Opleiding Relatiecoach

Opleiding Relatiecoach

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 560 of 6 x € 98
Niveau
hbo-niveau
Accreditaties
KTNO, BATC, NVST, VIV, ABvC, VBAG
Studiemethode
thuisstudie

Relatiecoach

Met de geaccrediteerde opleiding Relatiecoach kan je (echt)paren met relatieproblemen professioneel ondersteunen en begeleiden. Hoe verliefd een stel in het begin ook is, op den duur wordt bijna iedere relatie op de proef gesteld. De opleiding relatiecoach leert je therapeutische gesprekken voeren met beide partners tegelijk en ieder apart. Als relatietherapeut breng je samen met jouw cliënten de problemen in kaart en help je cliënten elkaar opnieuw te vinden en beter te begrijpen.

Breder ontwikkelen 10% pakketkorting
Wil je je breder ontwikkelen? Kies dan voor het studiepakket Allround relatiecoach en profiteer van 10% pakketkorting.

Gratis proefles

Ja, ik wil de gratis proefles én de inhoudsopgave per e-mail ontvangen. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief met leuke nieuwtjes en inspiratie.

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Geschreven door vakspecialist
 • Met veel praktijkvoorbeelden
 • Een vak met veel perspectief

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Met de erkende opleiding Relatiecoach kan jij je als coach, counselor of therapeut specialiseren in relatietherapie. Na deze opleiding kun je als relatiecoach aan de slag. Bekijk hier de video van onze student Mendy die een eigen praktijk opende op het gebied van relatietherapie.

Specifieke begeleiding

Hechtingsstijlen en -problemen liggen vaak aan de basis voor relatieproblemen. Ook kan er sprake zijn van specifieke omstandigheden die de relatie onder druk zetten, zoals ruzies, seksuele problemen, vreemdgaan, ziekte of verslaving. Als relatiecoach weet je hoe je jouw cliënten met relatietherapie specifieke begeleiding kunt bieden.

Verbinding

Vaak gaat het mis in de communicatie tussen partners en verhindert weerstand de vrije communicatie en een prettige interactie. Als relatiecoach weet je de verbinding met de cliënt terug te krijgen en kun je achterhalen wat de cliënt werkelijk vindt en voelt. Wanneer er sprake is van een escalerend conflict realiseer je een zo goed mogelijk herstel tussen de cliënten door helder, open en consequent op te treden.

Impasse

Stellen die zijn vastgelopen in hun relatie willen meestal helemaal niet scheiden. De liefde is er nog, maar ze vinden samen niet altijd de weg uit de impasse. Als relatietherapeut ben je in staat beide partners professioneel te begeleiden zodat ze elkaar opnieuw leren waarderen, inspireren en begrijpen.

Wat leer je?

De geaccrediteerde opleiding Relatiecoach geeft je uitgebreide kennis van de communicatieve, therapeutische en vakspecifieke vaardigheden waarover je als relatiecoach dient te beschikken.

De opleiding tot relatiecoach gaat verder uitgebreid in op:

 • De relatie opbouwen tussen coach en cliënten.
 • Therapeutische gesprekken voeren.
 • Begeleiding in specifieke situaties, zoals ruzies, seksuele problemen, vreemdgaan, ziekte of verslaving.
 • Hechtingsstijlen en -problemen herkennen.
 • Goede communicatieve vaardigheden.

De meeste lessen bevatten oefeningen en opdrachten die je samen met jouw cliënten uitvoert tijdens het coachingstraject.

De leerdoelen van de opleiding Relatiecoach zijn:

 • Je hebt kennis van diverse methodes voor relatiecoaching.
 • Je kunt cliënten inzicht geven in hun relatiedynamiek.
 • Je bent bekend met de aandachtspunten per levensfase en relatiefase.
 • Je kent de gehechtheidstheorie en de hechtingsstijlen.
 • Je kunt interveniëren bij een escalerend conflict.
 • Je herkent kunt weerstand en weet die aan te herkennen en aanpakken.
 • Je kunt cliënten begeleiden met seksuele problemen, verslaving of ziekte.
 • Je hebt de basisregels van een goede communicatie onder de knie.
 • Je bent bekend met de visie en methodiek van Jürg Willi en David Schnarch.
 • Je kunt handvatten en adviezen bieden voor het vitaliseren van de relatie.

Details

methode thuisstudie
omvang

10 lessen

studieduur 5 maanden
lesgeld € 560 of 6 x € 98
inschrijfgeld € 20
niveau hbo-niveau
vooropleiding Civas-opleiding Coaching of vergelijkbaar
certificaat

na inzending van uw huiswerk kunt u een certificaat van deelname downloaden in uw studentenportaal.

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis via internet af te leggen openboekexamen ontvang je het Civas-diploma Relatiecoach

erkend diploma

erkend als deelopleiding door de Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), als bijscholing door de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten (NVST), de Vereniging Integrale Vitaliteitkunde (VIV), de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG) en de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC); aantal PE-punten 45

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt Civas je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan kun je een certificaat van deelname downloaden in het studentenportaal.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

Civas scoort een 9.1

Karin Zijlstra
08 februari 2022
De communicatie voor vragen aan mijn docente verliep heel goed, maar ook met de medestudenten. Het lesboek zag er heel goed en overzichtelijk uit. Was meteen duidelijk. Goede opbouw van de lesstof.
P. Persoon
09 september 2022
Dit maakt leren 3x leuker! Informatie lezen (1), uitgeschreven voorbeelden (2), opdrachten uitwerken (3). Eenvoudig online en zonder druk toetsen. Een manier van leren dat bij me past zodat ik na het behalen van een diploma alweer sta te poppelen om met een volgende opleiding te beginnen. Echt super!
Jacqueline Braakman
05 augustus 2022
De studies die ik heb gevolgd (Jongerencoach en ACT) waren duidelijk en goed opgebouwd. Het maakt echt een verschil dat je voor jezelf een planning kan maken en op deze manier vrij bent om je tijd in te delen.