Reiki massage

Leestijd
2 minuten
Geplaatst op
10 november 2017

Reiki massage

Reiki massage is een eeuwenoude massagevorm waarbij het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt versterkt door middel van handoplegging.  Reiki is afkomstig uit Japan en valt onder alternatieve geneeswijzen. Hoe gaat een reiki massage in zijn werk? Bij welke klachten kan een reiki massage ingezet worden? En hoe word je reiki-behandelaar? In dit blogartikel lees je alles over reiki massage.

Universele levensenergie

De term reiki staat voor universele levensenergie. Iets waar ieder mens over beschikt. Wanneer er blokkades in ons lichaam zijn, kan de energie niet vrijuit stromen. Hierdoor ontstaat er een disbalans met uiteenlopende klachten als gevolg. Bij een reiki massage worden bepaalde punten (de chakra’s) van het lichaam gestimuleerd waardoor de blokkades verdwijnen en het zelfhelend vermogen van het lichaam zich herstelt.

Van fysieke kwalen tot emotionele problemen

Een reiki massage is een combinatie tussen een reikibehandeling en een ontspanningsmassage. De massagevorm kan toegepast worden bij uiteenlopende fysieke (chronische) kwalen als hoofdpijn, maag- en darmklachten. Ook is een reiki massage zinvol om de mentale en emotionele gezondheid te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van stress en het loslaten van negatieve denkpatronen. Bij een reiki massage worden zowel de oorzaak als de klachten behandeld.

Met reiki massage aan de slag

Wie een reiki massage wil geven aan anderen of zichzelf wil behandelen door middel van reiki kan de kneepjes van het vak leren door middel van een reiki-opleiding. Hiermee leer je alles over de aura, chakra’s en meridianen. Wanneer je jezelf officieel laat inwijden, mag je jezelf na afloop reiki-master noemen. Je kan dan een eigen praktijk starten of mensen in je omgeving behandelen. Een reiki massage kan uitstekend gecombineerd worden met andere therapievormen.

Wil je meer weten over reiki? Bekijk onze opleidingen.

> Ontdek de opleiding Reiki Master
> Ontdek de opleiding Energetisch therapeut