Studiepakket Depressie- en rouwcounselor

Studiepakket Depressie- en rouwcounselor

Duur
8 maanden
Lesgeld
€ 625,00 of 10 x € 66,00
Niveau
mbo+ niveau
Accreditaties
BATC

Depressie- en rouwcounselor

Bied professionele hulp bij depressie en rouw. Het studiepakket Depressie- en rouwcounselor bestaat uit de volledige opleidingen Counseling én Counseling bij depressie en rouw. Dit studiepakket voorziet u van alle kennis om mensen die kampen met een milde depressie of met rouwproblematiek op verantwoorde wijze te begeleiden.

Voordelen

  • Voordelige pakketprijs
  • Zeer volledige studie
  • Breed inzetbare kennis
  • Start u eigen praktijk

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

Doe uitgebreide kennis op over de basisvaardigheden van het counselen en leer daarnaast uw cliënten gerichte begeleiding te bieden bij depressie en rouw. Het studiepakket Depressie- en rouwcounselor bestaat uit de opleiding Counseling en de cursus Counseling bij depressie en rouw.

Met de opleiding Counseling leert u allereerst een helder en professioneel therapeutisch gesprek voeren. Als counselor helpt u anderen helderheid te scheppen in hun gevoelens en gedachten. In oprecht contact biedt u ze de ruimte om tot nieuwe inzichten en beslissingen te komen. 

De cursus Counseling bij depressie en rouw verschaft u vervolgens de kennis om mensen met depressie- en rouw gerelateerde problemen gericht te begeleiden. U leert wat een depressie inhoudt en hoe deze lichaam en geest beïnvloedt. Reguliere diagnosestelling en behandeling worden uitgebreid belicht. U leert mensen die kampen met een depressie of met rouwproblematiek op professionele wijze te ondersteunen.

Wat kun je ermee?

Heeft u het studiepakket Depressie en rouwcounselor met succes afgerond, dan helpt u als counselor mensen helderheid te scheppen in hun gedachten en gevoelens. Counseling geeft ze de ruimte om beslissingen te nemen en hun leven een andere wending te geven. 

Mensen die depressief zijn of een groot verlies hebben geleden lukt het lang niet altijd op eigen kracht hun leven weer op de rails te krijgen. Met de kennis die u met dit studiepakket opdoet, bent u in staat ze professioneel te ondersteunen. 

Profiteer van de pakketprijs
Kiezen voor het studiepakket Depressie- en rouwcounselor is profiteren van een aantrekkelijke pakketprijs. U richt uw studie naar uw eigen wens en tempo in: de opleidingen uit het pakket kunt u gelijktijdig volgen of na elkaar. U ontvangt het studiepakket als geheel thuis.

Wilt u zich nog breder ontwikkelen op het gebied van counseling? Bekijk dan ook het studiepakket Allround Counselor.

Details

methode thuisstudie
omvang

20 lessen inclusief instructiefilm

studieduur 8 maanden
lesgeld € 625,00 of 10 x € 66,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau mbo+ niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

u ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Depressie- en rouwcounselor

Gratis proefles

Binnen 1 minuut in uw mailbox! Vraag nu de gratis proefles en de volledige inhoudsopgave van deze studie aan. Zo krijgt u alvast een duidelijk beeld van de kwaliteit van het studiemateriaal en de heldere lesopbouw.

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u voor deze opleiding per onderdeel een openboekexamen aanvragen. Deze examens legt u eenvoudig thuis af via internet. Slaagt u en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u niet in één keer, dan begeleidt CIVAS u net zo lang tot u de examens behaalt.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Praktijkdagen

CIVAS organiseert voor veel studies optionele praktijkdagen of praktijkweekenden. Hier toetst u uw theoretische kennis en ontmoet u uw docent en medestudenten. Er wordt veel geoefend en er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Voor iedereen die zijn vaardigheden naar een hoger plan wil tillen, is het bijwonen van een praktijkdag een aanrader.

Deelname is niet verplicht
Ook voor deze opleiding organiseren wij regelmatig praktijkdagen. Deelname is niet verplicht. U beslist tijdens uw studie of na afronding ervan, of u wel of niet meedoet.

Praktijkweekend Communicatievaardigheden
Datum Prijs Locatie
14 november 2020 en 15 november 2020 € 225,00 -
30 januari 2021 en 31 januari 2021 € 225,00 -
27 maart 2021 en 28 maart 2021 € 225,00 -

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

Gerelateerde studies

Gesprek tussen cliënt en coach bij cursus cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie

Meer informatie
Een oefening wordt uitgevoerd als onderdeel van de cursus Geweldloze communicatie

Geweldloze communicatie

Meer informatie
Observatie van menselijk gedrag bij de cursus Klinische pscyhologie I

Klinische psychologie I

Meer informatie
Vrouw doet mindfulness oefening bij de cursus Mindfulness based cognitive therapy

Mindfulness based cognitive therapy

Meer informatie
Vrouwen passen gesprekstherapie toe bij een wandeling in de buitenlucht voor de cursus Narratieve therapie

Narratieve therapie

Meer informatie
Verbale en non-verbale communicatie bij de cursus Neurolinguïstisch Programmeren (NLP)

NLP

Meer informatie
Therapeut leert in de cursus Oplossingsgerichte therapie deze effectieve behandelmethode toe te passen

Oplossingsgerichte therapie

Meer informatie
Coach past unieke methodiek van de cursus Rationeel-emotieve therapie (RET) toe bij coachinggesprek

Rationeel-emotieve therapie

Meer informatie
Vrouw verhuist spullen en begint voor zichzelf na het volgen van de cursus Start uw eigen praktijk

Start uw eigen praktijk

Meer informatie

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.