Cursus Innerlijk Kind-therapie

Cursus Innerlijk Kind-therapie

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 445,00 of 6 x € 79,00
Niveau
mbo+ niveau
Accreditaties
BATC, KTNO, CAT
Studiemethode
thuisstudie

Innerlijk Kind-therapie

Volg de cursus Innerlijk Kind-therapie en maak kennis met een unieke therapievorm die emotionele problemen aanpakt door terug te gaan naar de kindertijd. Ervaringen uit de vroege jeugd zijn vaak bepalend voor wie je nu bent. Trauma’s, spanningen en fysieke of geestelijke mishandeling kunnen een kind blijvend beschadigen. Met de cursus Innerlijk Kind-therapie keer je terug naar de oorzaken en zorg je voor blijvende heling.

Gratis proefles

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Unieke kennis voor iedere zorgverlener
 • Ook zeer geschikt voor eigen gebruik
 • Een uiterst effectieve therapievorm
 • Met veel leerzame praktijkvoorbeelden

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

De cursus Innerlijk Kind-therapie biedt professionals zoals therapeuten, coaches, counselors en andere hulpverleners die mensen ondersteunen bij hun persoonlijke groei en ontwikkeling een waardevol en toepassingsgericht therapeutisch instrument dat universeel kan worden ingezet.

Ook voor particulieren die hun eigen Innerlijk Kind willen ontmoeten, analyseren en helen is deze opleiding van grote waarde.

Wat leer je?

De basis van minderwaardigheidsgevoelens, onzekerheid of intimiteitsproblemen ligt vaak in de kindertijd. Ook perfectionisme, angst en agressie kunnen duiden op een beschadiging van het Innerlijk Kind. Met de cursus Innerlijk Kind-therapie leer jij het Innerlijk Kind van cliënten – of van jezelf – te ontmoeten, analyseren en helen.

De cursus Innerlijk Kind-therapie behandelt een waaier aan relevante onderwerpen in relatie tot het Innerlijk Kind. Zo besteedt deze opleiding aandacht aan gehechtheidsrelaties, overlevingsstrategieën, karakterstructuren, echtscheiding, verliesverwerking, eenzaamheid en pesten.

Herbeleving, bewustwording, loslaten en vergeven zijn enkele manieren om het Innerlijk Kind te helen. De cursus Innerlijk Kind-therapie zoomt uitgebreid in op technieken die je kan inzetten om cliënten en jezelf hierbij te ondersteunen. Aansprekende praktijkvoorbeelden, uitdagende huiswerkopdrachten en ruim veertig inspirerende oefeningen verlevendigen jouw studie en maken de lesstof inzichtelijk en toepasbaar.

De leerdoelen van de cursus Innerlijk Kind-therapie zijn:

 • Je kent kent de verschillen tussen een gezond innerlijk kind en een beschadigd innerlijk kind.
 • Je kan het innerlijk kind uitnodigen voor een ontmoeting.
 • Je hebt kennis van de behoeften, emoties, gevoelens en lichamelijke reacties van baby’s en kleuters.
 • Je hebt kennis van gehechtheidsrelaties, uitreiken en onderbroken uitreiking.
 • Je weet hoe het innerlijk kind zich ontwikkeld en heeft kennis van de verschillende overlevingsstrategieën.
 • Je hebt kennis van karakterstructuren en maskers en herkent patronen die leiden tot overspannenheid en burn-out.
 • Je begrijpt hoe de invloed van het innerlijk kind in verschillende situaties tot uiting komt.
 • Je hebt inzicht in hoe het innerlijk kind op volwassen leeftijd geheeld kan worden.
 • Je hebt inzicht in de rol van coaching en counseling bij de ondersteuning van het innerlijk kind.
 • Je hebt inzicht in de rol van familieopstellingen en verlangenopstellingen bij de ondersteuning van het innerlijk kind.
 • Je begrijpt de rol van de professional bij innerlijk kind-therapie en de grondhouding van de begeleider.

Details

methode thuisstudie
omvang

11 lessen

studieduur 5 maanden
lesgeld € 445,00 of 6 x € 79,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau mbo+ niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

je ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van het huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het CIVAS-diploma Innerlijk Kind-therapie

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en de Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT)

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvang je een certificaat van deelname.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.