Cursus Speltherapie

Cursus Speltherapie

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 240,00 of 5 x € 51,00
Niveau
mbo+ niveau
Accreditaties
BATC, KTNO, CAT

Speltherapie

Met de cursus Speltherapie maak je kennis met een behandelwijze speciaal voor kinderen die problemen ervaren in hun ontwikkeling. Met speltherapie verwerken ze ingrijpende of traumatische gebeurtenissen zonder er direct over te hoeven praten. Kinderen kunnen minder gemakkelijk over hun gedachten praten dan volwassenen. Wat ze wel goed kunnen, is met spel uiting geven aan gevoelens of verlangens!

Gratis proefles

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

  • Met spel leer je kinderen écht begrijpen
  • Beïnvloed de ontwikkeling van kinderen
  • Leer allerlei spelprincipes kennen
  • Geschikt voor ouders, begeleiders en docenten

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heb jij altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

Speltherapie is een therapievorm waarmee je kinderen werkelijk begrijpt en verstaat! Met de cursus Speltherapie ontdek je de unieke mogelijkheden van spel, waarmee een kind emoties en verlangens kan uiten. Je leert via spel invloed uitoefenen op de ontwikkeling van een kind. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt snel duidelijk hoe je speltherapie toepast.

In de cursus Speltherapie komen onder andere spelen met zand (‘sandplay’), het analyseren van kindertekeningen, therapeutische verhalen schrijven en neurolinguïstisch programmeren (NLP) aan bod. Je leert met speltherapie kinderen helpen bij de verwerking van traumatische ervaringen, gedragsmoeilijkheden, acceptatieproblematiek en nog veel meer.

Wat kun je ermee?

Heb je de cursus Speltherapie afgerond dan kan je op een praktische en heldere manier speltherapeutische principes toepassen en zelf bedenken.

Het lesmateriaal is geschikt voor iedereen die professioneel met kinderen werkt en voor ouders die spelenderwijs meer inzicht willen krijgen in de emoties, gedachtes en verlangens van hun kinderen.

Details

methode thuisstudie
omvang

8 lessen

studieduur 5 maanden
lesgeld € 240,00 of 5 x € 51,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau mbo+ niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

je ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van het huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het CIVAS-diploma Speltherapie

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en de Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT)

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvang je een certificaat van deelname.

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.