Kindervoedingsadviseur
Boek Simply Daytox

Kindervoedingsadviseur

Wilt u kinderen adviseren over de juiste voeding en een gezond gewicht? Dan is de cursus Kindervoedingsadviseur een aanrader! Ook ouders die het voedingspatroon van hun kinderen willen verbeteren hebben veel profijt van deze studie. De cursus Kindervoedingsadviseur is ontwikkeld door een autoriteit op het vakgebied en biedt u alle kennis om op verantwoorde wijze als kindervoedingsadviseur aan de slag te gaan.

duur6 maanden
niveaumbo+
lesgeld€ 340,00 of 8 x € 45,00
erkenning(en)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland

Cursus Kindervoedingsadviseur: wat leert u?
Voor hun groei hebben kinderen gezonde en gevarieerde voeding nodig. Dat begint al voor de geboorte met de voedingstoffen die ze via de navelstreng van hun moeder krijgen. Eetgewoonten die je in jeugd aanleert, verander je als volwassene niet gemakkelijk. Daarom is het belangrijk dat kinderen zich al op jonge leeftijd realiseren wat gezond eten inhoudt. Daar kunt u hen, of hun ouders, mee helpen met de cursus Kindervoedingsadviseur.

U leert hoe kinderen zich ontwikkelen tijdens de zwangerschap en daarna - van baby tot peuter, kleuter, puber en jong volwassene. Er is volop aandacht voor voedingsstoffen die ze in de verschillende leeftijdsfasen nodig hebben. Aan de hand van groeistudies leert u beoordelen of gewicht en lengte in balans zijn. Er wordt uitgelegd welke voedingsstoffen kinderen beter kunnen vermijden en welke ze slechts met mate mogen gebruiken.

Verder besteden we aandacht aan specifieke voedingswensen, zoals vegetarisch en macrobiotisch eten. Ook overgewicht komt aan bod omdat het aantal te dikke kinderen in onze samenleving toeneemt. U leert gewichtsproblemen signaleren en kinderen begeleiden bij het aanleren van een gezond voedingspatroon. In de les over kindermarketing en voeding gaan we in op de invloed van reclame en hoe ouders daar weerstand tegen kunnen bieden.

Cursus Kindervoedingsadviseur: wat kunt u ermee?
De cursus Kindervoedingsadviseur is bedoeld voor iedereen die zich als professional richt op de groei en gezonde ontwikkeling van kinderen. Voedingsdeskundigen, gewichtsconsulenten, kindercoaches, pedagogisch medewerkers in de kinderopvang bijvoorbeeld, maar ook sport- en fitnessinstructeurs en verloskundigen verdiepen met deze cursus hun kennis over voeding voor kinderen.

Het thema kindervoeding vraagt specifieke aandacht vanwege de verschillende groeifasen die kinderen doorlopen. Daarom hebben zij soms andere voedingsstoffen en in andere hoeveelheden nodig dan volwassenen. Bovendien neemt het aantal kinderen met overgewicht in Nederland toe. De vraag naar kennis over voedingsleer zal daardoor stijgen. Met deze cursus legt u hiervoor een uitstekende basis.

Cursus Kindervoedingsadviseur
soort cursus thuisstudie
omvang

12 lessen

duur 6 maanden
studiebelasting

vijf uur per week. Het staat u vrij meer of minder uren aan uw studie te besteden. U ontvangt het complete studiepakket in een keer thuis en bepaalt uiteindelijk zelf hoe snel u de studie afrondt

lesgeld € 340,00 of 8 x € 45,00
opbergsysteem

bij de cursus Kindervoedingsadviseur ontvangt u gratis een fraai opbergsysteem voor uw lessen

niveau mbo+
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
studieverklaring

u ontvangt kosteloos een studieverklaring na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor uw huiswerk en een voldoende voor het via internet af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Kindervoedingsadviseur

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC). Erkend als nascholing door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Geeft recht op 15 nascholingspunten. Voor BGN-leden geldt dat dit geen specialisatieopleiding Kind en Voeding is, maar een nascholing.

erkenning(en)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland
Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland

Download de gratis proefles!
CIVAS geeft u, voordat u daadwerkelijk met uw studie begint, deze gratis proefles. Zo raakt u alvast vertrouwd met ons heldere, moderne en professionele studiemateriaal. Download ook de volledige inhoudsopgave voor een duidelijk beeld van de lesopbouw.

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

(Om een pdf-document te kunnen bekijken, dient uw computer te beschikken over het programma Acrobat Reader. Ontbreekt dit programma, dan kunt u het gratis downloaden via onderstaande link).

Acrobat reader downloaden

Ga direct van start
Na ontvangst van uw inschrijving heeft u het studiepakket binnen twee werkdagen in huis. Ook als u op een latere datum wilt starten met studeren, kunt u zich alvast inschrijven. Nadat u het lesmateriaal heeft ontvangen, kunt u direct beginnen met uw studie.

Bepaal uw eigen studietempo 
U ontvangt het complete studiepakket in één keer. Op die manier kunt u het hele programma overzien. Het tempo van studeren bepaalt u zelf, er geldt geen tijdslimiet voor het afronden van uw cursus of opleiding. U mag naar eigen inzicht een studiepauze inlassen, bijvoorbeeld voor een vakantie of als u het druk heeft.

U mag opzeggen
U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Vooruitbetaalde lesgelden worden per omgaande aan u terugbetaald. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Voor praktijkopleidingen gelden afwijkende voorwaarden.

Deskundige begeleiding door ervaren docenten
U wordt persoonlijk begeleid door een vakdocent. Uw docent adviseert u vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent. Veel van onze docenten hebben zelf een succesvolle praktijk in het vakgebied dat zij begeleiden.

Digitaal studentenportaal
Ons instituut werkt als enige in de branche met een beveiligd studentenportaal waar u huiswerk kunt insturen, uw behaalde resultaten terugziet, contact legt met uw docent en ervaringen kunt uitwisselen met medestudenten. Na inschrijven ontvangt u uw inlogcode en wachtwoord.

Huiswerk insturen is niet verplicht
Bij de meeste lessen staan huiswerkopgaven. Deze stuurt u in via het online studentenportaal of per e-mail. Van uw vaste docent ontvangt u de eventuele correcties. Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te halen.

Ontvang een diploma
Na het volgen van alle lessen kunt u voor deze studie het openboekexamen aanvragen. Dit examen legt u eenvoudig thuis af via internet. Slaagt u en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u een diploma. Slaagt u niet in één keer, dan begeleidt CIVAS u net zo lang tot u het examen haalt.

Examen doen is niet verplicht
U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Kindervoedingsadviseur

Profiteer van helder en modern studiemateriaal
Voor al onze studies geldt dat het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Er zit een logische opbouw in die voor iedereen goed is te volgen. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden zodat u deze gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor al haar studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Deze opleiding biedt u daarnaast de volgende voordelen:

  • Ontwikkeld door ervaren kinderdiëtist
  • Uniek en helder lesmateriaal met veel voorbeelden
  • Steeds meer vraag naar voedingsadvies voor kinderen
  • Schrijf nu in en ontvang het studiemateriaal binnen 2 werkdagen
Prev Next