Cursus Familieopstellingen

Cursus Familieopstellingen

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 320,00 of 5 x € 67,00
Niveau
mbo+ niveau
Accreditaties
BATC, CAT, KTNO

Familieopstellingen

Volg de schriftelijke opleiding Familieopstellingen en maak intensief kennis met deze unieke therapievorm. De familieopstelling is ontwikkeld door de psychotherapeut Bert Hellinger. De basis van veel psychische problemen ligt besloten in de jeugd en de familieomstandigheden. Met de opleiding Familieopstellingen krijg jij helder inzicht in de problematiek van jouw cliënten en lever je een belangrijke bijdrage aan het oplossen ervan.

Gratis proefles

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

  • Gedegen en actueel lesmateriaal
  • Direct toepasbaar in de praktijk
  • Een unieke methodiek
  • Ook voor gebruik in organisaties

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heb jij altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

Veel psychische problemen vinden hun oorsprong in de familie waarin men opgroeit. Met familieopstellingen maak jij de verstoorde verhoudingen binnen een familie zichtbaar en breng je een proces van acceptatie en heling op gang.

Bij een familieopstelling wordt een aantal deelnemers fysiek opgesteld als representanten van de cliënt en zijn familie. Met de opstelling worden emotionele spanningsvelden binnen de familie helder en kan de onderliggende oorzaak van de problemen van jouw cliënt worden opgespoord.

Fysieke of geestelijke mishandeling, het overlijden van een ouder, een miskraam, abortus, echtscheiding, seksueel misbruik enzovoorts, kunnen zich jaren later nog uiten in depressie, angststoornissen, migraine, chronische vermoeidheid of relatieproblemen. Met de cursus Familieopstellingen beschik jij over de perfecte methode om de aanleiding van deze klachten op te sporen en te behandelen.

Wat kun je ermee?

Doel van de cursus Familieopstellingen is jou voldoende kennis verschaffen om als begeleider van familieopstellingen aan de slag te kunnen gaan. De opleiding is bedoeld voor therapeuten, hulpverleners, maatschappelijk werkers, coaches en counselors ter ondersteuning van hun dagelijkse werkzaamheden. De cursus Familieopstellingen is daarnaast een waardevol bezit voor iedereen die de complexiteit van zijn eigen familiebanden wil doorgronden.

Wil je liever een klassikale opleiding Familieopstellingen volgen? Bekijk dan de opleiding Familieopstellingen hbo.

Details

methode thuisstudie
omvang

10 schriftelijke lessen

studieduur 5 maanden
lesgeld € 320,00 of 5 x € 67,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau mbo+ niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

je ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van het huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het CIVAS-diploma Familieopstellingen

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en de Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT)

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvang je een certificaat van deelname.

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.