SECTIE_Pedagogiek&psychologie_II

Psychologie en pedagogiek

Wilt u specialistische kennis opdoen op het gebied van psychologie, pedagogiek, gedrag en ontwikkeling? Met een cursus of opleiding van CIVAS doen professionals in de (jeugd)zorg gedegen vakkundigheid op. Ook docenten en medewerkers van kinderdagverblijven die zich verder willen verdiepen in de ontwikkeling van kinderen hebben veel profijt van deze studies.

Toon als:
Sorteer op:

Gezinstherapie

Compacte thuisstudie (hbo-niveau) bedoeld voor (kinder)coaches, counselors, therapeuten en andere zorgverleners die gezinnen professionele begeleiding willen bieden. BATC, ABvC en VBAG-erkend.

Het samengestelde gezin

Twee derde van de stiefgezinnen valt binnen enkele jaren uiteen; een schrikbarend hoog percentage! Deze cursus biedt u alle handvatten om van uw samengestelde gezin wél een succes te maken!

Jongerencoach nieuw

Leer pubers en adolescenten professioneel te ondersteunen bij persoonlijke en sociale problemen. Thuisstudie, duur 12 maanden. Diploma erkend door BATC, BGN en ABvC.

Kindercoach

Volg de opleiding Kindercoach en bied ondersteuning bij opvoedvragen, gedragsproblematiek en ontwikkelingsachterstand. Thuisstudie van 12 maanden. Diploma erkend door BATC, VBAG en ABvC.

Ontwikkelingspsychologie

De cursus Ontwikkelingspsychologie biedt professionals én ouders de kennis die nodig is voor de optimale begeleiding van kinderen en jongvolwassenen. Thuisstudie, 6 maanden. €220 of 5 x € 47. BATC-erkend.

Opvoedcoach

Binnen gezinnen, de kinderopvang, op scholen en in jongerencentra is steeds meer behoefte aan professionele opvoedondersteuning. Thuisstudie op hbo-niveau. BATC, ABvC en VBAG-erkend diploma.

Pedagogiek

Zet uw pedagogische kennis en vaardigheden in om kinderen met problemen te begeleiden en te behandelen.Thuisstudie op mbo-niveau. Duur 6 maanden.

Psychologie

Intensieve thuisstudie voor iedereen die vanuit beroepsmatige of persoonlijke interesse wil kennismaken met het vakgebied. Mbo-niveau. Duur 6 maanden.

Speltherapie

Speltherapie is een behandelwijze speciaal voor kinderen die problemen ervaren in hun ontwikkeling. Met spel geven ze uiting aan hun gevoelens of verlangens. Thuisstudie, mbo-niveau. 5 maanden.

Therapeutisch schrijven

Schrijf jezelf gelukkig! Schrijven helpt gedachten en gevoelens op een rij te zetten. Doel van deze cursus is schrijvenderwijs uw geluksgevoel te vergroten.Thuisstudie boordevol schrijfopdrachten.

Studiepakketten