Medische basiskennis
Boek Simply Daytox

Medische basiskennis

De schriftelijke opleiding Medische basiskennis (hbo-niveau) is speciaal ontwikkeld voor therapeuten, zorgverleners en apotheek- en drogistmedewerkers die in hun streven naar professionaliteit uitgebreide kennis willen opdoen van de menselijke anatomie, fysiologie en pathologie.

duur12 maanden
niveauhbo
lesgeld€ 780,00 of 12 x € 70,00
erkenning(en)
Algemene Beroepsvereniging voor Counselling
Algemene Beroepsvereniging voor Counselling
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen

Opleiding Medische basiskennis: wat leert u?
De opleiding Medische basiskennis is ontwikkeld door een arts. De lesstof is opgebouwd aan de hand van de orgaansystemen. Bij ieder systeem wordt de anatomie en fysiologie bespro­ken, waarna uitgebreid wordt ingegaan op de pathologie van het betreffende systeem. Etiologie, diagnostiek, ziekteverloop en behandeling komen steeds intensief aan de orde. 
 
In aparte lessen wordt aandacht besteed aan kindergeneeskunde, psychische aandoeningen en klinisch onderzoek. In de opleiding worden de algemene medische termino­logie en de bouw van het menselijk lichaam uiteraard ook behandeld. 
 
De opleiding Medische basiskennis bestaat uit 29 schriftelijke lessen. U rondt de opleiding normaal gesproken in 12 maanden af. Sneller studeren mag ook. U krijgt de studie in een keer thuisgestuurd en bepaalt uiteindelijk zelf uw studietempo.
 
Tijdens uw studie kunt u uw vorderingen meten aan de hand van 12 toetsen en 2 proefexamens die u via het digitale studentenportaal ter correctie instuurt. Zo bereidt u zich gedegen voor op het klassikale eindexamen waarmee u de opleiding afsluit.
 
Opleiding Medische basiskennis: wat kunt u ermee?
Rondt u de opleiding Medische basiskennis met succes af, dan heeft u zeer gedegen kennis van de anatomie, fysiologie en pathologie van de mens. U kent de oorzaken en het verloop van de meeste ziektebeelden en begrijpt wat reguliere diagnostiek inhoudt. U bent in staat een medische behandeling te interpreteren en kunt helder communiceren met andere (para)medici. 
 
De opleiding Medische basiskennis biedt u naast een vakopleiding de mogelijkheid tot registratie bij de BATC, een van de belangrijkste beroepsverenigingen voor natuurgerichte therapeuten. De opleiding is tevens als bijscholing erkend door ABvC en geeft recht op 131 PE-punten.

Deze studie is niet opgesteld volgens de richtlijnen van PLATO. Daartoe dient een opleiding minimaal 100 uur klassikaal onderwijs te omvatten. Bent u op zoek naar een opleiding Medische basiskennis die is afgestemd op de PLATO-normering? Bekijk dan de opleiding Medische basiskennis CPION.

Opleiding Medische basiskennis
soort opleiding thuisstudie
omvang

29 lessen

duur 12 maanden
studiebelasting

vijf uur per week. Het staat u vrij meer of minder uren aan uw studie te besteden. U ontvangt het complete studiepakket in een keer thuis en bepaalt uiteindelijk zelf hoe snel u de studie afrondt

lesgeld € 780,00 of 12 x € 70,00
opbergsysteem

bij de opleiding ontvangt u gratis een fraai opbergsysteem voor uw lessen

niveau hbo
vooropleiding havo of mbo-niveau is wenselijk
studieverklaring

u ontvangt kosteloos een studieverklaring na inzending van uw huiswerk

diploma

na het behalen van het klassikale eindexamen ontvangt u het CIVAS-diploma Medische basiskennis

erkend diploma

de opleiding is geaccrediteerd door KTNO en erkend door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC); aantal ECTS 14.5. Als bijscholing erkend door de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC); aantal PE-punten 131

erkenning(en)
Algemene Beroepsvereniging voor Counselling
Algemene Beroepsvereniging voor Counselling
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen

Download de gratis proefles!
CIVAS geeft u, voordat u daadwerkelijk met uw studie begint, deze gratis proefles. Zo raakt u alvast vertrouwd met ons heldere, moderne en professionele studiemateriaal. Download ook de volledige inhoudsopgave voor een duidelijk beeld van de lesopbouw.

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

(Om een pdf-document te kunnen bekijken, dient uw computer te beschikken over het programma Acrobat Reader. Ontbreekt dit programma, dan kunt u het gratis downloaden via onderstaande link).

Acrobat reader downloaden

Ga direct van start
Na ontvangst van uw inschrijving heeft u het studiepakket binnen twee werkdagen in huis. Ook als u op een latere datum wilt starten met studeren, kunt u zich alvast inschrijven. Nadat u het lesmateriaal heeft ontvangen, kunt u direct beginnen met uw studie.

Bepaal uw eigen studietempo 
U ontvangt het complete studiepakket in één keer. Op die manier kunt u het hele programma overzien. Het tempo van studeren bepaalt u zelf, er geldt geen tijdslimiet voor het afronden van uw cursus of opleiding. U mag naar eigen inzicht een studiepauze inlassen, bijvoorbeeld voor een vakantie of als u het druk heeft.

U mag opzeggen
U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Vooruitbetaalde lesgelden worden per omgaande aan u terugbetaald. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Voor praktijkopleidingen gelden afwijkende voorwaarden.

Deskundige begeleiding door ervaren docenten
U wordt persoonlijk begeleid door een vakdocent. Uw docent adviseert u vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent. Veel van onze docenten hebben zelf een succesvolle praktijk in het vakgebied dat zij begeleiden.

Digitaal studentenportaal
Ons instituut werkt als enige in de branche met een beveiligd studentenportaal waar u huiswerk kunt insturen, uw behaalde resultaten terugziet, contact legt met uw docent en ervaringen kunt uitwisselen met medestudenten. Na inschrijven ontvangt u uw inlogcode en wachtwoord.

Huiswerk insturen is niet verplicht
Bij de meeste lessen staan huiswerkopgaven. Deze stuurt u in via het online studentenportaal of per e-mail. Van uw vaste docent ontvangt u de eventuele correcties. Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te halen.

Ontvang een diploma
Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het klassikale eindexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het door BATC en ABvC erkende diploma.

Examen doen is niet verplicht
U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alles lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

BEKIJK DE EXAMENDATA

Medische basiskennis

Profiteer van helder en modern studiemateriaal
Voor al onze studies geldt dat het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Er zit een logische opbouw in die voor iedereen goed is te volgen. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden zodat u deze gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor al haar studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

De opleiding MBK biedt u daarnaast de volgende voordelen:

  • professioneel lesmateriaal geschreven door arts
  • diploma is erkend door BATC en ABvC
  • duidelijke uitleg met veel illustraties
  • onmisbare kennis voor iedere zorgprofessional
Prev Next