Gewichtsconsulent
Pasta 20

Gewichtsconsulent

Opleiding Gewichtsconsulent, BGN-erkend. Overgewicht is een sterk groeiend probleem. Steeds meer mensen doen een beroep op een professioneel gewichtsconsulent. Deze complete en betaalbare opleiding Gewichtsconsulent is opgesteld volgens de nieuwste inzichten van de Gezondheidsraad en biedt u alle kennis om als zelfstandig gewichtsconsulent aan de slag te gaan. Het diploma is erkend door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland.

duur10 maanden
niveaumbo
vooropleidinger is geen specifieke vooropleiding vereist
lesgeld€ 475,00 of 12 x € 42,00
inschrijfgeld€ 20,00
erkenning(en)
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland

Gewichtsconsulent opleiding: wat leert u?
Met de BGN-erkende opleiding Gewichtsconsulent doet u alle benodigde kennis en vaardigheden op om mensen met overgewicht op professionele wijze te begeleiden. U leert een perfecte diagnose te stellen van de gewichtsproblemen en biedt cliënten een op maat gesneden behandelplan.
 
De opleiding Gewichtsconsulent leert u alles over de spijsvertering, voedingsleer, energiehuishouding, voedingsmiddelen, de nieuwste Schijf van Vijf en het samenstellen van gezonde dagmenu’s. U maakt kennis met de oorzaken van overgewicht en leert hoe u samen met de cliënt, komt tot een blijvende verandering van zijn eet- en leefpatroon. 
 
Ook de psychologische kant van het begeleidingstraject wordt uitgebreid behandeld. De opleiding Gewichtsconsulent besteedt veel aandacht aan communicatietechnieken, coachvaardigheden en het versterken van de motivatie. U leert zowel individuen als groepen begeleiden. Tot slot worden zaken behandeld die van belang zijn bij het succesvol opstarten van uw eigen praktijk.
 
Gratis praktijkdag
Deze complete Gewichtsconsulent-opleiding bestaat uit 15 schriftelijke lessen plus een gratis praktijkdag. Tijdens de praktijkdag maakt u onder begeleiding van een ervaren BGN-gewichtsconsulent kennis met de fijne kneepjes van het vak. 

Via het digitale studentenportaal legt u twee proefexamens af. Zo bereidt u zich optimaal voor op het examen en vergroot u uw slagingskans. Het examen wordt afgenomen door de exameninstelling TCI en bestaat uit twee onderdelen: een theorie-examen en een mondeling examen. Meer informatie over de BGN-examens vindt u op de website van TCI. 

Gewichtsconsulent opleiding: wat kunt u ermee?
Heeft u de opleiding Gewichtsconsulent met succes afgerond, dan kunt u als professioneel en erkend gewichtsconsulent aan de slag in uw eigen praktijk. U kunt zich met het behaalde diploma aansluiten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN), waarmee uw consulten door de meeste zorgverzekeraars zullen worden vergoed. 
 
De opleiding is verder geschikt voor therapeuten, verpleegkundigen, zorgverleners, fitnessinstructeurs, personal trainers en andere professionals die mensen met gewichtsproblemen op verantwoorde wijze willen bijstaan. Omdat overgewicht een steeds groter maatschappelijk probleem is en de vraag naar gewichtsconsulenten alleen maar toeneemt, biedt deze opleiding veel toekomstmogelijkheden.

Opleiding Gewichtsconsulent
soort opleiding BGN-erkende thuisstudie met praktijkdag
omvang

15 schriftelijke lessen plus 1 praktijkdag. Gratis meegeleverd: Nederlandse Voedingsmiddelentabel

duur 10 maanden
studiebelasting

zeven uur per week. Het staat u vrij meer of minder uren aan uw studie te besteden. U ontvangt het complete studiepakket in een keer thuis en bepaalt uiteindelijk zelf hoe snel u de studie afrondt

lesgeld € 475,00 of 12 x € 42,00
inschrijfgeld € 20,00
opbergsysteem

bij de opleiding Gewichtsconsulent ontvangt u gratis een fraai opbergsysteem voor uw lessen

niveau mbo
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
studieverklaring

na volledige afronding ontvangt u het BGN-erkende diploma Gewichtsconsulent. Aan deze studie is geen studieverklaring verbonden. 

diploma

na behalen van het door TCI afgenomen examen en het bijwonen van de praktijkdag ontvangt u het BGN-erkende diploma Gewichtsconsulent

erkend diploma

de opleiding is erkend door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN)

erkenning(en)
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland

Download de gratis proefles!
CIVAS geeft u, voordat u daadwerkelijk met uw studie begint, deze gratis proefles. Zo raakt u alvast vertrouwd met ons heldere, moderne en professionele studiemateriaal. Download ook de volledige inhoudsopgave voor een duidelijk beeld van de lesopbouw.

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

Ga direct van start
Na ontvangst van uw inschrijving heeft u het studiepakket binnen twee werkdagen in huis. Ook als u op een latere datum wilt starten met studeren, kunt u zich alvast inschrijven. Nadat u het lesmateriaal heeft ontvangen, kunt u direct beginnen met uw studie.

Bepaal uw eigen studietempo 
U ontvangt het complete studiepakket in één keer. Op die manier kunt u het hele programma overzien. Het tempo van studeren bepaalt u zelf, er geldt geen tijdslimiet voor het afronden van uw cursus of opleiding. U mag naar eigen inzicht een studiepauze inlassen, bijvoorbeeld voor een vakantie of als u het druk heeft.

U mag opzeggen
U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Vooruitbetaalde lesgelden worden per omgaande aan u terugbetaald. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Voor praktijkopleidingen gelden afwijkende voorwaarden.

Deskundige begeleiding door ervaren docenten
U wordt persoonlijk begeleid door een vakdocent. Uw docent adviseert u vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent. Veel van onze docenten hebben zelf een succesvolle praktijk in het vakgebied dat zij begeleiden.

Digitaal studentenportaal
Ons instituut werkt als enige in de branche met een beveiligd studentenportaal waar u huiswerk kunt insturen, uw behaalde resultaten terugziet, contact legt met uw docent en ervaringen kunt uitwisselen met medestudenten. Na inschrijven ontvangt u uw inlogcode en wachtwoord.

Huiswerk insturen is niet verplicht
Bij de meeste lessen staan huiswerkopgaven. Deze stuurt u in via het online studentenportaal of per e-mail. Van uw vaste docent ontvangt u de eventuele correcties. Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te halen.

Ontvang het BGN-erkende diploma Gewichtsconsulent
Na het volgen van alle lessen en de praktijkdag neemt u deel aan het door TCI afgenomen examen. Slaagt u voor het examen, dan ontvangt u het BGN-erkende diploma Gewichtsconsulent.

Praktijkdag Gewichtsconsulent

Praktijkdagen
Voor steeds meer studies organiseert CIVAS praktijkdagen of -weekenden. Hier kunt u uw theoretische kennis toetsen en heeft u de unieke mogelijkheid uw docent en medestudenten te ontmoeten. Er wordt veel geoefend en er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Voor iedereen die zijn vaardigheden naar een hoger plan wil tillen, is het bijwonen van een praktijkevenement dan ook een aanrader!

Praktijkdag Gewichtsconsulent inbegrepen
Tijdens de opleiding Gewichtsconsulent volgt u 1 praktijkdag. Onder begeleiding van een ervaren gewichtsconsulent wordt veel aandacht besteed aan het maken van dagmenu's, coach- en gespreksvaardigheden en motivatie. Aan de hand van verschillende casussen leert u de fijne kneepjes van het vak.

BEKIJK DE RELEVANTE PRAKTIJKDATA

Gewichtsconsulent

Profiteer van helder en modern studiemateriaal
Voor al onze studies geldt dat het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Er zit een logische opbouw in die voor iedereen goed is te volgen. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden zodat u deze gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor al haar studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Deze opleiding biedt u daarnaast nog de volgende voordelen:

  • Behaal een BGN-erkend diploma
  • Inclusief gratis praktijkdag
  • Opgesteld volgens de nieuwste richtlijnen
  • Studeer voor een vak met toekomst!
  • Ga direct van start

Gratis proefles

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

Prev Next