Studiepakket Stresscounselor

Studiepakket Stresscounselor

Duur
10 maanden
Lesgeld
€ 800,00 of 11 x € 77,00
Niveau
hbo-niveau
Accreditaties
BATC, KTNO

Stresscounselor

Volg de opleiding Stresscounselor en ga professioneel aan de slag in een beroep dat de laatste jaren steeds meer populariteit geniet! Deze complete opleiding tot Stresscounselor bestaat uit de volledige studies Counseling én Stresscounseling en voorziet u van alle benodigde kennis om hulp te bieden bij stress en burn-out.

Voordelen

  • Leer over counseling én stresscounseling
  • Een vakgebied met veel toekomstperspectief
  • Inclusief unieke instructiefilm
  • Profiteer van een aantrekkelijke pakketprijs

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

Deze opleiding tot stresscounselor leert u de algemene vaardigheden die u als counselor nodig heeft én voorziet u van de vakspecifieke kennis om stress en burn-out te behandelen. Ideaal als u mensen beroepsmatig wilt helpen bij de aanpak van stressgerelateerde problemen.

U maakt intensief kennis met de theoretische achtergrond van counselen. U leert hoe u met counseling gewoonten doorbreekt, doelen bepaalt en het zelfvertrouwen van de cliënt herstelt. U maakt kennis met speciale technieken om stress aan te pakken en op te lossen. U leert de innerlijke omgang met stress verbeteren en de externe oorzaken wegnemen.

Casestudies zetten het gehele behandeltraject helder uiteen zodat u snel en professioneel als stresscounselor aan het werk kunt gaan.

Wat kun je ermee?

Met de gesprektherapeutische vaardigheden die u in de opleiding Stresscounselor opdoet, kunt u een helder en gestructureerd gesprek voeren met cliënten. U weet de oorzaken van stress in kaart te brengen en middels cliëntgerichte therapie aan oplossingen te werken.

Deze opleiding gaat in op algemene counselingsvaardigheden én stresscounseling. Wilt u zich nog breder ontwikkelen op het gebied van counseling? Bekijk dan ook het studiepakket Allround Counselor.

Details

methode thuisstudie
omvang

20 lessen inclusief instructiefilm

studieduur 10 maanden
lesgeld € 800,00 of 11 x € 77,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau hbo-niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

u ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Stresscounselor

Gratis proefles

Binnen 1 minuut in uw mailbox! Vraag nu de gratis proefles en de volledige inhoudsopgave van deze studie aan. Zo krijgt u alvast een duidelijk beeld van de kwaliteit van het studiemateriaal en de heldere lesopbouw.

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u voor deze opleiding per onderdeel een openboekexamen aanvragen. Een openboekexamen legt u eenvoudig thuis af via internet. Slaagt u en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u niet in één keer, dan begeleidt CIVAS u net zo lang tot u het examen behaalt.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Praktijkdagen

CIVAS organiseert voor veel studies optionele praktijkdagen of praktijkweekenden. Hier toetst u uw theoretische kennis en ontmoet u uw docent en medestudenten. Er wordt veel geoefend en er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Voor iedereen die zijn vaardigheden naar een hoger plan wil tillen, is het bijwonen van een praktijkdag een aanrader.

Deelname is niet verplicht
Ook voor deze opleiding organiseren wij regelmatig praktijkdagen. Deelname is niet verplicht. U beslist tijdens uw studie of na afronding ervan, of u wel of niet meedoet.

Praktijkweekend Communicatievaardigheden
Datum Prijs Locatie
14 november 2020 en 15 november 2020 € 225,00 ZOOM
30 januari 2021 en 31 januari 2021 € 225,00 ZOOM
27 maart 2021 en 28 maart 2021 € 225,00 ZOOM

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

Gerelateerde studies

Vrouw doet mindfulness oefening bij de cursus Mindfulness based cognitive therapy

Mindfulness based cognitive therapy

Meer informatie
Gesprek tussen cliënt en coach bij cursus cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie

Meer informatie
Counselor op stoel in behandelkamer bij cursus counseling bij depressie en rouw

Counseling bij depressie en rouw

Meer informatie
Een oefening wordt uitgevoerd als onderdeel van de cursus Geweldloze communicatie

Geweldloze communicatie

Meer informatie
Coach past technieken toe uit opleiding Mental coach tijdens een gesprek op de bank met een cliënt

Mental coach

Meer informatie
Counselor beheerst alle counselingvaardigheden uit het studiepakket Allround counselor

Allround counselor

Meer informatie
Coach past unieke methodiek van de cursus Rationeel-emotieve therapie (RET) toe bij coachinggesprek

Rationeel-emotieve therapie

Meer informatie

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.