Massage op kantoor: 8 voordelen

Leestijd
2 minuten
Geplaatst op
20 december 2017

Massage op kantoor: 8 voordelen

Bij een massage op kantoor krijgen werknemers een professionele massage waarbij hoofd, nek, schouders, armen en rug centraal staan. De werknemer blijft gekleed en wordt behandeld op een speciaal ontworpen massagestoel. Er wordt daarom ook wel van een stoelmassage gesproken. Waarom bieden steeds meer werkgevers een massage op kantoor aan? In dit blog zetten we 8 voordelen van bedrijfsmassage op een rij.

1. Minder stress

Stress op het werk is de oorzaak van tal van gezondheidsklachten. Uit onderzoek blijkt dat werknemers die regelmatig op kantoor gemasseerd worden minder stress ervaren. 

2. Meer bewustzijn

Een massage op kantoor zorgt voor meer bewustzijn bij werknemers. Ze staan stil bij hun beweeggedrag en gezondheid waardoor klachten voorkomen worden.

3. Ergonomisch advies

Naast een professionele massage geeft een bedrijfsmasseur vaak ook ergonomisch advies. Hierdoor zal de werknemer zijn werkplek beter inrichten en benutten.

4. Preventie

Massage is een goed middel om gezondheidsklachten te voorkomen. Kampt een werknemer toch met bepaalde klachten? Dan worden deze tijdens een massage tijdig gesignaleerd. 

5. Betere prestaties

Wie lekker in zijn vel zit, presteert beter. Door massage op kantoor ervaren werknemers meer ontspanning en meer vitaliteit.

6. Minder verzuim

Een bedrijfsmassage kan klachten als burn-out, rugpijn en RSI voorkomen. Hierdoor zal het ziekteverzuim omlaaggaan.

7. Positieve werksfeer

Een massage op kantoor zorgt voor ontspanning en energie. Werknemers zien bedrijfsmassage dan ook als een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Het resultaat is een positieve sfeer op de werkvloer. 

8. Fiscaal aftrekbaar

Wie werknemers een massage op kantoor aanbiedt, profiteert van fiscaal voordeel. Bedrijfsmassage is namelijk een erkende arbomaatregel.

Meer weten?


> Ontdek de opleiding Holistische massage