Familieopstellingen
Herstel je hormonen in 10 stappen

Familieopstellingen

Familieopstellingen is een unieke therapievorm die is ontwikkeld door de psychotherapeut Bert Hellinger. De basis van veel psychische problemen ligt besloten in de jeugd en de familieomstandigheden. Familieopstellingen geven u een scherp inzicht in de problematiek van uw cliënten en leveren een belangrijke bijdrage aan het oplossen ervan.

studieduur5 maanden (binnen 3 jaar afronden)
niveaumbo+
vooropleidinger is geen specifieke vooropleiding vereist
lesgeld€ 300,00 of 5 x € 63,00
inschrijfgeld€ 20,00
erkenning(en)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen

Cursus Familieopstellingen: wat leert u
Veel psychische problemen vinden hun oorsprong in de familie waarin men opgroeit. Met Familieopstellingen maakt u de verstoorde verhoudingen binnen een familie zichtbaar en brengt u een proces van acceptatie en heling op gang. 
 
Bij een familieopstelling wordt een aantal deelnemers fysiek opgesteld als representant van de cliënt en zijn familie. Met de opstelling worden emotionele spanningsvelden binnen de familie helder en kan de onderliggende oorzaak van de problemen van uw cliënt worden opgespoord.
 
Fysieke of geestelijke mishandeling, het overlijden van een ouder, een miskraam, abortus, echtscheiding, seksueel misbruik enzovoorts, kunnen zich jaren later nog uiten in depressie, angststoornissen, migraine, chronische vermoeidheid of relatieproblemen. Met Familieopstellingen beschikt u over de perfecte methode om de aanleiding van deze klachten op te sporen en te behandelen. 
 
Cursus Familieopstellingen: wat kunt u ermee?
Doel van de cursus Familieopstellingen is u voldoende kennis te verschaffen om als begeleider van familieopstellingen aan de slag te kunnen gaan. De cursus is verder bedoeld voor therapeuten, hulpverleners, maatschappelijk werkers, coaches en counselors ter ondersteuning van hun dagelijkse werkzaamheden. De cursus Familieopstellingen is daarnaast een waardevol bezit voor iedereen die de complexiteit van zijn eigen familiebanden wil doorgronden.

Wilt u liever een praktijkopleiding Familieopstellingen volgen? Bekijk dan de opleiding Familieopstellingen hbo.

Cursus Familieopstellingen
soort cursus thuisstudie
omvang

10 schriftelijke lessen

studieduur 5 maanden (binnen 3 jaar afronden)
studiebelasting

vijf uur per week. Het staat u vrij meer of minder uren aan uw studie te besteden. U ontvangt het complete studiepakket in een keer thuis en bepaalt uiteindelijk zelf hoe snel u de studie afrondt

lesgeld € 300,00 of 5 x € 63,00
inschrijfgeld € 20,00
opbergsysteem

bij de cursus Familieopstellingen ontvangt u gratis een fraai opbergsysteem voor uw lessen

niveau mbo+
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
studieverklaring

u ontvangt kosteloos een studieverklaring na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Familieopstellingen

erkend diploma

het diploma is erkend door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) als bijscholing
 

erkenning(en)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen

Download de gratis proefles!
CIVAS geeft u, voordat u daadwerkelijk met uw studie begint, deze gratis proefles. Zo raakt u alvast vertrouwd met ons heldere, moderne en professionele studiemateriaal. Download ook de volledige inhoudsopgave voor een duidelijk beeld van de lesopbouw.

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

Ga direct van start
Na ontvangst van uw inschrijving heeft u het studiepakket binnen twee werkdagen in huis. Ook als u op een latere datum wilt starten met studeren, kunt u zich alvast inschrijven. Nadat u het lesmateriaal heeft ontvangen, kunt u direct beginnen met uw studie.

Bepaal uw eigen studietempo 
U ontvangt het complete studiepakket in één keer. Op die manier kunt u het hele programma overzien. Het tempo van studeren bepaalt u zelf, er geldt geen tijdslimiet voor het afronden van uw cursus of opleiding. U mag naar eigen inzicht een studiepauze inlassen, bijvoorbeeld voor een vakantie of als u het druk heeft.

U mag opzeggen
U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Vooruitbetaalde lesgelden worden per omgaande aan u terugbetaald. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Voor praktijkopleidingen gelden afwijkende voorwaarden.

Deskundige begeleiding door ervaren docenten
U wordt persoonlijk begeleid door een vakdocent. Uw docent adviseert u vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent. Veel van onze docenten hebben zelf een succesvolle praktijk in het vakgebied dat zij begeleiden.

Digitaal studentenportaal
Ons instituut werkt als enige in de branche met een beveiligd studentenportaal waar u huiswerk kunt insturen, uw behaalde resultaten terugziet, contact legt met uw docent en ervaringen kunt uitwisselen met medestudenten. Na inschrijven ontvangt u uw inlogcode en wachtwoord.

Huiswerk insturen is niet verplicht
Bij de meeste lessen staan huiswerkopgaven. Deze stuurt u in via het online studentenportaal of per e-mail. Van uw vaste docent ontvangt u de eventuele correcties. Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te halen.

Ontvang een diploma
Na het volgen van alle lessen kunt u voor deze studie het openboekexamen aanvragen. Dit examen legt u eenvoudig thuis af via internet. Slaagt u en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u een diploma. Slaagt u niet in één keer, dan begeleidt CIVAS u net zo lang tot u het examen haalt.

Examen doen is niet verplicht
U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Familieopstellingen

Profiteer van helder en modern studiemateriaal
Voor al onze studies geldt dat het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Er zit een logische opbouw in die voor iedereen goed is te volgen. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden zodat u deze gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor al haar studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Deze cursus biedt u daarnaast de volgende voordelen:

  • zeer gedegen en actueel lesmateriaal
  • geleerde is direct toepasbaar in de praktijk
  • een unieke methode met veel mogelijkheden
  • ook geschikt voor gebruik in organisaties

Gratis proefles

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

Prev Next