Opleiding Kindercoach

Opleiding Kindercoach

Duur
12 maanden
Lesgeld
€ 745,00 of 11 x € 72,00
Niveau
hbo-niveau
Accreditaties
ABvC, BATC, BGN, CAT, KTNO, NVST, Registerleraar, VBAG, VVET
Studiemethode
thuisstudie met optionele praktijkdagen

Kindercoach

Volg de geaccrediteerde opleiding Kindercoach en leer kinderen en tieners op professionele wijze te begeleiden bij hun ontwikkeling. Als kindercoach bied je oplossingsgerichte ondersteuning bij opvoedvragen, gedragsproblematiek en ontwikkelingsachterstand. Wil je graag met kinderen werken? Na afronding van de erkende opleiding Kindercoach kan jij aan de slag in jouw eigen kindercoach praktijk.

Gratis proefles

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Leer kinderen beter begrijpen
 • Doe direct inzetbare kennis op
 • Ontwikkeld door een ervaren vakdocent
 • Met veel praktijkvoorbeelden en oefeningen

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Pesten, leerstoornissen, gedragsproblemen, echtscheidingen en ADHD komen steeds vaker voor. Ouders zoeken daarom steeds vaker professionele hulp bij de opvoeding van hun kinderen. Gezien de maatschappelijke ontwikkelingen is te verwachten dat de vraag naar kindercoaches alleen maar zal toenemen.

Met de geaccrediteerde opleiding Kindercoach leer je hoe je oplossingsgerichte ondersteuning biedt bij opvoedvragen, gedragsproblematiek en ontwikkelingsachterstanden.

Een kindercoach houdt rekening met de belastbaarheid van het kind en de mogelijkheden die bij de ontwikkelingsfase horen. Een van jouw belangrijkste taken als kindercoach is het vergroten van het zelfvertrouwen van het kind.

Na afronding van de opleiding Kindercoach kan je als zelfstandig professioneel kindercoach aan de slag in jouw eigen kindercoach praktijk en kinderen én ouders op een verantwoorde wijze ondersteuning bieden.

Ben je leraar, hulpverlener, counselor, coach, jongerenbegeleider of medewerker binnen een soortgelijk beroep? Dan kan je de lesstof uit de cursus Kindercoach direct toepassen in jouw werk met kinderen. De opleiding Kindercoach leidt overigens niet op tot de functie pedagogisch medewerker.

Wil je jouw communicatie- en coachvaardigheden in de praktijk oefenen? Doe dan mee aan een van de optionele praktijkdagen. Een uitstekende manier om jouw theoretische kennis te toetsen, ervaringen te delen en je netwerk te vergroten. Je bent overigens niet verplicht een praktijkdag bij te wonen voor het behalen van een diploma.

Wat leer je?

Met de opleiding Kindercoach leer je kinderen én hun ouders op een verantwoorde wijze te ondersteunen bij opvoedproblemen en gedragsproblematiek. Je maakt uitgebreid kennis met:

 • pedagogiek en ontwikkelingspsychologie
 • coachingsvaardigheden
 • de behoeften van een kind
 • opvoed- en gedragsproblematiek
 • specifieke problemen en stoornissen bij kinderen
 • speciale communicatievaardigheden voor kindercoaching

De opleiding Kindercoach bestaat uit 30 schriftelijke lessen, onderverdeeld in 4 modules.

Optioneel kan je 3 praktijkweekenden bijwonen: Kindercoachvaardigheden, Communicatievaardigheden en Positief coachen. Hier oefen je onder begeleiding de opgedane kennis in de praktijk. Deelname is niet verplicht.

De leerdoelen van de opleiding Kindercoach:

 • Je bent bekend met de meest gangbare theorieën binnen de sociale, emotionele, cognitieve en motorische ontwikkeling bij kinderen.
 • Je hebt kennis van de belangrijkste handelingsperspectieven binnen de pedagogiek: het leertheoretisch perspectief, informatieverwerkingsperspectief, cognitief ontwikkelingsperspectief, psychosociaal perspectief en contextueel perspectief.
 • Je hebt kennis van specifieke problematieken en stoornissen binnen de pedagogiek, waaronder ADHD, ASS, angsten, dyslexie, dyscalculie, slaapproblemen, gedrags- en hechtingsstoornissen.
 • Je kent de rol, de taken, het werkveld en de grenzen van de kindercoach.
 • Je kent verschillende benaderingen en technieken die je als kindercoach kan inzetten, zoals oplossingsgerichte coaching, rationeel-emotieve therapie, provocatieve, Transactionele Analyse, attributietraining, emoties faciliteren, overlegtraining en sociale vaardigheidstraining.
 • Je bent in staat om (elementen van) de voorgaande disciplines onafhankelijk van elkaar te gebruiken en te integreren vanuit het perspectief van het beroepsmatig handelen.
 • Je kunt flexibel inspelen op praktijksituaties en bent benaderbaar voor de cliënt.
 • Je begrijpt de grondhouding van de hulpverlener in het opbouwen van een relatie met de cliënt.
 • Je kent de verschillende basistechnieken van gespreksvoering.
 • Je begrijpt hoe mensen veranderen en kent de waarde van weerstand. Je kunt omgaan met weerstand en kent technieken om weerstand te verminderen.
 • Je hebt kennis van ethiek en wet- er regelgeving binnen de hulpverlening.

Details

methode thuisstudie met optionele praktijkdagen
omvang

30 lessen

studieduur 12 maanden
lesgeld € 745,00 of 11 x € 72,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau hbo-niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist; havo of mbo-niveau is wenselijk
certificaat

je ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na ontvangst van het huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het klassikale examen ontvang je het CIVAS-diploma Kindercoach

erkend diploma
 • erkend als deelopleiding door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), de Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT), de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten (NVST), de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG) en het Verbond Van Energetisch Therapeuten (VVET); aantal ECTS 9.5
 • erkend als bijscholing door de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC); 132 PE-punten
 • erkend als bijscholing door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) voor leden met de specialisatie Kind en Voeding; 15 studiepunten
 • gevalideerd door de registercommissie Registerleraar: 299 registeruren (inclusief praktijkdagen)

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het klassikale examen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvang je een certificaat van deelname.

Datum Prijs Locatie
zaterdag 15 januari 2022 € 115,00 Online klassikaal examen
vrijdag 21 januari 2022 € 115,00 Haarlem
donderdag 10 februari 2022 € 115,00 Online klassikaal examen
vrijdag 18 februari 2022 € 115,00 Haarlem
zaterdag 12 maart 2022 € 115,00 Online klassikaal examen
vrijdag 18 maart 2022 € 115,00 Haarlem
donderdag 7 april 2022 € 115,00 Online klassikaal examen
vrijdag 22 april 2022 € 115,00 Haarlem
zaterdag 14 mei 2022 € 115,00 Online klassikaal examen
vrijdag 20 mei 2022 € 115,00 Haarlem
donderdag 9 juni 2022 € 115,00 Online klassikaal examen
vrijdag 17 juni 2022 € 115,00 Haarlem

Praktijkdagen

Civas organiseert voor veel studies optionele praktijkdagen of praktijkweekenden. Hier toets jij jouw theoretische kennis en ontmoet je jouw docent en medestudenten. Er wordt veel geoefend en er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Voor iedereen die zijn vaardigheden naar een hoger niveau wil tillen, is het bijwonen van een praktijkdag een aanrader.

Deelname is niet verplicht
Ook voor de opleiding Kindercoach organiseren wij regelmatig praktijkweekenden. Deelname is niet verplicht. Jij beslist tijdens of na jouw studie of je meedoet. Bekijk hier welke praktijkweekenden je voor de opleiding Kindercoach optioneel kan bijwonen.

Praktijkweekend Communicatievaardigheden
Datum Prijs Locatie
5 februari 2022 en 6 februari 2022 € 225,00 Haarlem
2 april 2022 en 3 april 2022 € 225,00 Vught
11 juni 2022 en 12 juni 2022 € 225,00 ZOOM
10 september 2022 en 11 september 2022 € 225,00 Haarlem
5 november 2022 en 6 november 2022 € 225,00 Vught
14 januari 2023 en 15 januari 2023 € 225,00 ZOOM
Praktijkweekend Kindercoachvaardigheden
Datum Prijs Locatie
12 februari 2022 en 13 februari 2022 € 225,00 ZOOM
18 juni 2022 en 19 juni 2022 € 225,00 Haarlem
8 oktober 2022 en 9 oktober 2022 € 225,00 Vught
Praktijkweekend Positief coachen
Datum Prijs Locatie
12 maart 2022 en 13 maart 2022 € 225,00 Vught
9 juli 2022 en 10 juli 2022 € 225,00 Haarlem
12 november 2022 en 13 november 2022 € 225,00 ZOOM

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.