Psychosociale basiskennis CPION
Kleine hartige taartjes

Psychosociale basiskennis CPION

De opleiding Psychosociale basiskennis CPION (PSBK) is bedoeld voor coaches, counselors en therapeuten in de psychosociale zorg die willen voldoen aan de opleidingsrichtlijnen van PLATO. De opleiding Psychosociale basiskennis CPION is geheel volgens de eisen van PLATO opgesteld. Na afronding van deze PSBK-opleiding wordt u opgenomen in het door zorgverzekeraars erkende abituriëntenregister van CPION.

studieduur7 maanden (binnen 3 jaar afronden)
niveauhbo
vooropleidinghavo-niveau wordt aanbevolen
lesgeld€ 1.495,00 of 8 x € 195,00
inschrijfgeld€ 20,00
erkenning(en)
Centrum Post Initieel Onderwijs CPION
Centrum Post Initieel Onderwijs CPION

Psychosociale basiskennis CPION (PSBK): wat leert u?
De opleiding Psychosociale basiskennis (CPION-erkend) is dé praktijkopleiding voor psychosociale en psychopathologische competenties voor therapeuten, coaches en  counselors. De opleiding PSBK voldoet volledig aan de eisen van PLATO. De colleges worden verzorgd door ervaren psychologen, waarmee de kwaliteit van deze studie is gewaarborgd.

Met de opleiding Psychosociale basiskennis CPION doet u in 14 lesdagen gedegen kennis op van psychische stoornissen, psychopathologie en psychotherapie. Deze PSBK-opleiding gaat daarnaast uitgebreid in op psychodiagnostische tests, farmacologie, consultvoering en gezondheidsethiek.

De lesdagen zijn sterk praktijkgericht: geen theoretische verhandelingen, maar interactieve colleges waarbij u aan de hand van casussen de kennis op boeiende wijze krijgt aangereikt. Tijdens uw studie bereidt u zich optimaal voor op het examen; met de toetsen en proefexamens die u via het digitale studentenportaal thuis kunt afleggen, maximaliseert u uw slagingskans.

Start nieuwe colleges in februari. Lees meer over deze klassikale opleiding en de startdata.

Psychosociale basiskennis CPION (PSBK): wat kunt u ermee?
Na afronding van de opleiding Psychosociale basiskennis CPION weet u alles over de oorzaak, het verloop en de behandeling van de meest voorkomende psychische aandoeningen. U heeft kennis van classificatiesystemen zoals de DSM-5 en ICD-10 en u weet wat een goede diagnosestelling inhoudt. U bent zich bewust van uw mogelijkheden én beperkingen in therapeutische zin en herkent situaties waarin u uw cliënt direct dient door te verwijzen.

Om voor consultvergoeding in aanmerking te komen dient iedere complementaire therapeut per 2017 naast een vakopleiding te beschikken over een CPION-erkend diploma Psychosociale basiskennis (PSBK) of Medische basiskennis. Met het diploma dat u met deze opleiding behaalt, voldoet u aan de eisen van PLATO en wordt u direct ingeschreven in het door de zorgverzekeraars erkende abituriëntenregister van CPION.

CIVAS biedt naast deze opleiding ook de CPION-erkende opleiding Medische basiskennis aan.

Opleiding Psychosociale basiskennis CPION
soort opleiding Klassikaal
omvang

14 lesdagen. Voor datums en locaties zie het tabblad Praktijkdagen op deze pagina

studieduur 7 maanden (binnen 3 jaar afronden)
studiebelasting

Docentcontacturen: 112 SBU = 4 ECTS
Literatuurstudie: 327 SBU = 12 ECTS
Opdrachten en toetsing: 685 SBU = 24 ECTS

lesgeld € 1.495,00 of 8 x € 195,00
inschrijfgeld € 20,00
opbergsysteem

Bij deze studie wordt gewerkt met een boekenlijst; de boeken dient u zelf aan te schaffen. De boekenlijst kunt u vinden onder het tabblad Programma

niveau hbo
vooropleiding havo-niveau wordt aanbevolen
studieverklaring

niet van toepassing

erkend diploma

De opleiding voldoet aan de eisen zoals opgesteld door PLATO. Na afronding van de studie en het behalen van het klassikale eindexamen, ontvangt u het CPION-erkende diploma Psychosociale basiskennis en wordt u ingeschreven in het door zorgverzekeraars erkende abituriëntenregister van CPION

erkenning(en)
Centrum Post Initieel Onderwijs CPION
Centrum Post Initieel Onderwijs CPION

Bekijk de volledige lesinhoud van de opleiding Psychosociale basiskennis CPION. Zo krijgt u alvast een goed beeld van de heldere, modulaire opbouw van de opleiding.

De boekenlijst toont welke literatuur er wordt gebruikt tijdens de colleges. Deze boeken dient u zelf aan te schaffen.

Vul uw e-mailadres in en klik op download. De proefles of inhoudsopgave verschijnt direct op uw scherm.

Deskundige begeleiding
U wordt persoonlijk begeleid door een vakdocent. Uw docent adviseert u vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent. De meeste van onze docenten hebben zelf een succesvolle praktijk in het vakgebied dat zij begeleiden.

Digitaal studentenportaal
CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal waar u uw huiswerk instuurt. Via het portaal kunt u uw lesrooster bekijken, behaalde resultaten terugzien en contact leggen met uw docent en medestudenten. Na inschrijven ontvangt u uw inlogcode en wachtwoord.

Interactieve lesdagen
De opleiding is opgebouwd uit 14 praktijklessen verdeeld over 7 maanden. Onder begeleiding van uw docent wordt u geschoold in de Psychosociale basiskennis (hbo-niveau) volgens de laatste normen van PLATO. Er wordt veel geoefend en u heeft alle gelegenheid voor het stellen van vragen.

Klassikaal examen
De opleiding sluit u af met een klassikaal examen. Als u hiervoor slaagt ontvangt u het CPION-erkende diploma Psychosociale basiskennis op hbo-niveau. Bovendien wordt u direct ingeschreven in het door zorgverzekeraars erkende abituriëntenregister van CPION. Bekijk hieronder op welke data u examen kunt afleggen. De examenkosten bedragen 115 euro. Slaagt u niet, dan kunt u zich aanmelden voor een herexamen. Een klassikaal herexamen kost 115 euro.

BEKIJK DE EXAMENDATA

PSBK01 Inleiding Medische kennis

De lesdagen bij deze opleiding zijn sterk op de praktijk gericht: geen theoretische verhandelingen, maar interactieve colleges waarbij u aan de hand van boeiende casussen uit de praktijk, de lesstof op uitdagende wijze krijgt aangereikt. Tijdens de colleges heeft u volop de mogelijkheid vragen te stellen aan uw docent en het geleerde met medestudenten te oefenen.

Compacte omvang
De opleiding is opgebouwd uit 14 lesdagen verspreid over 7 maanden. Lesreeksen starten meerdere keren per jaar. Klik hieronder om te zien op welke dagen de colleges worden gehouden. Bij uw inschrijving geeft u op aan welke lesreeks u wilt deelnemen.

BEKIJK DE RELEVANTE PRAKTIJKDATA

Psychosociale basiskennis CPION

Profiteer van moderne studiemethoden
De opleiding Psychosociale basiskennis CPION is samengesteld door een ervaren psycholoog volgens de laatste richtlijnen van PLATO. Er zit een logische opbouw in die voor iedereen goed is te volgen.

U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden zodat u deze gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. De colleges volgt u klassikaal. Huiswerk en toetsen stuurt u eenvoudig in via internet.

  • Boeiende, interactieve colleges
  • Docenten met veel praktijkervaring
  • CPION-erkend diploma 
  • Volgens de nieuwste PLATO-normen

Gratis proefles

Vul uw e-mailadres in en klik op download. De proefles of inhoudsopgave verschijnt direct op uw scherm.

Medische basiskennis CPION

Medische basiskennis CPION

CPION / PLATO-erkende opleiding Medische basiskennis (hbo).

Start uw eigen praktijk

Start uw eigen praktijk

Eigen praktijk opzetten? Maak van uw zaak een succes met deze studie!

Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie

Leer deze populaire therapievorm professioneel en effectief toepassen!

Mindfulness based cognitive therapy

Mindfulness based cognitive therapy

Leer mindfulness professioneel en effectief toepassen op cliënten.

Geweldloze communicatie

Geweldloze communicatie

De belangstelling voor geweldloze communicatie is groter dan ooit.

Lifecoach

Lifecoach

Word Lifecoach en help mensen meer balans en geluk te vinden in hun leven.

Klinische psychologie I

Klinische psychologie I

Leer over de psychische problematiek bij depressie, agressie- en angststoornissen.

Prev Next