Depressie- en rouwcounselor
Boek Simply Daytox

Depressie- en rouwcounselor

Bied professionele hulp bij depressie en rouw! Het studiepakket Depressie- en rouwcounselor bestaat uit de volledige cursussen Counseling én Counseling bij depressie en rouw. Dit pakket voorziet u van alle kennis om mensen die kampen met depressie- of rouwproblematiek op verantwoorde wijze te begeleiden.
 

duur8 maanden
niveaumbo+
lesgeld€ 400,00 of 8 x € 52,00
erkenning(en)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)

Leer basis en specialistische vaardigheden
Doe uitgebreide kennis op over de basisvaardigheden van het counselen en leer daarnaast uw cliënten gerichte begeleiding te bieden bij depressie en rouw. Het studiepakket Depressie- en rouwcounselor bestaat uit de cursus Counseling en de cursus Counseling bij depressie en rouw.

De eerste cursus leert u als counselor een helder en professioneel therapeutisch gesprek te voeren. De tweede cursus verschaft u de kennis om mensen met depressie- en rouw gerelateerde problemen de juiste begeleiding te bieden.

Profiteer van de pakketprijs
Kiezen voor het studiepakket Depressie- en rouwcounselor is profiteren van een aantrekkelijke pakketprijs. U richt uw studie naar uw eigen wens en tempo in: de cursussen uit het pakket kunt u gelijktijdig volgen of na elkaar. U ontvangt het studiepakket als geheel thuis.

Wilt u zich nog breder ontwikkelen op het gebied van counseling? Bekijk dan ook het studiepakket Allround Counselor.

studiepakket Depressie- en rouwcounselor
soort studie thuisstudie
omvang

16 lessen, inclusief dvd

duur 8 maanden
studiebelasting

vijf uur per week. Het staat u vrij meer of minder uren aan uw studie te besteden. U ontvangt het complete studiepakket in een keer thuis en bepaalt uiteindelijk zelf hoe snel u de studie afrondt

lesgeld € 400,00 of 8 x € 52,00
opbergsysteem

bij dit studiepakket ontvangt u gratis een fraai opbergsysteem voor het lesmateriaal

niveau mbo+
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
studieverklaring

u ontvangt kosteloos een studieverklaring na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Depressie- en rouwcounselor

erkenning(en)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)

Ga direct van start
Na ontvangst van uw inschrijving heeft u het studiepakket binnen twee werkdagen in huis. Ook als u op een latere datum wilt starten met studeren, kunt u zich alvast inschrijven. Nadat u het lesmateriaal heeft ontvangen, kunt u direct beginnen met uw studie.

Bepaal uw eigen studietempo 
U ontvangt het complete studiepakket in één keer. Op die manier kunt u het hele programma overzien. Het tempo van studeren bepaalt u zelf, er geldt geen tijdslimiet voor het afronden van uw cursus of opleiding. U mag naar eigen inzicht een studiepauze inlassen, bijvoorbeeld voor een vakantie of als u het druk heeft.

U mag opzeggen
U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Vooruitbetaalde lesgelden worden per omgaande aan u terugbetaald. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Voor praktijkopleidingen gelden afwijkende voorwaarden.

Deskundige begeleiding door ervaren docenten
U wordt persoonlijk begeleid door een vakdocent. Uw docent adviseert u vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent. Veel van onze docenten hebben zelf een succesvolle praktijk in het vakgebied dat zij begeleiden.

Digitaal studentenportaal
Ons instituut werkt als enige in de branche met een beveiligd studentenportaal waar u huiswerk kunt insturen, uw behaalde resultaten terugziet, contact legt met uw docent en ervaringen kunt uitwisselen met medestudenten. Na inschrijven ontvangt u uw inlogcode en wachtwoord.

Huiswerk insturen is niet verplicht
Bij de meeste lessen staan huiswerkopgaven. Deze stuurt u in via het online studentenportaal of per e-mail. Van uw vaste docent ontvangt u de eventuele correcties. Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te halen.

Ontvang een diploma
Na het volgen van alle lessen kunt u voor deze opleiding per onderdeel een openboekexamen aanvragen. Deze examens legt u eenvoudig thuis af via internet. Slaagt u en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u niet in één keer, dan begeleidt CIVAS u net zo lang tot u de examens behaalt.

Examen doen is niet verplicht
U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Depressie- en rouwcounselor

Profiteer van helder en modern studiemateriaal
Voor al onze studies geldt dat het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Er zit een logische opbouw in die voor iedereen goed is te volgen. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden zodat u deze gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor al haar studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Dit studiepakket biedt u daarnaast de volgende voordelen:

  • voordelige pakketprijs
  • zeer volledige studie
  • breed inzetbare kennis
  • start u eigen praktijk
Prev Next