Opleiding Online coaching

Opleiding Online coaching

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 445,00 of 6 x € 79,00
Niveau
hbo-niveau
Accreditaties
BGN, KTNO, NVST, BATC, VBAG, ABvC
Studiemethode
thuisstudie

Online coaching

Volg de opleiding Online coaching en help mensen online begeleiden naar ontwikkeling en gedragsverandering. Met deze opleiding doe jij alle vaardigheden op om als professioneel online coach cliënten tijd- en plaatsonafhankelijk te begeleiden met een online coachtraject.

Deze digitale vorm van coaching vraagt om specifieke communicatie- en schrijfvaardigheden van de coach. De opleiding Online coaching is gericht op professioneel begeleiders die online coaching succesvol willen integreren in hun werkzaamheden.

Gratis proefles

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Kies voor een vak met toekomst
 • Speel in op de laatste ontwikkelingen
 • Ontwikkeld door een vakspecialist
 • Ervaar de kracht van online

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Bij een online coachingsessie ontmoeten coach en cliënt elkaar niet in levenden lijve, maar vindt de communicatie plaats via online communicatiemiddelen, zoals email, chat en videobellen. Na afronding van de opleiding Online coaching beschik je over alle nodige kennis, inzichten en instrumenten, én een volledig uitgewerkt voorbeeldtraject, om op een prettige en efficiënte manier een online coachtraject te verzorgen.

Je bent in staat de hulpvraag van de cliënt in kaart te brengen en te zien waar zijn behoefte is tot ontwikkeling en gedragsverandering. Je weet hoe je een doelgericht emailbericht schrijft, de taal van de coachee analyseert, hem op het juiste moment positief bekrachtigt en zijn eigen verantwoordelijkheid stimuleert.

Deze vaardigheden kan je inzetten bij jouw werk als coach, counselor, HR-expert, manager, teamleider, loopbaan- en re-integratieadviseur, mentor en supervisor. Ook andere professionals die regelmatig op afstand mensen willen leren begeleiden, hebben veel baat bij de lesstof.

Wat leer je?

In de opleiding Online coaching krijg je de tools om een online coachingtraject voor te bereiden en succesvol uit te voeren.

Je leert onder andere over:

 • De verschillende typen online coaching, via email, telefoon, chat en videobellen.
 • De toepassing van online coaching bij o.a. loopbaanbegeleiding, deskundigheidsbevordering, persoonlijke effectiviteit, communicatieconflicten en adviesvragen.
 • Online communicatie en bijpassende gesprekstechnieken.
 • De kracht van schrijven, taalvaardigheid, taalanalyse en taalstrategieën.
 • Het ABC-model voor gedragsverandering via online coaching.
 • Methodieken in online coaching.
 • Praktische tips en tricks voor startende online coaches.

Bij de laatste les zit een volledig uitgewerkte casus van een emailcoachtraject, waarin de behandelde modellen en methodieken samenkomen. Je ziet per contactmoment hoe het traject wordt vormgegeven. Een waardevolle voorbereiding op de praktijk!

Details

methode thuisstudie
omvang

11 lessen + bijlage

studieduur 5 maanden
lesgeld € 445,00 of 6 x € 79,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau hbo-niveau
vooropleiding CIVAS-opleiding Coaching of vergelijkbaar
certificaat

je ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na ontvangst van het huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis via internet af te leggen openboekexamen ontvang je het CIVAS-diploma Online coaching

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten (NVST), de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG); aantal ECTS 4, de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC); aantal PE-punten 45, en de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN); 15 studiepunten

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvang je een certificaat van deelname.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.