Birgit de Heij Praktijkdocent Voedingsdeskundige en Orthomoleculaire voeding

‘Als voedingsdeskundige is het iedere keer opnieuw inschatten hoe je iemand het best kunt begeleiden. Aftasten waar iemand staat, wat de klachten zijn en waar die vandaan kunnen komen. Juist dat persoonlijke vind ik prachtig. Het is vooral creativiteit brengen in iemands voedingspatroon en echt meebewegen met de klant. Helaas lukt dat niet altijd. Soms vindt iemand het opvolgen van de adviezen te moeilijk. Terwijl een ander aan een consult genoeg heeft, de voedingstips overneemt en zich al snel fantastisch voelt.

Net als bij mijn cliënten probeer ik de informatie op mijn studenten eenvoudig over te brengen en met simpele oplossingen te komen. Het is namelijk geen zoektocht naar het perfecte driegangendiner, maar naar makkelijke en doeltreffende aanpassingen.
Een tip: begin al met adviezen geven als u studeert. Als u de informatie op een goede manier aan iemand anders moet uitleggen, leert u daar zelf het meest van.

Ga gewoon aan de slag, met wat lef, maar denk niet dat u meteen wonderen kunt verrichten. Een lichaam is niet in drie weken opnieuw opgebouwd. Daar gaat tijd overheen. Maar als er dan verbetering optreedt, zijn de reacties vaak lovend: ‘Wat een verschil, ik heb veel meer energie.’ En: ‘Anderen zeggen dat ik er stralend uitzie!’’

Bekijk de opleidingen: