Zoom instructie voor praktijkevenementen

U heeft zich aangemeld voor een praktijkevenement. Zolang de RIVM-voorschriften gelden, zijn de lesdagen geheel online te volgen, via de videoconferentie software van ZOOM. Op deze pagina leggen wij u uit hoe u zich hierop voorbereidt.

Hoe neem ik deel aan de online lessen via Zoom?

Uw docent heeft het klassikale lesprogramma omgezet naar een online lesprogramma. Op de maandag voorafgaand aan uw lesweekend ontvangt u van uw docent een e-mail, met daarin een link van ZOOM. Per lesdag ontvangt u een aparte link. Wanneer u op het afgesproken tijdstip op deze link klikt, vanaf uw PC of laptop, dan bent u direct in de online omgeving. U kunt nu het online college op uw scherm, mét beeld en geluid, bijwonen. Onze ervaring is dat door een tablet niet alle functie worden ondersteund. Bij deze lesdagen is namelijk een webcam nodig.

Hoe kan ik vragen stellen en met andere deelnemers samenwerken?

Heeft u een vraag tijdens het college, dan kunt u deze eenvoudig stellen met de chatfunctie binnen ZOOM. Ook is het mogelijk om tijdens de lesdag in groepjes samen te werken. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Breakrooms, een van de functionaliteiten van ZOOM. Tijdens de eerste lesdag legt uw docent u uit hoe Breakrooms in zijn werk gaat.

Welke apparatuur heb ik nodig?

Om deel te nemen aan de online lessen via ZOOM, heeft u een stabiele internetverbinding nodig. Daarnaast heeft u de beschikking over een PC of laptop. Een tablet heeft niet de voorkeur omdat het niet alle functies ondersteund. Uw smartphone is niet, of zeer beperkt, geschikt om deel te nemen. Uw apparaat heeft in ieder geval een microfoon en een webcam nodig.

Heeft u een zwakke internetverbinding?

Indien uw (wifi-) internetverbinding zwak of niet stabiel is, dan kunt u het beste uw webcam tijdelijk uitzetten. Zonder webcam wordt uw internetverbinding veel minder belast. Ook zonder webcam kunt u meeluisteren, praten en de slides van uw docent bekijken. Andere deelnemers kunnen u dan echter niet zien. Zodra het lesonderdeel erom vraagt in beeld deel te nemen, zet u de webcam weer aan.

Oefening baart kunst

Wij raden u aan om voorafgaand aan uw eerste college te oefenen met ZOOM, bijvoorbeeld met een vriend of familielid. U kunt een gratis account aanmaken op https://zoom.us/signup. Daarna kunt zelf een ZOOM-sessie starten of inplannen en de diverse functionaliteiten uitproberen, zoals chatten, scherm delen, hand opsteken, etc.

Meer informatie?

Op de website van ZOOM en op Youtube kunt u verschillende instructievideo's bekijken. Bijvoorbeeld: hoe u kunt deelnemen aan een meeting of hoe u video en audio kunt inschakelen of bedienen, of hoe u uw scherm kunt delen.

Heeft u technische ondersteuning nodig dan kunt u tijdens het lesweekend van 9:00 tot 10:30 uur bellen met PC Computerhulp op telefoonnummer 06- 25 05 25 66.

Wij wensen u veel succes met de voorbereidingen op het online praktijkevenement. Verdere vragen kunt u per e-mail stellen via info@civas.nl.