Docent Coaching Paul Camp stelt zich voor
VeganFeelfood_menu_DEF

24 april 2019 | 0 reactie(s)

Docent Coaching Paul Camp stelt zich voor

1 minuut leestijd

Coaching is een uniek beroep. Voor een korte tijd is een coach getuige van wat voor cliënten veelal het meest wezenlijk en betekenisvol is in hun leven. Dat is een bijzonder voorrecht. De coach is daarbij geen expert, maar gaat ervanuit dat cliënten alle antwoorden, krachten en mogelijkheden al in zich hebben. En coaching is, zo gezien, het proces waarbij je samen die krachten naar de oppervlakte haalt. Eigenlijk zoekt een coach altijd de makkelijkste weg naar verbetering. Die positieve wenteling voltrekt zich vaak binnen enkele weken.

Als docent probeer ik de lesstof zo praktisch mogelijk en in begrijpelijke taal op te schrijven. Dat is soms lastig, want dit vakgebied kent veel nuances. Ik zorg er in ieder geval voor dat de theorie aansluit bij de praktijk en omlijst is met duidelijke voorbeelden. Mijn uitgangspunt is: als iemand met de materie aan de slag gaat, wat heeft diegene dan nodig om dat te kunnen?
Coaching is een vak met betekenis. Een coach helpt mensen in de juiste richting. Een kleine verandering in iemands leven kan door de jaren heen een grote omslag teweegbrengen. Aan dat proces een stukje mogen bijdragen is heel waardevol.

Schrijf u in voor een coaching praktijkdag
Bekijk onze coaching opleidingen


Dit artikel delen