Opleiding Familieopstellingen hbo

Opleiding Familieopstellingen hbo

Duur
8 maanden
Lesgeld
€ 1100,00 of 12 x € 97,00
Niveau
hbo-niveau
Accreditaties
ABvC, BATC, KTNO, VBAG, CAT, VVET

Familieopstellingen hbo

De erkende opleiding Familieopstellingen (hbo-niveau) omvat 8 klassikale lesdagen plus een schriftelijk deel van 10 lessen dat u thuis volgt. De basis van veel psychische problemen ligt besloten in de familieomstandigheden en de jeugd. Met de opleiding Familieopstellingen maakt u de verborgen dynamiek binnen een familie zichtbaar en komt u snel tot de kern van de zaak. Problemen pakt u zo bij de wortel aan. Diploma erkend door BATC, CAT, NVST, VBAG, VVET en ABvC.

Voordelen

  • Met intensieve praktijktraining
  • Begeleiding door ervaren docent
  • BATC-erkende opleiding
  • Ook toepasbaar binnen organisaties

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

Met de opleiding Familieopstellingen (hbo-niveau) leert u familieopstellingen op professionele wijze inzetten bij uw werk met cliënten. Bij een familieopstelling wordt een aantal deelnemers fysiek opgesteld als representant van de cliënt en zijn familie. Met de opstelling worden emotionele spanningsvelden binnen de familie helder gemaakt en kan de onderliggende oorzaak van de problemen worden opgespoord.
 
Fysieke of geestelijke mishandeling, het overlijden van een ouder, een miskraam, abortus, echtscheiding, seksueel misbruik et cetera, kunnen zich jaren later nog uiten in depressie, angststoornissen, migraine, chronische vermoeidheid of relatieproblemen. Met systemisch werk beschikt u over de perfecte methode om de aanleiding van deze klachten op te sporen en te behandelen. 
 
De opleiding Familieopstellingen bestaat uit 8 lesdagen en een schriftelijk deel van 10 lessen dat u thuis volgt. Tijdens de lesdagen wordt intensief geoefend met familie- en organisatieopstellingen, zodat u veel praktijkervaring opdoet. De opleiding wordt afgesloten met een examen, dat wordt afgenomen tijdens de laatste lesdag.

Wat kun je ermee?

Doel van de opleiding Familieopstellingen is u voldoende kennis te verschaffen om als professioneel familie- en organisatieopsteller aan de slag te gaan. De opleiding is verder bedoeld voor therapeuten, hulpverleners, maatschappelijk werkers, managers, personeelsfunctionarissen, coaches en counselors ter ondersteuning van hun dagelijkse werkzaamheden.

Na afronding ontvangt u het BATC-erkende diploma Familie- en organisatieopstellingen. De ABvC (Algemene Beroepsvereniging voor Counselling) kent aan het diploma 66 PE-punten toe. De opleiding is tevens erkend als bijscholing door VBAG en VVET. Als vervolgstudie biedt CIVAS u de mogelijkheid de masterclass Familieopstellingen te volgen. 

Details

methode combinatie klassikaal en thuisstudie
omvang

8 lesdagen (4 weekenden) plus 10 schriftelijke lessen

studieduur 8 maanden
lesgeld € 1100,00 of 12 x € 97,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau hbo-niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het klassikale examen, ontvangt u het CIVAS-diploma Familie- en organisatieopstellingen

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT), de NVST, de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG), het Verbond Van Energetisch Therapeuten (VVET); aantal ECTS 8.5, en de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC); aantal PE-punten 66

Gratis proefles

Binnen 1 minuut in uw mailbox! Vraag nu de gratis proefles en de volledige inhoudsopgave van deze studie aan. Zo krijgt u alvast een duidelijk beeld van de kwaliteit van het studiemateriaal en de heldere lesopbouw.

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Aan deze opleiding zijn 8 lesdagen verbonden, verdeeld over 4 weekenden. Onder begeleiding van een ervaren docent leert u familieopstellingen praktisch en professioneel toepassen. Er wordt volop geoefend en u heeft alle gelegenheid voor het stellen van vragen. Kijk onder de kop Praktijkdagen voor startdata en locaties.

De opleiding wordt afgesloten met een klassikaal examen ter verkrijging van het door ABvC, BATC, VBAG en VVET erkende diploma. Het examen wordt afgenomen tijdens de laatste praktijkdag.

Praktijkdagen

De opleiding Familieopstellingen hbo is een unieke combinatie van lesdagen en thuisstudie. U woont een serie van 4 lesweekenden bij en krijgt een studiemap met 10 lessen thuisgestuurd. Tijdens de praktijkweekenden werkt u in kleine groepen onder begeleiding van een ervaren docent, intensief aan uw praktische vaardigheden als familieopsteller.

Startdatum 6 februari 2021 Locatie
6 februari 2021 en 7 februari 2021 Haarlem
6 maart 2021 en 7 maart 2021 Haarlem
10 april 2021 en 11 april 2021 Haarlem
29 mei 2021 en 30 mei 2021 Haarlem
Startdatum 11 september 2021 Locatie
11 september 2021 en 12 september 2021 Haarlem
9 oktober 2021 en 10 oktober 2021 Haarlem
6 november 2021 en 7 november 2021 Haarlem
11 december 2021 en 12 december 2021 Haarlem

Schrijf je nu in

  • Professionele vakdocenten
  • Betaal in termijnen of ineens
  • Vol is vol

Gerelateerde studies

Deelnemers aan een familieopstelling tijdens de cursus Familieopstellingen

Familieopstellingen

Meer informatie
Deelnemers aan een familieopstelling tijdens de cursus Familieopstellingen masterclass

Familieopstellingen masterclass

Meer informatie
Coach past technieken toe uit opleiding Mental coach tijdens een gesprek op de bank met een cliënt

Mental coach

Meer informatie
Gesprek tussen cliënt en coach bij cursus cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie

Meer informatie
Counselor op stoel in behandelkamer bij cursus counseling bij depressie en rouw

Counseling bij depressie en rouw

Meer informatie
Creatief therapeut helpt cliënt met de cursus Creatieve therapie

Creatieve therapie

Meer informatie
Een oefening wordt uitgevoerd als onderdeel van de cursus Geweldloze communicatie

Geweldloze communicatie

Meer informatie
Kind maakt kleurrijke kindertekening voor de cursus Kindertekeningen analyseren

Kindertekeningen analyseren

Meer informatie
Vrouw doet mindfulness oefening bij de cursus Mindfulness based cognitive therapy

Mindfulness based cognitive therapy

Meer informatie
Coach past unieke methodiek van de cursus Rationeel-emotieve therapie (RET) toe bij coachinggesprek

Rationeel-emotieve therapie

Meer informatie

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.