Shiatsu opleiding? Bekijk het alternatief!

Shiatsu opleiding? Bekijk het alternatief!

Shiatsu opleiding? Bekijk het alternatief!

Wilt u shiatsu professioneel leren toepassen en zoekt u een passende Shiatsu opleiding? Dan is studeren bij CIVAS uw keuze! Het menselijk lichaam kent vele drukpunten. Door deze punten op de juiste wijze te manipuleren, kunnen klachten als hoofdpijn, rugpijn en stress effectief aangepakt worden. Met een Shiatsu opleiding of als alternatief een studie Acupressuur, krijgt u alle behandeltechnieken in de vingers. 

Shiatsu en acupressuur: eeuwenoude behandelwijzen
Shiatsu en acupressuur vertonen veel overeenkomsten. Beide zijn eeuwenoude oosterse behandelwijzen die uitgaan van de energiebanen (meridianen) in het lichaam. Door op bepaalde punten druk uit te oefenen met duim en wijsvinger worden blokkades weggenomen. Hierdoor kan het lichaam opnieuw in balans komen en zich herstellen.

Verschillen Shiatsu opleiding
Er zijn echter ook verschillen. Waar bij acupressuur de focus ligt op specifieke punten op de energiebaan (acupunctuurpunten) wordt bij shiatsu de gehele energiebaan behandeld. Daarnaast komt shiatsu uit Japan en ligt de oorsprong van acupressuur in China.      

Van onbalans naar in balans 
In het dagelijks leven hebben we te maken met allerlei uitdagingen die zorgen voor fysieke en mentale onbalans. Zowel met shiatsu als met acupressuur kunt u lichamelijke en geestelijke klachten effectief bestrijden: van migraine en nekklachten tot depressieve gevoelens en milde angsten. Door op de juiste locatie en met de juiste kracht druk uit te oefenen, verlicht u pijn en vergroot u de vitaliteit. Hierdoor komen lichaam en geest weer in balans. 

Zelf aan de slag?
Wilt u anderen helpen om zich fit en vitaal te voelen? Of kampt u zelf met bepaalde klachten die u wilt aanpakken? Schrijf u dan nu in voor de cursus Acupressuur van CIVAS. Deze cursus is een uitstekend alternatief voor een Shiatsu opleiding. De behandelwijze is uiterst eenvoudig aan te leren en zeer effectief. Bij deze unieke opleiding krijgt u gratis een instructie-dvd waarop alle technieken stap voor stap worden uitgelegd!

> Lees alle informatie over de cursus Acupressuur

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.