Studiepakket Allround provocatief coach

Studiepakket Allround provocatief coach

Duur
9 maanden
Lesgeld
€ 895,00 of 9 x € 102,00
Niveau
hbo-niveau
Accreditaties
KTNO, BATC, VBAG, CAT, BGN, NVST, ABvC
Studiemethode
thuisstudie inclusief praktijkdag

Allround provocatief coach

Met de opleiding Allround provocatief coach leer je cliënten te prikkelen zodat zij zelf tot oplossingen en antwoorden komen. Met provocaties, zoals overdrijvingen en ontkenningen, weet jij je cliënt op een humoristische manier uit te dagen. Het aantrekkelijk geprijsde studiepakket Allround provocatief coach bestaat uit de geaccrediteerde basisopleiding Coaching en de specialisatie tot Provocatief coach. Je leert niet alleen de basisprincipes van coaching, maar óók de specialistische kennis om provocatief coachen effectief toe te passen.

Gratis proefles

Ja, ik wil de gratis proefles én de inhoudsopgave per e-mail ontvangen. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief met leuke nieuwtjes en inspiratie.

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Leer over coaching en provocatief coachen
 • Basis én specialisatie in één pakket
 • Profiteer van een aantrekkelijke pakketprijs
 • 10% pakketkorting

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Stevig fundament coaching
Na afronding van de opleiding Allround provocatief coach ben je bekend met de basisprincipes van coaching en met de belangrijke coachingstechniek provocatief coachen. Deze vormen het stevige fundament van jouw loopbaan als professioneel provocatief coach.

Provocatief coachen voor professionals
Deze opleiding Allround provocatief coach is geschikt voor mensen die de basis van coaching willen leren en vervolgens de methodiek van provocatief coachen willen leren toepassen in hun werk met cliënten.

De kunst van provoceren
Als provocatief coach creëer je met provocerende technieken, zoals uitvergrotingen, overdrijvingen en humor een spanningsveld met de cliënt. Provocatief coachen is gebaseerd op de rotsvaste overtuiging dat je cliënt waardig en weerbaar is. Een goede coachrelatie en onvoorwaardelijke positieve waardering voor je cliënt is hierbij essentieel.

Balans
Wie het randje van een spanningsveld opzoekt, zal er ook wel eens overheen gaan. Daarom is het belangrijk dat je als provocatief coach de juiste balans weet te vinden. In de opleiding Provocatief coachen leer je aanvoelen waar deze grens ligt. Je weet in welke situaties je provocerende technieken wel en niet kan inzetten. Hiermee ga je ook aan de slag op de interactieve online bijeenkomst.

Voorbeeld van coachen met humor
Als provocatief coach prikkel je het zelfreddend en relativerend vermogen van je cliënt. Door te lachen om zichzelf, zijn situatie en de coach, leert je cliënt om een speelsere houding aan te nemen en vanuit een breder perspectief naar zijn hulpvraag te kijken. Lees hier een praktijkvoorbeeld hoe humor kan worden toegepast binnen het provocatief coachen.

Kom naar de praktijkdag
Bij de opleiding is een online praktijkdag Provocatief coachen inbegrepen, waarin je samen met medestudenten en onder begeleiding van een trainer met verschillende provocatieve coachingstechnieken oefent. Wil je oefenen met je coachvaardigheden? Neem dan deel aan één van onze optionele praktijkdagen over coaching en leer hoe je de vaardigheden in de praktijk toepast.

Conform NOBCO kwaliteitseisen
De beroepsvereniging voor coaches, NOBCO, stimuleert de professionalisering van coaches in Nederland. Wil je je als coach (her)certificeren of herregisteren bij NOBCO, dan dien je de zogenaamde PE-uren in van de gevolgde opleiding. De opleiding Provocatief coachen voldoet aan de strikte kwaliteitseisen van NOBCO. Aan de opleiding Provocatief coachen zijn 3 Permanente Educatie uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Meer informatie vind je op de website van NOBCO.

Start je eigen praktijk
Door de combinatie van basiskennis en specialistische kennis, beschik je over voldoende bagage om na afronding van de opleiding een eigen coachingspraktijk te starten. Naast vakinhoudelijke kennis heb je voor een eigen praktijk ook kennis nodig over het ondernemerschap. Alle fijne kneepjes van het ondernemerschap leren? Bekijk dan onze opleiding Start uw eigen praktijk.

Profiteer van de pakketprijs
Het studiepakket Provocatieve coaching bestaat uit twee volledige opleidingen: de basisopleiding Coaching en de specialisatie Provocatief Coachen. Kies voor het studiepakket Provocatieve coaching en profiteer van een aantrekkelijke pakketprijs. Je richt je studie naar je eigen wens en tempo in. Je ontvangt het studiepakket als geheel thuis.

Wat leer je?

De opleiding Allround provocatief coach bestaat uit twee belangrijke onderdelen: de basisprincipes van coaching en de specialisatie over provocatief coachen. Je leert onder andere over:

 • De relatie tussen coach en cliënt
 • Gesprekstechnieken, luistervaardigheden en oplossingsgericht coachen
 • De psychologie en achtergrond van provocatief coachen
 • Provocatieve coachtechnieken, ook voor kinderen en groepen

De leerdoelen van de geaccrediteerde opleiding Coaching:
Module 1 Algemene gespreksvaardigheden en ethiek

 • Je hebt kennis van de grondhouding van de hulpverlener
 • Je weet hoe je de roos van Leary toepast binnen de hulpverlening
 • Je hebt kennis van de verschillende basistechnieken van gespreksvoering
 • Je hebt kennis van hoe mensen veranderen, de waarde van weerstand, omgaan met weerstand en technieken om weerstand te verminderen
 • Je hebt kennis van ethiek en wet- en regelgeving binnen de hulpverlening

Module 2 Professioneel coachen

 • Je hebt kennis van de geschiedenis van coaching
 • Je hebt kennis van de basisprincipes en vormen van coaching, speciaal in relatie tot andere vormen van hulpverlening
 • Je hebt kennis van de competenties van een coach
 • Je hebt kennis van het coachproces
 • Je hebt kennis van coaching met de interventiekaart en kernkwadranten
 • Je hebt kennis van oplossingsgericht coachen
 • Je hebt kennis van de toepassing van rationeel-emotieve therapie binnen coaching
 • Je hebt kennis van coaching met de creatiespiraal

De leerdoelen van de geaccrediteerde opleiding Provocatief coachen:

 • Je kent de achtergrond en uitgangspunten van provocatieve coaching.
 • Je kent de toepassingsmogelijkheden en contra-indicaties van provocatieve coaching.
 • Je kent de psychologie achter provoceren, uitlokken en uitdagen en begrijpt hoe provocatieve coaching werkt.
 • Je begrijpt de functie van humor, bijvoorbeeld in de vorm van improviseren, dramatiseren, relativeren, metaforen gebruiken, en de effecten daarvan.
 • Je weet hoe je humor kan inzetten op een manier waarbij de cliënt zich serieus genomen voelt.
 • Je kent de functie van tegengas en weerstand en kent technieken om met weerstand om te gaan.
 • Je kent provocatieve coachtechnieken waarmee je blokkades kan achterhalen, patronen kan uitdagen en kan coachen naar gedragsverandering.
 • Je kent provocatieve coachtechnieken voor kinderen en voor groepen.
 • Je begrijpt hoe provocatieve coaching kan worden geïntegreerd met andere coachmethodes en -vormen.

Details

methode thuisstudie inclusief praktijkdag
omvang

18 lessen

studieduur 9 maanden
lesgeld € 895,00 of 9 x € 102,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau hbo-niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

je ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van je huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor de thuis af te leggen examens ontvang je het CIVAS-diploma Allround provocatief coach

erkend diploma

De opleiding Coaching is erkend als bijscholing door de Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT), de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten (NVST), de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG); aantal ECTS 4.5, en de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN); 60 studiepunten.

De opleiding Provocatief coachen is erkend als bijscholing door de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten (NVST), de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG), de Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC); aantal ECTS 2.5, en de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC), aantal PE-punten 30.

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je per individuele opleiding een examen aanvragen. Het examen leg je eenvoudig thuis af via internet. Slaag je voor het examen, dan ontvang je een diploma voor deze opleiding. Slaag je voor alle examens van de opleidingen in het studiepakket, dan ontvang je bovendien het overkoepelende diploma voor het studiepakket.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvang je per opleiding een certificaat van deelname.

Datum Prijs Locatie
zaterdag 9 juli 2022 € 115,00 Online klassikaal examen
vrijdag 15 juli 2022 € 115,00 Haarlem
donderdag 1 september 2022 € 115,00 Online klassikaal examen
vrijdag 9 september 2022 € 115,00 Haarlem
zaterdag 1 oktober 2022 € 115,00 Online klassikaal examen
vrijdag 7 oktober 2022 € 115,00 Haarlem
donderdag 3 november 2022 € 115,00 Online klassikaal examen
vrijdag 11 november 2022 € 115,00 Haarlem
zaterdag 3 december 2022 € 115,00 Online klassikaal examen
vrijdag 9 december 2022 € 115,00 Haarlem
donderdag 12 januari 2023 € 115,00 Online klassikaal examen
vrijdag 20 januari 2023 € 115,00 Haarlem

Praktijkdagen

Civas organiseert voor veel studies optionele praktijkdagen of praktijkweekenden. Hier toets jij jouw theoretische kennis en ontmoet je jouw docent en medestudenten. Er wordt veel geoefend en er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Voor iedereen die zijn vaardigheden naar een hoger niveau wil tillen, is het bijwonen van een praktijkdag een aanrader.

Deelname is niet verplicht
Ook voor deze opleiding organiseren wij regelmatig praktijkbijeenkomsten. Deelname is niet verplicht. Je beslist tijdens of na je studie of je meedoet. Bekijk hieronder welke praktijkbijeenkomsten je optioneel kan bijwonen.

Praktijkweekend Positief coachen
Datum Prijs Locatie
9 juli 2022 en 10 juli 2022 € 225,00 Haarlem
12 november 2022 en 13 november 2022 € 225,00 ZOOM
Online vragenuur Coaching
Datum Prijs Locatie
dinsdag 12 juli 2022 € 0,00 ZOOM
dinsdag 9 augustus 2022 € 0,00 ZOOM
dinsdag 13 september 2022 € 0,00 ZOOM
Praktijkweekend Communicatievaardigheden
Datum Prijs Locatie
10 september 2022 en 11 september 2022 € 225,00 Haarlem
5 november 2022 en 6 november 2022 € 225,00 Vught
14 januari 2023 en 15 januari 2023 € 225,00 ZOOM
Praktijkweekend Coachvaardigheden
Datum Prijs Locatie
24 september 2022 en 25 september 2022 € 225,00 Vught
Startdatum 7 juli 2022 Locatie
donderdag 7 juli 2022 ZOOM
Startdatum 6 oktober 2022 Locatie
donderdag 6 oktober 2022 ZOOM

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.