Studiepakket Stresscounselor

Studiepakket Stresscounselor

Duur
10 maanden
Lesgeld
€ 925,00 of 10 x € 95,00
Niveau
hbo-niveau
Accreditaties
BATC, CAT, KTNO, VBAG, ABvC, NVST
Studiemethode
thuisstudie

Stresscounselor

Met het studiepakket Stresscounselor leer je alles over counseling én over de gerichte aanpak van stress. Zo help je burn-out voorkomen. Het aantrekkelijk geprijsde studiepakket Stresscounselor bestaat uit de geaccrediteerde opleidingen Counseling en Stresscounseling. Dit studiepakket biedt je alle benodigde kennis om je cliënten te begeleiden bij stressgerelateerde problemen.

Gratis proefles

Ja, ik wil de gratis proefles én de inhoudsopgave per e-mail ontvangen. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief met leuke nieuwtjes en inspiratie.

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

  • Leer over counseling én stresscounseling
  • Een vakgebied met veel toekomstperspectief
  • Inclusief unieke instructiefilm
  • Profiteer van een pakketprijs

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Stress is een onderdeel geworden van onze leefstijl en speelt steeds vaker een rol bij geestelijke en lichamelijke problemen. Heb je het studiepakket Stresscounselor met succes afgerond, dan ben je vertrouwd met de algemene counselingsvaardigheden én stresscounseling. Met de gesprektherapeutische vaardigheden die je opdoet kan je een helder en gestructureerd gesprek voeren met je cliënten. Je kan de oorzaken van stress in kaart brengen en met cliëntgerichte therapie aan oplossingen werken.

Met therapeutische gesprekken help je jouw cliënt helderheid te scheppen in zijn gevoelens en gedachten. Ook help je cliënten bij het herkennen van stress en het goed omgaan met stress door middel van diverse ontspanningstechnieken.

Profiteer van de pakketprijs
Het studiepakket Stresscounselor bestaat uit twee volledige opleidingen: de basisopleiding Counseling en de specialisatie Stresscounseling. Kies voor het studiepakket Stresscounselor en profiteer van een aantrekkelijke pakketprijs. Je richt je studie naar je eigen wens en tempo in: de opleidingen uit het pakket kan je gelijktijdig volgen of na elkaar. Je ontvangt het studiepakket als geheel thuis.

Wil je je nog breder ontwikkelen op het gebied van counseling? Bekijk dan ook het studiepakket Allround counselor.

Wat leer je?

Het studiepakket Stresscounselor bestaat uit de basisopleiding Counseling en de specialisatie Stresscounseling. Met dit samengestelde studiepakket leer je de algemene vaardigheden die je als counselor nodig hebt én de vakspecifieke kennis om stress aan te pakken. Ideaal als je mensen beroepsmatig wilt helpen bij de aanpak van stressgerelateerde problemen en burn-out.

In de geaccrediteerde opleiding Counseling maak je intensief kennis met de theoretische achtergrond van counseling. Je leert hoe je met counseling gewoonten doorbreekt, doelen bepaalt en het zelfvertrouwen van de cliënt herstelt.

In de geaccrediteerde opleiding Stresscounseling leer je speciale technieken om stress aan te pakken en te voorkomen. Je leert de innerlijke omgang met stress verbeteren en de externe oorzaken wegnemen.

Details

methode thuisstudie
omvang

20 lessen inclusief instructiefilm

studieduur 10 maanden
lesgeld € 925,00 of 10 x € 95,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau hbo-niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

je ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van je huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor de thuis af te leggen openboekexamens ontvang je het CIVAS-diploma Stresscounselor

erkend diploma

De opleiding Counseling is erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), de Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT) en de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten (NVST); aantal ECTS 4.5.

De opleiding Stresscounseling is erkend als deelopleiding door de Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), en als bijscholing door de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG), de Nederlandse Vereniging Van Soma Therapeuten (NVST); aantal ECTS 3, en de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC), aantal PE-punten 37.

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je per individuele opleiding een openboekexamen aanvragen. Het examen leg je eenvoudig thuis af via internet. Slaag je voor het examen, dan ontvang je een diploma voor deze opleiding. Slaag je voor alle examens van de opleidingen in het studiepakket, dan ontvang je bovendien het overkoepelende diploma voor het studiepakket.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvang je per opleiding een certificaat van deelname.

Praktijkdagen

Civas organiseert voor veel studies optionele praktijkdagen of praktijkweekenden. Hier toets jij jouw theoretische kennis en ontmoet je jouw docent en medestudenten. Er wordt veel geoefend en er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Voor iedereen die zijn vaardigheden naar een hoger niveau wil tillen, is het bijwonen van een praktijkdag een aanrader.

Deelname is niet verplicht
Ook voor deze opleiding organiseren wij regelmatig praktijkbijeenkomsten. Deelname is niet verplicht. Je beslist tijdens of na je studie of je meedoet. Bekijk hieronder welke praktijkbijeenkomsten je optioneel kan bijwonen.

Praktijkweekend Communicatievaardigheden
Datum Prijs Locatie
5 november 2022 en 6 november 2022 € 225,00 Vught
14 januari 2023 en 15 januari 2023 € 225,00 ZOOM
11 maart 2023 en 12 maart 2023 € 225,00 Vught
13 mei 2023 en 14 mei 2023 € 225,00 Haarlem
1 juli 2023 en 2 juli 2023 € 225,00 ZOOM
16 september 2023 en 17 september 2023 € 225,00 Vught
18 november 2023 en 19 november 2023 € 225,00 Haarlem

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.