Opleiding Medische basiskennis (MBK)

Opleiding Medische basiskennis (MBK)

Duur
12 maanden
Lesgeld
€ 885 of 11 x € 84
Niveau
hbo-niveau
Studiemethode
thuisstudie

Medische basiskennis (MBK)

De schriftelijke opleiding Medische basiskennis (hbo-niveau) is speciaal ontwikkeld voor therapeuten, zorgverleners en apotheek- en drogistmedewerkers die in hun streven naar professionaliteit uitgebreide kennis willen opdoen van de menselijke anatomie, fysiologie en pathologie.

Gratis proefles

Ja, ik wil de gratis proefles én de inhoudsopgave per e-mail ontvangen. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief met leuke nieuwtjes en inspiratie.

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

  • Lesmateriaal geschreven door arts
  • Leer over anatomie, fysiologie en pathologie
  • Duidelijke uitleg met veel illustraties
  • Kennis voor iedere zorgprofessional

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Rond je de opleiding Medische basiskennis met succes af, dan heb je zeer gedegen kennis van de anatomie, fysiologie en pathologie van de mens. Je kent de oorzaken en het verloop van de meeste ziektebeelden en begrijpt wat reguliere diagnostiek inhoudt. Je bent in staat een medische behandeling te interpreteren en kunt helder communiceren met andere (para)medici.

Ben je op zoek naar een opleiding Medische basiskennis die is opgesteld volgens de PLATO-normering en die recht geeft op inschrijving in het abituriëntenregister van CPION? Kies dan voor de klassikale opleiding Medische basiskennis CPION.

Wat leer je?

De schriftelijke opleiding Medische basiskennis (MBK) is ontwikkeld door een arts. De lesstof is opgebouwd aan de hand van de orgaansystemen. Bij ieder systeem wordt de anatomie en fysiologie bespro­ken, waarna uitgebreid wordt ingegaan op de pathologie van het betreffende systeem. Etiologie, diagnostiek, ziekteverloop en behandeling komen steeds intensief aan de orde.

In aparte lessen wordt aandacht besteed aan kindergeneeskunde, psychische aandoeningen en klinisch onderzoek. In deze MBK-opleiding worden de algemene medische termino­logie en de bouw van het menselijk lichaam uiteraard ook behandeld.

De opleiding Medische basiskennis bestaat uit 29 schriftelijke lessen. Je rondt de opleiding normaal gesproken in 12 maanden af. Sneller studeren mag ook. Je krijgt de studie in een keer thuisgestuurd en bepaalt uiteindelijk zelf jouw studietempo.

Tijdens je studie kan je jouw vorderingen meten aan de hand van 12 toetsen en 2 proefexamens die je via het digitale studentenportaal ter correctie instuurt. Zo bereid jij je gedegen voor op het klassikale eindexamen waarmee je de opleiding afsluit.

Details

methode thuisstudie
omvang

29 lessen

studieduur 12 maanden
lesgeld € 885 of 11 x € 84
inschrijfgeld € 20
niveau hbo-niveau
vooropleiding havo of mbo-niveau is wenselijk
certificaat

na inzending van uw huiswerk kunt u een certificaat van deelname downloaden in uw studentenportaal.

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het examen ontvang je het Civas-diploma Medische basiskennis

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het examen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt Civas je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan kun je een certificaat van deelname downloaden in het studentenportaal.

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

Civas scoort een 9.1

Karin Zijlstra
08 februari 2022
De communicatie voor vragen aan mijn docente verliep heel goed, maar ook met de medestudenten. Het lesboek zag er heel goed en overzichtelijk uit. Was meteen duidelijk. Goede opbouw van de lesstof.
P. Persoon
09 september 2022
Dit maakt leren 3x leuker! Informatie lezen (1), uitgeschreven voorbeelden (2), opdrachten uitwerken (3). Eenvoudig online en zonder druk toetsen. Een manier van leren dat bij me past zodat ik na het behalen van een diploma alweer sta te poppelen om met een volgende opleiding te beginnen. Echt super!
Jacqueline Braakman
05 augustus 2022
De studies die ik heb gevolgd (Jongerencoach en ACT) waren duidelijk en goed opgebouwd. Het maakt echt een verschil dat je voor jezelf een planning kan maken en op deze manier vrij bent om je tijd in te delen.