Stresscounselor
Herstel je hormonen in 10 stappen

Stresscounselor

Volg de opleiding Stresscounselor en ga professioneel aan de slag in een beroep dat de laatste jaren steeds meer populariteit geniet! Deze complete opleiding tot Stresscounselor bestaat uit de volledige cursussen Counseling - basisopleiding én Stresscounseling en voorziet u van alle benodigde kennis.
 

duur10 maanden
niveaumbo+
vooropleidinger is geen specifieke vooropleiding vereist
lesgeld€ 480,00 of 8 x € 62,00
inschrijfgeld€ 20,00
erkenning(en)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen

Stresscounselor opleiding: wat leert u? 
Deze opleiding tot Stresscounselor leert u de algemene vaardigheden die u als counselor nodig heeft én voorziet u van de vakspecifieke kennis om stress en burn-out te behandelen. Ideaal als u mensen beroepsmatig wilt helpen bij de aanpak van stressgerelateerde problemen. Casestudies zetten het gehele behandeltraject helder uiteen zodat u snel en professioneel als Stresscounselor aan het werk kunt gaan.

Stresscounselor opleiding: wat kunt u ermee?
Met de gesprektherapeutische vaardigheden die u in deze opleiding opdoet, kunt u een helder en gestructureerd gesprek voeren met cliënten. U weet de oorzaken van stress in kaart te brengen en middels cliëntgerichte therapie aan oplossingen te werken.

Deze opleiding gaat in op algemene counselingsvaardigheden én stresscounseling. Beschikt u al over de nodige kennis van algemene counselingvaardigheden, kiest u dan voor de cursus Stresscounseling. Zo niet, dan is deze opleiding voor u de juiste keuze.

Wilt u zich nog breder ontwikkelen op het gebied van counseling? Bekijk dan ook het studiepakket Allround Counselor.

studiepakket Stresscounselor
soort studie thuisstudie
omvang

20 lessen inclusief instructiefilm

duur 10 maanden
studiebelasting

vijf uur per week. Het staat u vrij meer of minder uren aan uw studie te besteden. U ontvangt het complete studiepakket in een keer thuis en bepaalt uiteindelijk zelf hoe snel u de studie afrondt

lesgeld € 480,00 of 8 x € 62,00
inschrijfgeld € 20,00
opbergsysteem

bij deze counseling opleiding ontvangt u gratis een fraai opbergsysteem voor het lesmateriaal

niveau mbo+
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
studieverklaring

u ontvangt kosteloos een studieverklaring na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Stresscounselor

erkenning(en)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen

Ga direct van start
Na ontvangst van uw inschrijving heeft u het studiepakket binnen twee werkdagen in huis. Ook als u op een latere datum wilt starten met studeren, kunt u zich alvast inschrijven. Nadat u het lesmateriaal heeft ontvangen, kunt u direct beginnen met uw studie.

Bepaal uw eigen studietempo 
U ontvangt het complete studiepakket in één keer. Op die manier kunt u het hele programma overzien. Het tempo van studeren bepaalt u zelf, u behoudt gedurende 36 maanden na aanvang recht op correctie, begeleiding en examen. Uw studietempo heeft geen invloed op het totaal verschuldigde lesgeld of de te betalen termijnbedragen.

U mag opzeggen
U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Vooruitbetaalde lesgelden worden per omgaande aan u terugbetaald. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Voor praktijkopleidingen gelden afwijkende voorwaarden.

Deskundige begeleiding door ervaren docenten
U wordt persoonlijk begeleid door een vakdocent. Uw docent adviseert u vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent. Veel van onze docenten hebben zelf een succesvolle praktijk in het vakgebied dat zij begeleiden.

Digitaal studentenportaal
Ons instituut werkt als enige in de branche met een beveiligd studentenportaal waar u huiswerk kunt insturen, uw behaalde resultaten terugziet, contact legt met uw docent en ervaringen kunt uitwisselen met medestudenten. Na inschrijven ontvangt u uw inlogcode en wachtwoord.

Huiswerk insturen is niet verplicht
Bij de meeste lessen staan huiswerkopgaven. Deze stuurt u in via het online studentenportaal of per e-mail. Van uw vaste docent ontvangt u de eventuele correcties. Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te halen.

Ontvang een diploma
Na het volgen van alle lessen kunt u voor deze opleiding per onderdeel een openboekexamen aanvragen. Een openboekexamen legt u eenvoudig thuis af via internet. Slaagt u en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u niet in één keer, dan begeleidt CIVAS u net zo lang tot u het examen behaalt.

Examen doen is niet verplicht
U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Communicatievaardigheden praktijkweekend

Praktijkdagen
Voor steeds meer studies organiseert CIVAS praktijkdagen of -weekenden. Hier kunt u uw theoretische kennis toetsen en heeft u de unieke mogelijkheid uw docent en medestudenten te ontmoeten. Er wordt veel geoefend en er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Voor iedereen die zijn vaardigheden naar een hoger plan wil tillen, is het bijwonen van een praktijkevenement dan ook een aanrader!

BEKIJK DE RELEVANTE PRAKTIJKDATA

Stresscounselor

Profiteer van helder en modern studiemateriaal
Voor al onze studies geldt dat het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Er zit een logische opbouw in die voor iedereen goed is te volgen. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden zodat u deze gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor al haar studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Deze counseling opleiding biedt u de volgende extra voordelen:

  • u leert over algemene counselingvaardigheden én stresscounseling
  • u kiest voor een vakgebied met veel toekomstperspectief
  • inclusief heldere instructiefilm
  • u profiteert van een aantrekkelijke pakketprijs
Prev Next