Studiepakket Orthomoleculair therapeut

Studiepakket Orthomoleculair therapeut

Duur
11 maanden
Lesgeld
€ 945 of 11 x € 90
Niveau
mbo+ niveau
Accreditaties
BATC, CAT, KTNO
Studiemethode
thuisstudie met optionele praktijkdagen

Orthomoleculair therapeut

Als orthomoleculair therapeut begeleid je cliënten naar een optimale gezondheid. De opleiding Orthomoleculair therapeut voorziet je van alle kennis over de orthomoleculaire voedingsleer en over het combineren van de juiste voeding met vitaminen, mineralen en andere supplementen. Van een orthomoleculair voedingspatroon gaat een sterk preventieve werking uit en de lichaamseigen geneeskracht wordt gestimuleerd. Het studiepakket Orthomoleculair therapeut bestaat uit de complete en erkende cursussen Orthomoleculaire voeding en Orthomoleculaire suppletie.

Gratis proefles

Ja, ik wil de gratis proefles én de inhoudsopgave per e-mail ontvangen. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief met leuke nieuwtjes en inspiratie.

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Doe brede kennis op van het vakgebied
 • Combineer voedingsadviezen met suppletie
 • Leer de lichaamseigen geneeskracht stimuleren
 • Profiteer van een voordelige pakketprijs

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

De orthomoleculaire geneeskunde is erop gericht het lichaam te voorzien van alle benodigde bouwstoffen om optimaal te kunnen functioneren. Orthomoleculaire voeding gaat verder dan het elimineren van kant-en-klaar maaltijden, gefrituurde snacks en suiker. Het is een samenspel van de juiste voedingselementen en voedselcombinaties. Door te kiezen voor biologische voeding, seizoensproducten en kwaliteitsvoedsel bereik je een perfect lichamelijk evenwicht en een optimale energiebalans.

Na afronding van deze erkende opleiding kan je zelfstandig voedings- en suppletieadvies geven. Deze vaardigheden kan je inzetten als therapeut, voedingsdeskundige, diëtist, apotheek- of drogisterijmedewerker en personal trainer. Ook voor diegenen die hun eigen gezondheid willen verbeteren door middel van voeding is de opleiding Orthomoleculair therapeut een aanrader.

Profiteer van de pakketvoordelen
Kies je voor het studiepakket Orthomoleculair therapeut dan profiteer je van een aantrekkelijke pakketprijs. Je richt je studie naar je eigen wens en tempo in. De cursussen uit het pakket kan je gelijktijdig volgen of na elkaar. Je ontvangt het studiepakket als geheel thuis.

Wat leer je?

De opleiding Orthomoleculair therapeut voorziet je van de kennis en kunde om cliënten professioneel te adviseren over orthomoleculaire voeding en het gebruik van supplementen. De opleiding besteedt onder andere aandacht aan:

 • Orthomoleculaire geneeskunde voor gezondheidsdoeleinden, levensverlenging en cosmetische toepassingen.
 • Hoe kan ik met de juiste voeding het lichaam opbouwen, versterken en onderhouden.
 • De samenstelling, werking en optimale dosering van antioxidanten, aminozuren en andere stoffen.
 • Hoe kan ik met vitaminen, mineralen en andere supplementen een medische behandeling ondersteunen.
 • Hoe pak ik chronische klachten aan.
 • Hoe breng ik de hormoonspiegel, neurotransmitters en de bloedsuikerspiegel in balans.
 • Het zuur-base-evenwicht, een gezond darmflora en het immuunsysteem.
 • Hoe geef ik cliënten op verantwoorde wijze orthomoleculaire voedingsadviezen.

Details

methode thuisstudie met optionele praktijkdagen
omvang

25 lessen

studieduur 11 maanden
lesgeld € 945 of 11 x € 90
inschrijfgeld € 20
niveau mbo+ niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

je ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van je huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor de thuis af te leggen openboekexamens ontvang je het CIVAS-diploma Orthomoleculair therapeut

erkend diploma

De opleiding Orthomoleculaire voeding is erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT).

De opleiding Orthomoleculaire suppletie is erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT).

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je per individuele opleiding een openboekexamen aanvragen. Het examen leg je eenvoudig thuis af via internet. Slaag je voor het examen, dan ontvang je een diploma voor deze opleiding. Slaag je voor alle examens van de opleidingen in het studiepakket, dan ontvang je bovendien het overkoepelende diploma voor het studiepakket.

bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvang je per opleiding een certificaat van deelname.

Praktijkdagen

Civas organiseert voor veel studies optionele praktijkdagen of praktijkweekenden. Hier toets jij jouw theoretische kennis en ontmoet je jouw docent en medestudenten. Er wordt veel geoefend en er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Voor iedereen die zijn vaardigheden naar een hoger niveau wil tillen, is het bijwonen van een praktijkdag een aanrader.

Deelname is niet verplicht
Ook voor deze opleiding organiseren wij regelmatig praktijkbijeenkomsten. Deelname is niet verplicht. Je beslist tijdens of na je studie of je meedoet. Bekijk hieronder welke praktijkbijeenkomsten je optioneel kan bijwonen.

Praktijkdag Orthomoleculaire voeding II
Datum Prijs Locatie
vrijdag 8 december 2023 € 245,00 Aristo Utrecht Lunetten
donderdag 8 februari 2024 € 245,00 Aristo Utrecht Lunetten
vrijdag 26 april 2024 € 245,00 Aristo Utrecht Lunetten
vrijdag 10 mei 2024 € 245,00 Aristo Utrecht Lunetten
vrijdag 13 september 2024 € 245,00 Aristo Utrecht Lunetten
vrijdag 25 oktober 2024 € 245,00 Aristo Utrecht Lunetten
Praktijkdag Orthomoleculaire voeding I
Datum Prijs Locatie
vrijdag 12 januari 2024 € 245,00 Aristo Utrecht Lunetten
vrijdag 8 maart 2024 € 245,00 Aristo Utrecht Lunetten
vrijdag 19 april 2024 € 245,00 Aristo Utrecht Lunetten
vrijdag 7 juni 2024 € 245,00 Aristo Utrecht Lunetten
vrijdag 6 september 2024 € 245,00 Aristo Utrecht Lunetten
vrijdag 11 oktober 2024 € 245,00 Aristo Utrecht Lunetten

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

Civas scoort een 9.1

Karin Zijlstra
08 februari 2022
De communicatie voor vragen aan mijn docente verliep heel goed, maar ook met de medestudenten. Het lesboek zag er heel goed en overzichtelijk uit. Was meteen duidelijk. Goede opbouw van de lesstof.
P. Persoon
09 september 2022
Dit maakt leren 3x leuker! Informatie lezen (1), uitgeschreven voorbeelden (2), opdrachten uitwerken (3). Eenvoudig online en zonder druk toetsen. Een manier van leren dat bij me past zodat ik na het behalen van een diploma alweer sta te poppelen om met een volgende opleiding te beginnen. Echt super!
Jacqueline Braakman
05 augustus 2022
De studies die ik heb gevolgd (Jongerencoach en ACT) waren duidelijk en goed opgebouwd. Het maakt echt een verschil dat je voor jezelf een planning kan maken en op deze manier vrij bent om je tijd in te delen.