Sterk uit je scheiding
De Kracht van Betekenis

Sterk uit je scheiding

Bent u onlangs gescheiden en probeert u een nieuwe toekomst op te bouwen? Of staat u op het punt te scheiden? De cursus Sterk uit je scheiding helpt u bij het maken van een nieuwe start. Deze unieke cursus is ontwikkeld door twee familiecoaches met jarenlange praktijkervaring.

duur6 maanden
niveaumbo
lesgeld€ 220,00 of 5 x € 47,00

Cursus Sterk uit je scheiding: wat leert u?
Scheiden is een emotioneel en moeizaam proces. Veel volwassenen en kinderen hebben problemen de draad weer op te pakken na deze ingrijpende gebeurtenis. De cursus Sterk uit je scheiding kan u helpen uw leven weer op de rails te krijgen.

De unieke lessen die deze cursus u biedt, gaan uit van twee  essentiële vragen: waar sta ik nu en waar wil ik naartoe? Per les brengt u geleidelijk aan uw vroegere, huidige en toekomstige situatie in kaart. Wat zijn mijn kwaliteiten en valkuilen? Welke lessen heb ik geleerd? Hoe kan ik zo goed mogelijk afscheid nemen van mijn ex-partner? En hoe maak ik een nieuwe start?

Kinderen scheiden mee. Ongeveer tachtig procent van alle kinderen blijft na de scheiding bij hun moeder wonen, circa vijf procent bij hun vader. En vijftien procent van de gescheiden ouders kiest voor co-ouderschap. In de cursus krijgt u veel tips over hoe u uw kind of kinderen kunt helpen bij het verwerken van de scheiding. Ook de omgang met de ex-partner komt daarbij aan bod.

In de cursus Sterk uit je scheiding maakt u kennis met verschillende voorbeeldpersonages, die worden begeleid door professionele scheidingscoaches. Hun veelzeggende verhalen en ervaringen illustreren hoe u zelf in de praktijk kunt omgaan met datgene wat u meemaakt na uw scheiding. De lesstof bevat veel waardevolle oefeningen waarmee u uw leven opnieuw richting geeft.

Cursus Sterk uit je scheiding: wat kunt u ermee?
In de praktijkgerichte cursus Sterk uit je scheiding leert u aan de hand van een helder stappenplan hoe u het levenshoofdstuk van uw relatie zodanig kunt afronden dat u en uw ex-partner geen last ondervinden van wederzijdse represailles en schuldgevoelens.

U leert op welke wijze u de draad van het leven weer kunt oppakken en een nieuwe, frisse start maakt. En hoe u uw kind of kinderen kunt ondersteunen bij het verwerken van de scheiding, die natuurlijk ook op hen veel impact heeft. Via het CIVAS-studentenportaal kunt u desgewenst contact leggen met lotgenoten om elkaar te steunen of ervaringen uit te wisselen.

Cursus Sterk uit je scheiding
soort cursus thuisstudie
omvang

12 lessen

duur 6 maanden
studiebelasting

vijf uur per week.  U kunt meer of minder uren aan uw studie besteden. U ontvangt het studiepakket in één keer thuis en bepaalt zelf hoe snel u studeert

lesgeld € 220,00 of 5 x € 47,00
opbergsysteem

bij de cursus ontvangt u gratis een fraai opbergsysteem voor uw lessen

niveau mbo
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
studieverklaring

na afronding van de lessen ontvangt u kosteloos een studieverklaring

diploma

er is geen diploma aan deze cursus verbonden

Download de gratis proefles!
CIVAS geeft u, voordat u daadwerkelijk met uw studie begint, deze gratis proefles. Zo raakt u alvast vertrouwd met ons heldere, moderne en professionele studiemateriaal. Download ook de volledige inhoudsopgave voor een duidelijk beeld van de lesopbouw.

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

(Om een pdf-document te kunnen bekijken, dient uw computer te beschikken over het programma Acrobat Reader. Ontbreekt dit programma, dan kunt u het gratis downloaden via onderstaande link).

Acrobat reader downloaden

Ga direct van start
Na ontvangst van uw inschrijving heeft u het studiepakket binnen twee werkdagen in huis. Ook als u op een latere datum wilt starten met studeren, kunt u zich alvast inschrijven. Nadat u het lesmateriaal heeft ontvangen, kunt u direct beginnen met uw studie.

Bepaal uw eigen studietempo
U ontvangt het complete studiepakket in één keer. Op die manier kunt u het hele programma overzien. Het tempo van studeren bepaalt u zelf, er geldt geen tijdslimiet voor het afronden van uw cursus of opleiding. U mag naar eigen inzicht een studiepauze inlassen, bijvoorbeeld voor een vakantie of als u het druk heeft.

U mag opzeggen
U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Vooruitbetaalde lesgelden worden per omgaande aan u terugbetaald. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Voor praktijkopleidingen gelden afwijkende voorwaarden.

Deskundige begeleiding door ervaren docenten
U wordt persoonlijk begeleid door een vakdocent. Uw docent adviseert u vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent. Veel van onze docenten hebben zelf een succesvolle praktijk in het vakgebied dat zij begeleiden.

Digitaal studentenportaal
Ons instituut werkt als enige in de branche met een beveiligd studentenportaal waar u contact legt met uw docent en ervaringen kunt uitwisselen met medestudenten. Na inschrijven ontvangt u uw inlogcode.

Opgaven en oefeningen
Voor deze cursus hoeft u geen huiswerk in te sturen. De  lessen staan boordevol leerzame opgaven en oefeningen. U doet de oefeningen zelf thuis, eventueel samen met uw kinderen. U kunt uw docent te allen tijde om feedback en advies vragen.

Sterk uit je scheiding

Profiteer van helder en modern studiemateriaal
Voor al onze studies geldt dat het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Er zit een logische opbouw in die voor iedereen goed is te volgen. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden zodat u deze gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor al haar studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Deze cursus biedt u daarnaast de volgende voordelen:

  • leer uw valkuilen herkennen
  • hervind uw zelfvertrouwen en kracht
  • bied uw kinderen passende ondersteuning
  • ga met een positieve blik de toekomst tegemoet
Prev Next