opleiding_systemisch_werken CIVAS
Van klacht naar kans

Opleiding Systemisch werken? Studeer bij CIVAS!

Vervelende ervaringen in de jeugd kunnen leiden tot psychische problemen of destructief gedrag op latere leeftijd. Met een opleiding Systemisch werken leert u hoe u door middel van familieopstellingen de oorsprong van mentale problemen boven tafel krijgt.

Deze opleiding bestaat uit 8 intensieve praktijklessen en is geschikt voor iedereen die systemisch werken wil gebruiken in zijn werk met cliënten. Ook voor mensen die meer inzicht willen krijgen in de betekenis van hun eigen familiestructuren is deze opleiding waardevol. Lesgeld: €975  of 12 termijnen van €85. Studieduur 8 maanden.

Krijg inzicht in familiebanden
Systemisch werken is een effectieve methode om inzicht te krijgen in de familiebanden en verstoringen. Door middel van een rollenspel - een familieopstelling - wordt de familie en de rol die de cliënt inneemt binnen de familie nagebootst.

Binnen een familie neemt ieder zijn eigen plek in. Zo vervult het oudste kind bijvoorbeeld een andere rol dan de benjamin. Dit zorgt voor een bepaalde verhouding en dynamiek. Wanneer de rollen niet in balans zijn of er sprake is van traumatische gebeurtenissen, dan kan dit op latere leeftijd de oorzaak zijn van psychische problemen.

Opleiding Systemisch werken: doe waardevolle kennis op
Bindingsangst, onzekerheid, verlatingsangst: veel problemen worden veroorzaakt door traumatische gebeurtenissen op jonge leeftijd of verstoorde verhoudingen binnen de familie. Dat maakt een opleiding Systemisch werken zeer waardevol voor iedere therapeut, coach of hulpverlener. In deze opleiding maakt u intensief kennis met systemisch werken en leert stap voor stap hoe u een familieopstelling begeleidt. Zo kunt u de oorsprong van problemen opsporen en uw cliënten een behandeling op maat geven.

Leer systemisch werken professioneel toepassen
Met de BATC-erkende opleiding Familieopstellingen en systemisch werken van CIVAS krijgt u alle principes van systemisch werken onder de knie. Na afloop beschikt u over de kennis en vaardigheden om systemisch werken op verantwoorde wijze toe te passen. Ook kunt u met het geleerde de mechanismen binnen uw eigen familie in kaart brengen. Dit kan u helpen om belemmerende patronen te doorbreken.

> Lees alle informatie over de opleiding Familieopstellingen en systemisch werken
 

duur8 maanden
niveauhbo
lesgeld€ 1.100,00 of 12 x € 97,00
erkenning(en)
Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC)
Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT)
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijzen
VBAG
VBAG
Verbond Van Energetisch Therapeuten (VVET)