Opleiding Coachopleiding Foundation Level

Opleiding Coachopleiding Foundation Level

Duur
3 maanden
Lesgeld
€ 975 of 4 x € 256
Niveau
hbo-niveau
Accreditaties
BATC, KTNO
Studiemethode
klassikaal met thuisstudie vooraf

Coachopleiding Foundation Level

Volg de Coachopleiding Foundation Level en leg het fundament voor jouw coachingsvaardigheden. In deze intensieve praktijkopleiding leer je gesprekstechnieken en coachingstechnieken en krijg je inzicht in jouw eigen vaardigheden als coach. De kennis en kunde die je in deze opleiding opdoet zijn breed inzetbaar in je werk als succesvol coach, maar ook als professional, leidinggevende of manager. Na afronding van de theorielessen en praktijkdagen kun je de opgedane competenties direct inzetten bij de begeleiding van je cliënten en op de werkvloer.

Gratis proefles

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Intensieve praktijktraining
 • 1-op-1 supervisiegesprek om jouw kwaliteiten te verbeteren
 • Begeleid voeren van coachgesprekken
 • Ondersteunend videomateriaal
 • Meteen aan de slag als coach

Profiteer van moderne studiemethoden
De opleiding is samengesteld door een ervaren vakdocent. De logische opbouw is voor iedereen goed te volgen.

De colleges volg je klassikaal. Opdrachten en verslagen stuur je eenvoudig in via internet.

Tijdens de opleiding bespreek je jouw vorderingen in een 1-op-1 supervisiegesprek met de docent.

Wat kun je ermee?

Als coach weet jij met succes de effectiviteit van anderen te vergroten. Je weet hoe je jouw cliënt inspireert, motiveert en echt in beweging brengt. Voor een optimaal studieresultaat combineert deze opleiding theorielessen en praktijkdagen. De theorie, die je bestudeert in jouw eigen tijd en in jouw eigen tempo, kan je tijdens de praktijkdagen met je docent en medestudenten oefenen.

Voordat je start met de coachopleiding is er een individuele intake waarbij wordt gevraagd naar jouw opleidingsniveau en motivatie. Wanneer deze als voldoende zijn beoordeeld, wordt het lesmateriaal toegestuurd en kan je aan de slag. De coachopleiding begint met zelfinzicht. Aan de hand van kernkwadranten ontdek je jouw eigen vaardigheden en valkuilen. Tijdens de praktijkdagen oefen je in kleine groepen jouw gespreksvaardigheden, onder begeleiding van een ervaren docent. Denk hierbij aan verschillende soorten vragen stellen, verbale/non-verbale/paraverbale communicatie, vormgeven van het coachgesprek en luisteren met vier oren. Ook leer je verschillende (coach)modellen en -technieken toe te passen in de dagelijkse praktijk.

Naast de praktijkdagen oefen je jouw coachingsvaardigheden thuis op zelf gekozen (proef)cliënten. Tijdens de supervisie koppel jij je leerervaringen terug aan jouw docent. Je wordt aan het eind beoordeeld op jouw competenties die blijken uit de coachverslagen en een zelfgekozen videofragment van een coachsessie.

De klassikale bijeenkomsten die onderdeel zijn van de Coachopleiding Foundation Level worden je aangeboden op onze leslocatie. Ben je benieuwd naar de lesdagen? Lees dan de studentenervaringen.

Na afronding van de Coachopleiding Foundation Level kan jij belangrijke coachingstechnieken en coachingsvaardigheden effectief inzetten bij de begeleiding van jouw cliënten. Je kan meteen aan de slag als professioneel coach. Ook voor leidinggevenden en managers is deze coachopleiding zeer interessant. Je kan de geleerde vaardigheden direct in de praktijk brengen op de werkvloer.

Wat leer je?

In de Coachopleiding Foundation Level leer je onder andere over:

 • Coachverslagen schrijven
 • Gesprekstechnieken
 • Coachmodellen
 • Ethiek van een professionele coach
 • Vaardigheden van een professionele coach
 • Overdracht- tegenoverdracht
 • Persoonlijkheidstyperingen
 • De juiste vragen stellen
 • De coachvraag helder krijgen

In het online studentenportaal vind je video's ter ondersteuning van de lesstof. In deze verduidelijkende video's worden situaties nagespeeld door een coach en een trainingsacteur.

Ben je benieuwd naar studentervaringen van de Coachopleiding Foundation Level? In dit blogartikel vertellen drie studenten over over hun ambitie, ervaringen en leermomenten.

De leerdoelen van de Coachopleiding foundation Level zijn:

 • Je hebt inzicht verkregen in eigen vaardigheden en valkuilen.
 • Je beheerst verschillende gesprekstechnieken, zoals: de juiste vragen stellen, ruimte geven en ruimte nemen.
 • Je kan de coachrelatie professioneel vormgeven.
 • Je beheerst de veelgebruikte modellen voor de coach: ijsberg, Roos van Leary, GROW-model.
 • Je kent de ethiek van de professionele coach.
 • Je bent bekend met de spelregels en competenties van een (NOBCO-)coach.
 • Je kan goed reflecteren op je eigen kunnen en zo jezelf blijven verbeteren.

Details

methode klassikaal met thuisstudie vooraf
omvang

2 praktijkdagen
6 theorielessen
2 coachtrajecten met (proef)cliënten
Totale studiebelasting van 42 uur

studieduur 3 maanden
lesgeld € 975 of 4 x € 256
inschrijfgeld € 20
niveau hbo-niveau
vooropleiding hbo opleiding
diploma

heb je een positieve beoordeling voor je verslagen en op het videofragment van jouw coachtraject, en ben je aanwezig geweest op de praktijkdagen, dan ontvang je het Civas-diploma Coaching Foundation Level

Zo studeer je

Praktijkdagen

De praktijkdagen zijn inbegrepen in de coachopleiding.

Datum Locatie
donderdag 21 maart 2024 Aristo Utrecht Lunetten
Datum Locatie
donderdag 16 mei 2024 Aristo Utrecht Lunetten

Schrijf je nu in

 • Professionele vakdocenten
 • Betaal in termijnen of ineens
 • Waardevolle praktijkdag

Civas scoort een 9.1

Karin Zijlstra
08 februari 2022
De communicatie voor vragen aan mijn docente verliep heel goed, maar ook met de medestudenten. Het lesboek zag er heel goed en overzichtelijk uit. Was meteen duidelijk. Goede opbouw van de lesstof.
P. Persoon
09 september 2022
Dit maakt leren 3x leuker! Informatie lezen (1), uitgeschreven voorbeelden (2), opdrachten uitwerken (3). Eenvoudig online en zonder druk toetsen. Een manier van leren dat bij me past zodat ik na het behalen van een diploma alweer sta te poppelen om met een volgende opleiding te beginnen. Echt super!
Jacqueline Braakman
05 augustus 2022
De studies die ik heb gevolgd (Jongerencoach en ACT) waren duidelijk en goed opgebouwd. Het maakt echt een verschil dat je voor jezelf een planning kan maken en op deze manier vrij bent om je tijd in te delen.