Opleiding Opvoedcoach

Opleiding Opvoedcoach

Duur
8 maanden
Lesgeld
€ 495,00 of 12 x € 44,00
Niveau
hbo-niveau
Accreditaties
BATC, VBAG, ABvC, KTNO, VVET, CAT, NVST

Opvoedcoach

Volg de opleiding Opvoedcoach en bied deskundige hulp bij opvoedproblemen! Het is duidelijk dat de oplossing voor veel problemen van de jeugd, wordt gevonden in de opvoeding. Daarom is binnen gezinnen, de kinderopvang, op scholen en in jongerencentra steeds meer behoefte aan professionele opvoedondersteuning. De opleiding Opvoedcoach biedt u daartoe alle benodigde kennis.

Voordelen

  • Ontwikkeld door professional
  • Modern, helder studiemateriaal
  • Doe breed inzetbare kennis op
  • Start uw eigen opvoedpraktijk

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

De opleiding Opvoedcoach verschaft u de vaardigheden en competenties om professionele hulp te bieden bij opvoedproblemen. U leert ouders en andere opvoeders ondersteunen, kortdurend begeleiden en zo nodig doorverwijzen.
 
U doet uitgebreide kennis op van de verschillende vormen van opvoeden. Welke opvoedstijlen bestaan er en welke visies op opvoeden zijn er? Wat zijn de opvoedtaken van ouders? En wat zijn de ontwikkelingstaken van het kind? U leert opvoedproblemen scherp analyseren en bereikt met de juiste ondersteuning een oplossing.
 
De opleiding Opvoedcoach besteedt veel aandacht aan communicatie. Hoe voer ik een adviesgesprek met ouders? Hoe sluit ik aan bij de opvoedstijl? En hoe luister ik actief naar het kind? Kennis van systemen en interactiepatronen binnen gezinnen helpen u de achtergrond van de problematiek te doorgronden.
 
Ouders en andere opvoeders hebben vaak veel vragen, zoals: “Hoe moet ik omgaan met de driftbuien van mijn kind?” Of: “Hoe geef ik mijn puberdochter meer vrijheid en stel ik toch grenzen?” Ook kinderleidsters, leerkrachten en professionals in de jeugdzorg kampen met dergelijke vraagstukken. Met de kennis die u in de opleiding Opvoedcoach opdoet, kunt u hen juist adviseren. 

Wat kun je ermee?

Als opvoedcoach biedt u ouders en andere opvoeders professionele opvoedingsondersteuning. Problemen in gezinnen, op scholen, op kinderdagverblijven en in de jeugdzorg worden dankzij uw ondersteuning eerder, sneller en beter opgelost.
 
U bent in staat individuele begeleiding te bieden, maar kunt ook een training of ouderbijeenkomst over een opvoedkundig thema verzorgen. Voorlichting en groepsgerichte ondersteuning geven behoren eveneens tot uw kennisgebied.
 
De opleiding Opvoedcoach is geschikt voor iedereen die zich als zelfstandig opvoedcoach wil vestigen. Daarnaast is de in deze opleiding opgedane kennis van grote waarde voor kindercoaches, jeugdhulpverleners, medewerkers van kinderdagverblijven, jongerenbegeleiders, leraren en professionals in de jeugdzorg.

Details

methode thuisstudie
omvang

15 lessen

studieduur 8 maanden
lesgeld € 495,00 of 12 x € 44,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau hbo-niveau
vooropleiding havo of mbo-niveau is wenselijk
certificaat

u ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Opvoedcoach

erkend diploma

erkend als deelopleiding door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), als bijscholing door Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT), de NVST, de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG), het Verbond Van Energetisch Therapeuten (VVET); aantal ECTS 6, de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC); aantal PE-punten 96

Gratis proefles

Binnen 1 minuut in uw mailbox! Vraag nu de gratis proefles en de volledige inhoudsopgave van deze studie aan. Zo krijgt u alvast een duidelijk beeld van de kwaliteit van het studiemateriaal en de heldere lesopbouw.

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

Gerelateerde studies

Kindercoach begeleidt kind bij een oefening tijdens de opleiding Kindercoach

Kindercoach

Meer informatie
Therapeut in gesprek met gezin na afronding van de cursus Gezinstherapie

Gezinstherapie

Meer informatie
De cursus Mindfulness voor kinderen begint met stilzitten en mediteren onder begeleiding.

Mindfulness voor kinderen

Meer informatie
Gesprek tussen cliënt en coach bij cursus cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie

Meer informatie
Een oefening wordt uitgevoerd als onderdeel van de cursus Geweldloze communicatie

Geweldloze communicatie

Meer informatie
Kind maakt kleurrijke kindertekening voor de cursus Kindertekeningen analyseren

Kindertekeningen analyseren

Meer informatie
Kind op schommel geeft uiting aan gevoelens bij cursus Speltherapie

Speltherapie

Meer informatie

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.