Groepsproces bij teamcoaching – praktijkoefening tijdens opleiding Teamcoaching van CIVAS
Pasta 20

Teamcoaching

In de opleiding Teamcoaching leert u meer over groepsprocessen in professionele teams op het werk, in leefgroepen en coachgroepen. Werken met groepen is interessant en lastig. Er gebeuren verbazingwekkende dingen als mensen bij elkaar komen. Een groep mensen kan doelen bereiken, die voor een enkeling niet haalbaar zijn. Maar soms lijkt het alsof een groep een nauwelijks te beïnvloeden eigen leven leidt. Daarom kan de opleiding tot teamcoach goed van pas komen.

duur8 maanden
niveauhbo
vooropleidinger is geen specifieke vooropleiding vereist
lesgeld€ 630,00 of 12 x € 55,00
inschrijfgeld€ 20,00
erkenning(en)
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen

Opleiding Teamcoaching: wat leert u?

Binnen groepen zijn potentiële krachten aanwezig, die het moge­lijk maken dat de individuele leden groeien en dat de groep als geheel boven zichzelf uitstijgt. Maar er zijn in een groep ook krachten werk­zaam die kunnen leiden tot vervreemding, angst en verdriet. Maar wat is nu eigenlijk een groep? In deze opleiding krijgt u antwoord op deze vraag.

In de opleiding Teamcoaching leert u:

 • welke verschillende groepen er zijn
 • welke communicatievormen er binnen deze verschillende groepen zijn
 • hoe groepen zich ontwikkelen
 • welke rollen er binnen een groep bestaan
 • hoe u groepen en teams kunt aansturen

De opleiding Teamcoaching wordt afgesloten met praktisch toepasbare oefeningen, waarmee u direct met het geleerde aan de slag kunt.

Opleiding Teamcoaching: wat kunt u ermee?

De opleiding Teamcoaching is geschikt voor mensen die meer willen weten over het begeleiden van groepen of teams, zoals:

 • begeleiders
 • organisatieadviseurs
 • coaches
 • trainers
 • leidinggevenden

In deze opleiding leert u hoe groepen zich ontwikkelen en hoe u een team kunt aansturen. U krijgt handvaten voor het omgaan met moeilijke groepen en het coachen van teams. Na afronding van de cursus kunt u helpen bij het oplossen van problemen die spelen binnen een team. 

Praktijkbijeenkomst over coaching (optioneel)
Wilt u tijdens of na uw studie oefenen met uw communicatie- en coachvaardigheden? Ga dan naar een praktijkbijeenkomst. Een uitstekende manier om uw kennis te verbreden én mede-cursisten te ontmoeten. U bent niet verplicht een praktijkbijeenkomst bij te wonen.

Opleiding Teamcoaching
soort opleiding thuisstudie, optioneel 2 praktijkweekenden
omvang

22 lessen

duur 8 maanden
studiebelasting

vijf uur per week. U kunt meer of minder uren aan uw studie besteden. U ontvangt het studiepakket in één keer thuis en bepaalt zelf hoe snel u studeert

lesgeld € 630,00 of 12 x € 55,00
inschrijfgeld € 20,00
opbergsysteem

bij de opleiding ontvangt u gratis een fraai opbergsysteem voor uw lessen

niveau hbo
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
studieverklaring

na ontvangst van uw huiswerk krijgt u kosteloos een studieverklaring

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het klassikale examen, ontvangt u het CIVAS-diploma Teamcoaching

erkenning(en)
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen

Download de gratis proefles!
CIVAS geeft u, voordat u daadwerkelijk met uw studie begint, deze gratis proefles. Zo raakt u alvast vertrouwd met ons heldere, moderne en professionele studiemateriaal. Download ook de volledige inhoudsopgave voor een duidelijk beeld van de lesopbouw.

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

Ga direct van start
Na ontvangst van uw inschrijving heeft u het studiepakket binnen twee werkdagen in huis. Ook als u op een latere datum wilt starten met studeren, kunt u zich alvast inschrijven. Nadat u het lesmateriaal heeft ontvangen, kunt u direct beginnen met uw studie.

Bepaal uw eigen studietempo 
U ontvangt het complete studiepakket in één keer. Op die manier kunt u het hele programma overzien. Het tempo van studeren bepaalt u zelf, er geldt geen tijdslimiet voor het afronden van uw cursus of opleiding. U mag naar eigen inzicht een studiepauze inlassen, bijvoorbeeld voor een vakantie of als u het druk heeft.

U mag opzeggen
U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Vooruitbetaalde lesgelden worden per omgaande aan u terugbetaald. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Voor praktijkopleidingen gelden afwijkende voorwaarden.

Deskundige begeleiding door ervaren docenten
U wordt persoonlijk begeleid door een vakdocent. Uw docent adviseert u vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent. Veel van onze docenten hebben zelf een succesvolle praktijk in het vakgebied dat zij begeleiden.

Digitaal studentenportaal
Ons instituut werkt als enige in de branche met een beveiligd studentenportaal waar u huiswerk kunt insturen, uw behaalde resultaten terugziet, contact legt met uw docent en ervaringen kunt uitwisselen met medestudenten. Na inschrijven ontvangt u uw inlogcode en wachtwoord.

Huiswerk insturen is niet verplicht
Bij de meeste lessen staan huiswerkopgaven. Deze stuurt u in via het online studentenportaal of per e-mail. Van uw vaste docent ontvangt u de eventuele correcties. Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te halen.

Ontvang een diploma
Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het klassikale eindexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma Teamcoaching.

Examen doen is niet verplicht
U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alles lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Communicatievaardigheden praktijkweekend

Praktijkdagen
Voor steeds meer studies organiseert CIVAS praktijkdagen of -weekenden. Hier kunt u uw theoretische kennis toetsen en heeft u de unieke mogelijkheid uw docent en medestudenten te ontmoeten. Er wordt veel geoefend en er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Voor iedereen die zijn vaardigheden naar een hoger plan wil tillen, is het bijwonen van een praktijkevenement dan ook een aanrader!

Deelname is niet verplicht
Ook voor de opleiding Teamcoaching organiseren wij regelmatig praktijkbijeenkomsten. Deelname is niet verplicht. U beslist tijdens of na uw studie of u meedoet. Bekijk hieronder welke praktijkbijeenkomsten u voor de opleiding Teamcoaching optioneel kunt bijwonen.

BEKIJK DE RELEVANTE PRAKTIJKDATA

Teamcoaching

Profiteer van helder en modern studiemateriaal
Voor al onze studies geldt dat het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Er zit een logische opbouw in die voor iedereen goed is te volgen. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden zodat u deze gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor al haar studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

De opleiding Teamcoaching biedt u deze voordelen:

 • lessen geschreven door een vakspecialist
 • verschillende methoden waarmee u groepen kunt coachen
 • bevat praktisch toepasbare oefeningen, waarmee u direct met het geleerde aan de slag kunt

Gratis proefles

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

Prev Next