Medische basiskennis CPION
Van klacht naar kans

Medische basiskennis CPION

De erkende opleiding Medische basiskennis CPION (hbo-niveau) is bedoeld voor therapeuten en andere professionals die willen voldoen aan de opleidingsrichtlijnen van PLATO. Deze klassikale opleiding Medische basiskennis is volgens nieuwste eisen van PLATO opgesteld. Na afronding van deze MBK-opleiding wordt u opgenomen in het abituriëntenregister van CPION en komen uw consulten in aanmerking voor vergoeding door zorgverzekeraars.

studieduur7 maanden (binnen 3 jaar afronden)
niveauhbo
vooropleidinghavo-niveau of gelijkwaardig wordt aanbevolen
lesgeld€ 1.495,00 of 8 x € 195,00
inschrijfgeld€ 20,00
erkenning(en)
Centrum Post Initieel Onderwijs CPION
Centrum Post Initieel Onderwijs CPION

Medische basiskennis CPION: wat leert u?
Met de CPION-erkende opleiding Medische basiskennis (hbo-niveau) doet u in 14 lesdagen gedegen kennis op van de anatomie, fysiologie en pathologie van de mens, geheel volgens de richtlijnen van PLATO. Ervaren artsen en psychologen verzorgen de colleges, waarmee de kwaliteit van deze studie is gewaarborgd.

De opleiding Medische basiskennis CPION behandelt de anatomie, fysiologie en pathologie van ieder lichaamssysteem. Oorzaak, verloop en behandeling van de meeste ziekten komen uitgebreid aan bod. Verder gaat de opleiding in op psychische aandoeningen, farmacologie, consultvoering en gezondheidsethiek.

De lesdagen zijn sterk praktijkgericht: geen theoretische verhandelingen, maar interactieve colleges waarbij u aan de hand van casussen de kennis op boeiende wijze krijgt aangereikt. Tijdens uw studie bereidt u zich optimaal voor op het examen; met de toetsen en proefexamens die u via het digitale studentenportaal thuis kunt afleggen, maximaliseert u uw slagingskans.

Medische basiskennis CPION: wat kunt u ermee?
Om voor vergoeding in aanmerking te komen dient iedere complementaire therapeut per 2017 naast een vakopleiding te beschikken over een CPION-erkend diploma Medische basiskennis (hbo-niveau) of Psychosociale basiskennis (PSBK). Met het diploma dat u met deze opleiding behaalt, voldoet u aan de eisen van PLATO en wordt u direct ingeschreven in het door de zorgverzekeraars erkende abituriëntenregister van CPION.

Na afronding van de opleiding Medische basiskennis CPION weet u alles over de oorzaak, het verloop en de behandeling van de meeste ziektebeelden. U kunt een professionele anamnese afnemen en weet wat een goede diagnosestelling inhoudt. U bent zich bewust van uw mogelijkheden én beperkingen in therapeutische zin en herkent situaties waarin u de cliënt direct dient door te verwijzen.

Lees meer over deze klassikale opleiding en de startdata.

Voor diegenen die geen belang hechten aan PLATO-erkenning, biedt CIVAS ook een schriftelijke opleiding Medische basiskennis aan.

Opleiding Medische basiskennis CPION
soort opleiding klassikaal
omvang

14 lesdagen. Voor datums en locaties zie de kop Praktijkdagen op deze pagina

studieduur 7 maanden (binnen 3 jaar afronden)
studiebelasting

Docentcontacturen: 112 SBU = 4 ECTS
Literatuurstudie: 337 SBU = 12 ECTS
Opdrachten en toetsing: 696 SBU = 25 ECTS

lesgeld € 1.495,00 of 8 x € 195,00
inschrijfgeld € 20,00
opbergsysteem

Bij deze studie wordt gewerkt met een boekenlijst; de boeken dient u zelf aan te schaffen. De boekenlijst kunt u vinden onder de kop Programma op deze pagina

niveau hbo
vooropleiding havo-niveau of gelijkwaardig wordt aanbevolen
studieverklaring

niet van toepassing

erkend diploma

Deze MBK-opleiding voldoet aan de nieuwste eisen zoals opgesteld door PLATO. Na afronding van de opleiding en het behalen van het klassikale eindexamen, ontvangt u het CPION-erkende diploma Medische basiskennis (hbo-niveau) en wordt u direct opgenomen in het erkende abituriëntenregister van CPION

erkenning(en)
Centrum Post Initieel Onderwijs CPION
Centrum Post Initieel Onderwijs CPION

Bekijk de volledige lesinhoud van de opleiding Medische basiskennis CPION. Zo krijgt u alvast een goed beeld van de heldere, modulaire opbouw van de opleiding.

De boekenlijst toont welke literatuur er gebruikt wordt tijdens de colleges. De boeken dient u zelf aan te schaffen.

Vul uw e-mailadres in en klik op download. De proefles of inhoudsopgave verschijnt direct op uw scherm.

Deskundige begeleiding
U wordt persoonlijk begeleid door een vakdocent. Uw docent adviseert u vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent. De meeste van onze docenten hebben zelf een succesvolle praktijk in het vakgebied dat zij begeleiden.

Digitaal studentenportaal
CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal waar u uw huiswerk instuurt. Via het portaal kunt u uw lesrooster bekijken, behaalde resultaten terugzien en contact leggen met uw docent en medestudenten. Na inschrijven ontvangt u uw inlogcode en wachtwoord.

Interactieve lesdagen
De opleiding is opgebouwd uit 14 praktijkcolleges. Onder begeleiding van uw docent wordt u geschoold in de Westerse medische basiskennis (hbo-niveau) volgens de laatste normen van PLATO. Er wordt veel geoefend en u heeft alle gelegenheid voor het stellen van vragen.

Klassikaal examen
De opleiding sluit u af met een klassikaal examen. Als u hiervoor slaagt ontvangt u het CPION-erkende diploma Medische basiskennis (hbo-niveau). Bovendien wordt u direct ingeschreven in het door zorgverzekeraars erkende abituriëntenregister van CPION. Bekijk hieronder op welke data u examen kunt afleggen. De examenkosten bedragen 115 euro. Slaagt u niet, dan kunt u zich aanmelden voor een herexamen. Een klassikaal herexamen kost 115 euro.

BEKIJK DE EXAMENDATA

MBK01 Inleiding Medische kennis

De lesdagen bij de opleiding Medische basiskennis zijn sterk op de praktijk gericht: geen theoretische verhandelingen, maar interactieve colleges waarbij u aan de hand van boeiende casussen uit de praktijk, de lesstof op uitdagende wijze krijgt aangereikt. Tijdens de colleges heeft u volop de mogelijkheid vragen te stellen aan uw docent en het geleerde met medestudenten te oefenen.

Compacte omvang
De opleiding is opgebouwd uit 14 lesdagen verspreid over 7 maanden. Lesreeksen starten meerdere keren per jaar. Klik hieronder om te zien op welke dagen de colleges worden gehouden. Bij uw inschrijving geeft u op aan welke lesreeks u wilt deelnemen.

BEKIJK DE RELEVANTE PRAKTIJKDATA

Medische basiskennis CPION

Profiteer van moderne studiemethoden
De opleiding Medische basiskennis CPION is samengesteld door een ervaren arts volgens de laatste richtlijnen van PLATO. Er zit een logische opbouw in die voor iedereen goed is te volgen.

U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden zodat u deze gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. De colleges volgt u klassikaal. Huiswerk en toetsen stuurt u eenvoudig in via internet.

  • Boeiende, interactieve colleges
  • Docenten met veel praktijkervaring
  • CPION-erkend diploma 
  • Volgens de nieuwste PLATO-normen

Gratis proefles

Vul uw e-mailadres in en klik op download. De proefles of inhoudsopgave verschijnt direct op uw scherm.

Psychosociale basiskennis CPION

Psychosociale basiskennis CPION

Opleiding Psychosociale basiskennis, CPION-erkend!

Medische basiskennis

Medische basiskennis

Medische basiskennis, MBK-opleiding voor zorgprofessionals (hbo-niveau).

Start uw eigen praktijk

Start uw eigen praktijk

Eigen praktijk opzetten? Maak van uw zaak een succes met deze studie!

Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie

Leer deze populaire therapievorm professioneel en effectief toepassen!

Mindfulness based cognitive therapy

Mindfulness based cognitive therapy

Leer mindfulness professioneel en effectief toepassen op cliënten.

Prev Next