Geplaatst op
22 april 2020

Een carrièreswitch maken in de richting van coaching of voedingsadvies

Loopt u vast op uw huidige werkplek, vindt u geen passend werk, of begint u liever voor uzelf? Met een erkende opleiding van CIVAS krijgt u alle kennis aangereikt om uw carrière een nieuwe wending te geven in de richting van coaching of voedingsadvies. Volg uw hart en zet vandaag nog een stap in de nieuwe richting! 


Omscholen naar coach of counselor

Schuilt er een professioneel begeleider in u? Bij particulieren, in het bedrijfsleven, de sociale sector en de sportwereld is er momenteel grote vraag naar vakbekwame coaches en counselors. Met een CIVAS-diploma op zak heeft u dus volop mogelijkheden om uw coachvaardigheden in de praktijk te brengen. Met onderstaande zes studies kiest u voor een baan met toekomstperspectief.

Opleiding Coaching
Volg de opleiding Coaching en leer de vaardigheden die u als succesvol coach in huis dient te hebben!

Opleiding Counseling
Volg de opleiding Counseling en help cliënten door therapeutische gesprekken zichzelf te hervinden.

Opleiding Kindercoach
Volg de opleiding Kindercoach en leer kinderen en tieners op professionele wijze te begeleiden bij hun ontwikkeling.

Opleiding Lifecoach
De opleiding Lifecoach leidt u op tot professioneel lifecoach. Als lifecoach helpt u mensen meer balans en geluk te vinden.

Opleiding Budgetcoach
Volg de opleiding Budgetcoach en help mensen met het op orde brengen én houden van hun financiën.

Opleiding Wandelcoach
Volg de opleiding Wandelcoach en maak intensief kennis met een van de meest effectieve coachvormen ooit.

Kies uw studie
Omscholing naar voedingsprofessional?

Omscholen naar voedingsprofessional

Steeds meer mensen zoeken naar manieren om hun voedingspatroon, vitaliteit en energielevel te verbeteren. Om die reden wordt steeds vaker een beroep gedaan op een voedingsprofessional. Met de twee onderstaande erkende opleidingen van CIVAS legt u een stevige basis voor uw verdere loopbaan als deskundige op het gebied van voeding en vitaliteit.

Opleiding Voedingsdeskundige
Met de opleiding Voedingsdeskundige leert u als zelfstandig voedingsdeskundige cliënten te adviseren op het gebied van voeding, gewichtsbeheersing en leefstijl. 

Opleiding Gewichtsconsulent
Volg de BGN-erkende opleiding Gewichtsconsulent en leer cliënten met overgewicht op professionele wijze te begeleiden naar een gezond eet- en leefpatroon. 

Kies uw studie

Vervolg uw basisopleiding met een specialisatie

Met onze thuisstudies wordt u breed opgeleid tot coach, counselor of voedingsprofessional. Kies voor een gedegen basisopleiding en leg een stevig fundament voor uw eigen praktijk. Na het behalen van het erkende diploma, kunt u zich met een van onze specialisatiecursussen verder verdiepen.

Omscholen? Vraag een gratis proefles aan

Bent u klaar voor een carrièreswitch? Dan staat u waarschijnlijk een omscholingstraject te wachten. Kies een vakgebied waar uw hart sneller van gaat kloppen en een thuisstudie die aansluit bij uw interesse en passie. Zo blijft u zeker tot het einde gemotiveerd! Twijfelt u tussen meerdere thuisstudies? Vraag dan op de studiepagina een gratis proefles aan.

Wat onze studenten zeggen over hun carrièreswitch

Lees hier de verhalen van onze studenten die met een CIVAS-diploma een carriereswitch hebben gemaakt! Robin Seuren heeft zowel de CIVAS-opleiding Natuurvoedingsadviseur als Orthomoleculaire voeding voor kinderen gevolgd en heeft inmiddels haar eigen praktijk. In haar blog vertelt zij over haar ervaringen. Pieter Grimbergen is coach en in zijn blog vertelt hij hoe hij coach is geworden en welke rol CIVAS daarbij heeft gespeeld.

Omscholen naar coach of counselor?
6 minuten leestijd

Vijf verrassende feiten over thuisstudie

Is thuis studeren minder effectief dan klassikaal leren? Leer je wel voldoende met e-learning? Hoe belangrijk is lesmateriaal op papier? Veel studenten die op afstand een opleiding willen doen zitten met dit soort vragen. Naar thuisstudie is veel onderzoek gedaan. Met soms verrassende uitkomsten.

5 minuten leestijd

Thuisstudie combineren met een gezin

Een fulltime baan, kinderen, hobby's en ook nog een thuisstudie volgen: dat klinkt als een hele opgave. Toch zijn er steeds meer volwassenen die dit succesvol kunnen combineren. Hierbij is het belangrijk de juiste balans te bewaken tussen je studie, je gezinsleven en vrije tijd.

5 minuten leestijd

Blended learning: de ultieme mix tussen e-learning en klassikaal leren

Blended learning is een relatief nieuwe onderwijsvorm die steeds vaker gebruikt wordt in zowel academische als professionele kringen. In dit artikel lees je wat blended learning precies inhoudt, wat deze lesvorm onderscheidt van andere lesvormen en wat de voordelen van blended learning zijn.

4 minuten leestijd

Waarom afstandsleren in de praktijk steeds populairder wordt

Afstandsleren of het volgen van een thuisstudie is al langere tijd een prettige en efficiënte manier om succesvol een erkend diploma te behalen. Dankzij technologische ontwikkelingen is afstandsleren voor een breder publiek toegankelijk geworden en de laatste jaren won deze flexibele manier van studeren dan ook flink aan populariteit.

8 minuten leestijd

Wat zijn de voordelen van een thuisstudie?

Denk je al enige tijd na over een thuisstudie, maar twijfel je nog of thuis studeren wel bij je past? Of vraag je je af wat het verschil is met een klassikale studie en wat de voordelen zijn? Lees hier wanneer een thuisstudie voor jou geschikt is.

5 minuten leestijd

Vrije radicalen te lijf met antioxidanten in orthomoleculaire voeding

Wie zich verdiept in de wetenschap achter orthomoleculaire voeding kan niet om de termen vrije radicalen en antioxidanten heen. Wat zijn dat en hoe ga je de vrije radicalen het beste te lijf?

5 minuten leestijd

Orthomoleculaire voedingstips van Birgit de Heij

De beste dokter staat in de keuken. Deze titel van een boek van Birgit de Heij zegt eigenlijk alles over de werking van orthomoleculaire voeding. Birgit verdiept zich al jaren in de juiste combinaties van ontstekingsremmende voedingsstoffen. Wat raadt ze een beginner aan? Een stappenplan.

5 minuten leestijd

Sandra de Vries over orthomoleculaire voeding in de praktijk

Huidproblemen, hooikoorts, allergie, vermoeidheid. Met de juiste voeding en leefstijl kun je deze en vele andere klachten verminderen of zelfs doen verdwijnen. Dat is de boodschap van orthomoleculair voedingsdeskundige Sandra de Vries.

5 minuten leestijd

Orthomoleculaire voeding en kinderen

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met een orthomoleculair voedingspatroon. Vanaf hun tweede jaar kunnen kinderen prima met de rest van het gezin mee-eten. In de praktijk stappen veel ouders pas later over op orthomoleculaire eetgewoonten. Hoe krijg je kinderen hierin mee?