Medische basiskennis (MBK)
Minder moeten meer leven

Medische basiskennis (MBK)

De schriftelijke opleiding Medische basiskennis (hbo-niveau) is speciaal ontwikkeld voor therapeuten, zorgverleners en apotheek- en drogistmedewerkers die in hun streven naar professionaliteit uitgebreide kennis willen opdoen van de menselijke anatomie, fysiologie en pathologie.

studieduur12 maanden (binnen 3 jaar afronden)
niveauhbo
vooropleidinghavo of mbo-niveau is wenselijk
lesgeld€ 780,00 of 12 x € 70,00
inschrijfgeld€ 20,00
erkenning(en)
Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC)
Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT)
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
VBAG
VBAG

Opleiding Medische basiskennis: wat leert u?
De opleiding Medische basiskennis (MBK) is ontwikkeld door een arts. De lesstof is opgebouwd aan de hand van de orgaansystemen. Bij ieder systeem wordt de anatomie en fysiologie bespro­ken, waarna uitgebreid wordt ingegaan op de pathologie van het betreffende systeem. Etiologie, diagnostiek, ziekteverloop en behandeling komen steeds intensief aan de orde. 
 
In aparte lessen wordt aandacht besteed aan kindergeneeskunde, psychische aandoeningen en klinisch onderzoek. In de opleiding worden de algemene medische termino­logie en de bouw van het menselijk lichaam uiteraard ook behandeld. 
 
De opleiding Medische basiskennis bestaat uit 29 schriftelijke lessen. U rondt de opleiding normaal gesproken in 12 maanden af. Sneller studeren mag ook. U krijgt de studie in een keer thuisgestuurd en bepaalt uiteindelijk zelf uw studietempo.
 
Tijdens uw studie kunt u uw vorderingen meten aan de hand van 12 toetsen en 2 proefexamens die u via het digitale studentenportaal ter correctie instuurt. Zo bereidt u zich gedegen voor op het klassikale eindexamen waarmee u de opleiding afsluit.
 
Opleiding Medische basiskennis: wat kunt u ermee?
Rondt u de opleiding Medische basiskennis met succes af, dan heeft u zeer gedegen kennis van de anatomie, fysiologie en pathologie van de mens. U kent de oorzaken en het verloop van de meeste ziektebeelden en begrijpt wat reguliere diagnostiek inhoudt. U bent in staat een medische behandeling te interpreteren en kunt helder communiceren met andere (para)medici. 
 
De opleiding Medische basiskennis biedt u naast een vakopleiding de mogelijkheid tot registratie bij de BATC, een van de belangrijkste beroepsverenigingen voor natuurgerichte therapeuten en CAT. De opleiding is tevens als bijscholing erkend door ABvC en geeft recht op 131 PE-punten.

Deze studie is niet opgesteld volgens de richtlijnen van PLATO. Daartoe dient een opleiding minimaal 100 uur klassikaal onderwijs te omvatten. Bent u op zoek naar een opleiding Medische basiskennis die is afgestemd op de PLATO-normering? Bekijk dan de opleiding Medische basiskennis CPION.

Opleiding Medische basiskennis
soort opleiding thuisstudie
omvang

29 lessen

studieduur 12 maanden (binnen 3 jaar afronden)
studiebelasting

vijf uur per week. Het staat u vrij meer of minder uren aan uw studie te besteden. U ontvangt het complete studiepakket in een keer thuis en bepaalt uiteindelijk zelf hoe snel u de studie afrondt

lesgeld € 780,00 of 12 x € 70,00
inschrijfgeld € 20,00
opbergsysteem

bij de opleiding ontvangt u gratis een fraai opbergsysteem voor uw lessen

niveau hbo
vooropleiding havo of mbo-niveau is wenselijk
studieverklaring

u ontvangt kosteloos een studieverklaring na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het klassikale examen, ontvangt u het CIVAS-diploma Medische basiskennis

erkend diploma

erkend door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT), de Vereniging ter Bevordering van de Alternatieve Geneeswijze (VBAG); aantal ECTS 14.5 en als bijscholing door de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC); aantal PE-punten 131

erkenning(en)
Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC)
Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT)
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
VBAG
VBAG

Download de gratis proefles!
CIVAS geeft u alvast deze gratis proefles. Zo raakt u vertrouwd met ons heldere en professionele studiemateriaal. Download ook de volledige inhoudsopgave voor een duidelijk beeld van de lesopbouw.

Vul uw e-mailadres in en klik op download. De proefles of inhoudsopgave verschijnt direct op uw scherm.

Bepaal uw eigen studietempo 
Na ontvangst van uw inschrijving heeft u het gehele studiepakket binnen 2 werkdagen in huis. Begin direct of op een later tijdstip met uw studie. Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt een studiepauze inlassen om bijvoorbeeld op vakantie te gaan. U behoudt gedurende 36 maanden na aanvang recht op correctie, begeleiding en examen. Uw studietempo heeft geen invloed op het totaal verschuldigde lesgeld of de te betalen termijnbedragen.

Geen verplichtingen
U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Vooruitbetaalde lesgelden worden per omgaande aan u terugbetaald. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Voor praktijkopleidingen gelden afwijkende voorwaarden.

Deskundige begeleiding door ervaren docenten
Uw docent adviseert u persoonlijk, vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent. Veel van onze docenten hebben zelf een succesvolle praktijk in het vakgebied dat zij begeleiden.

Digitaal studentenportaal CIVAS Campus
CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Na inschrijving ontvangt u uw inlogcode en wachtwoord. Dit zijn de voordelen:

  • U kunt huiswerk insturen.
  • Uw behaalde resultaten terugzien.
  • Contact leggen met uw docent.
  • Ervaringen uitwisselen met medestudenten.

Huiswerk insturen is niet verplicht
Bij de meeste lessen staan huiswerkopgaven. Deze stuurt u in via het online studentenportaal of per e-mail. Van uw vaste docent ontvangt u de eventuele correcties. Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te halen.

Ontvang een diploma
Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het klassikale eindexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma.

Examen doen is niet verplicht
U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

BEKIJK DE EXAMENDATA

Medische basiskennis (MBK)

Profiteer van helder en modern studiemateriaal
Voor al onze studies geldt dat het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Er zit een logische opbouw in, die voor iedereen goed te volgen is. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof makkelijk kunt onthouden. CIVAS houdt voor al haar studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

De opleiding MBK biedt u daarnaast de volgende voordelen:

  • professioneel lesmateriaal geschreven door arts
  • diploma is erkend door BATC, CAT en ABvC
  • duidelijke uitleg met veel illustraties
  • onmisbare kennis voor iedere zorgprofessional

Gratis proefles

Vul uw e-mailadres in en klik op download. De proefles of inhoudsopgave verschijnt direct op uw scherm.

Medische basiskennis CPION

Medische basiskennis CPION

CPION / PLATO-erkende opleiding Medische basiskennis (hbo).

Voedingsdeskundige

Voedingsdeskundige

Leer alles over voeding en ga als Voedingsdeskundige aan de slag.

Start uw eigen praktijk

Start uw eigen praktijk

Eigen praktijk opzetten? Maak van uw zaak een succes met deze studie!

Mindfulness based cognitive therapy

Mindfulness based cognitive therapy

Leer mindfulness professioneel en effectief toepassen op cliënten.

Familieopstellingen hbo

Familieopstellingen hbo

Volg de opleiding Familieopstellingen en maak de dynamiek binnen een familie zichtbaar.

Ayurveda

Ayurveda

Maak intensief kennis met deze unieke en beproefde Indiase geneeswijze.

Prev Next