Familieopstellingen hbo
Eet beter in 28 dagen

Familieopstellingen hbo

De erkende opleiding Familieopstellingen (hbo-niveau) omvat 8 praktijkdagen plus een schriftelijk deel dat u thuis volgt. De basis van veel psychische problemen ligt besloten in de familieomstandigheden en de jeugd. Met de opleiding Familieopstellingen maakt u de verborgen dynamiek binnen een familie zichtbaar en komt u snel tot de kern van de zaak. Problemen pakt u zo bij de wortel aan!

studieduur8 maanden (binnen 3 jaar afronden)
niveauhbo
vooropleidinger is geen specifieke vooropleiding vereist
lesgeld€ 975,00 of 12 x € 85,00
inschrijfgeld€ 20,00
erkenning(en)
Algemene Beroepsvereniging voor Counselling
Algemene Beroepsvereniging voor Counselling
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
VBAG
VBAG

Familieopstellingen opleiding: wat leert u?
Met de opleiding Familieopstellingen (hbo-niveau) leert u familieopstellingen op professionele wijze inzetten bij uw werk met cliënten. Bij een familieopstelling wordt een aantal deelnemers fysiek opgesteld als representant van de cliënt en zijn familie. Met de opstelling worden emotionele spanningsvelden binnen de familie helder gemaakt en kan de onderliggende oorzaak van de problemen worden opgespoord.
 
Fysieke of geestelijke mishandeling, het overlijden van een ouder, een miskraam, abortus, echtscheiding, seksueel misbruik et cetera, kunnen zich jaren later nog uiten in depressie, angststoornissen, migraine, chronische vermoeidheid of relatieproblemen. Met familieopstellingen beschikt u over de perfecte methode om de aanleiding van deze klachten op te sporen en te behandelen. 
 
De opleiding Familieopstellingen bestaat uit 8 praktijkdagen en een schriftelijk deel dat u thuis volgt. Tijdens de lesdagen wordt intensief geoefend met familie- en organisatieopstellingen, zodat u veel praktijkervaring opdoet. De opleiding wordt afgesloten met een examen, dat wordt afgenomen tijdens de laatste lesdag.

Familieopstellingen opleiding: wat kunt u ermee?
Doel van de opleiding Familieopstellingen is u voldoende kennis te verschaffen om als professioneel familie- en organisatieopsteller aan de slag te gaan. De opleiding is verder bedoeld voor therapeuten, hulpverleners, maatschappelijk werkers, managers, personeelsfunctionarissen, coaches en counselors ter ondersteuning van hun dagelijkse werkzaamheden.

Na afronding ontvangt u het BATC-erkende diploma Familie- en organisatieopstellingen / Systemisch werk (erkend als bijscholing). De ABvC (Algemene Beroepsvereniging voor Counselling) kent aan het diploma 66 PE-punten toe. De opleiding is tevens erkend als bijscholing door VBAG.

Opleiding Familieopstellingen hbo
soort opleiding praktijkopleiding plus schriftelijk deel
omvang

8 praktijkdagen (4 weekenden) plus 10 schriftelijke lessen.
Voor geplande lesdagen kijk onder het tabblad Praktijk op deze pagina

 

studieduur 8 maanden (binnen 3 jaar afronden)
lesgeld € 975,00 of 12 x € 85,00
inschrijfgeld € 20,00
opbergsysteem

bij de opleiding Familieopstellingen ontvangt u gratis een fraai opbergsysteem voor uw lessen

niveau hbo
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het klassikale examen, ontvangt u het CIVAS-diploma Familie- en Organisatieopstellingen

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG);  aantal ECTS 8.5, en de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC); aantal PE-punten 66

erkenning(en)
Algemene Beroepsvereniging voor Counselling
Algemene Beroepsvereniging voor Counselling
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
VBAG
VBAG

Download de gratis proefles!
CIVAS geeft alvast deze gratis proefles. Zo raakt u vertrouwd met ons heldere en professionele studiemateriaal. Download ook de volledige inhoudsopgave voor een duidelijk beeld van de lesopbouw.

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

Bepaal uw eigen studietempo 
Na ontvangst van uw inschrijving heeft u het gehele studiepakket binnen 2 werkdagen in huis. Begin direct of op een later tijdstip met uw studie. Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt een studiepauze inlassen om bijvoorbeeld op vakantie te gaan. U behoudt gedurende 36 maanden na aanvang recht op correctie, begeleiding en examen. Uw studietempo heeft geen invloed op het totaal verschuldigde lesgeld of de te betalen termijnbedragen.

Geen verplichtingen
U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Vooruitbetaalde lesgelden worden per omgaande aan u terugbetaald. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Voor praktijkopleidingen gelden afwijkende voorwaarden.

Deskundige begeleiding door ervaren docenten
Uw docent adviseert u persoonlijk, vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent. Veel van onze docenten hebben zelf een succesvolle praktijk in het vakgebied dat zij begeleiden.

Digitaal studentenportaal CIVAS Campus
CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Na inschrijving ontvangt u uw inlogcode en wachtwoord. Dit zijn de voordelen:

  • U kunt huiswerk insturen.
  • Uw behaalde resultaten terugzien.
  • Contact leggen met uw docent.
  • Ervaringen uitwisselen met medestudenten.

Huiswerk insturen is niet verplicht
Bij de meeste lessen staan huiswerkopgaven. Deze stuurt u in via het online studentenportaal of per e-mail. Van uw vaste docent ontvangt u de eventuele correcties. Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te halen.

Praktijklessen
Aan deze opleiding zijn 8 praktijklessen verbonden, verdeeld over 4 weekenden. Onder begeleiding van een ervaren docent leert u Familieopstellingen praktisch en professioneel toepassen. Er wordt volop geoefend en u heeft alle gelegenheid voor het stellen van vragen. Kijk onder de tab Praktijk voor data en locaties.

Klassikaal examen
De opleiding wordt afgesloten met een klassikaal examen ter verkrijging van het door ABvC, BATC en VBAG erkende diploma. Het examen wordt afgenomen tijdens de laatste praktijkdag.

Praktijkweekend 1 Familieopstellingen Hbo

Praktijkdagen CIVAS
CIVAS organiseert voor vele studies praktijkdagen of praktijkweekenden. Hier toetst u uw theoretische kennis en ontmoet u uw docent en medestudenten. Er wordt veel geoefend en er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Voor iedereen die zijn vaardigheden naar een hoger plan wil tillen, is het bijwonen van een praktijkdag een aanrader.

Woon 4 praktijkweekenden bij
De opleiding Familieopstellingen hbo is een unieke combinatie van praktijklessen en thuisstudie. U woont een serie van 4 praktijkweekenden bij en krijgt een studiemap met 10 lessen thuisgestuurd. Tijdens de praktijkweekenden werkt u in kleine groepen, onder begeleiding van een ervaren docent, intensief aan uw praktische vaardigheden als familieopsteller.

BEKIJK DE RELEVANTE PRAKTIJKDATA

Familieopstellingen hbo

Profiteer van helder en modern studiemateriaal
Voor al onze studies geldt dat het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Er zit een logische opbouw in, die voor iedereen goed te volgen is. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof makkelijk kunt onthouden. CIVAS houdt voor al haar studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Deze opleiding biedt u daarnaast nog een aantal extra voordelen:

  • met intensieve praktijktraining
  • begeleiding door ervaren docent
  • BATC-erkende opleiding
  • ook toepasbaar binnen organisaties

Gratis proefles

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

Prev Next