Cursus Reiki Master

Cursus Reiki Master

Duur
6 maanden
Lesgeld
€ 315 of 5 x € 66
Niveau
mbo-niveau
Accreditaties
BATC, KTNO, CAT
Studiemethode
thuisstudie met optionele praktijkdagen

Reiki Master

Met de geaccrediteerde opleiding Reiki Master leer je het zelfhelende vermogen van mens en dier te ondersteunen. De opleiding bestaat uit drie delen, waarin je alle kennis en vaardigheden opdoet om een professionele reikibehandeling te geven. Je leert hoe je reiki kunt toepassen bij jezelf en bij anderen. Na het bijwonen van drie optionele Reiki-inwijdingen mag je jezelf Reiki Master noemen en kun je een eigen praktijk opzetten.

Breder ontwikkelen 10% pakketkorting
Wil je je breder ontwikkelen? Kies dan voor het studiepakket Energetisch therapeut of Holistisch therapeut en profiteer van 10% pakketkorting.

Gratis proefles

Ja, ik wil de gratis proefles én de inhoudsopgave per e-mail ontvangen. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief met leuke nieuwtjes en inspiratie.

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Geschreven door experts
 • Met veel foto’s en illustraties
 • Inclusief instructievideo
 • 3 optionele inwijdingen

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Energie
Met reiki ondersteun je het zelfhelende vermogen van mens en dier. Na afloop van deze erkende opleiding laat je energie weer zonder blokkades stromen. Je kunt werken met aura, chakra’s en meridianen en weet hoe je reiki toepast met kristallen.

Eigen praktijk
Als Reiki Master kun je een eigen praktijk opzetten of de mensen in je omgeving met reiki behandelen. Ook kun je iemand op afstand behandelen. Met speciale reikimeditaties en ontspanningsoefeningen weet je lichaam en geest weer beter in balans brengen.

Reiki Master
Wil je officieel Reiki Master worden, dan dien je naast deze schriftelijke studie ook drie inwijdingen bij te wonen: I, II en III A. Lees hier meer over in onze blog Zo word jij reikibehandelaar.

Optionele inwijdingen I, II, III-A
Tijdens de optionele praktijkdagen oefen je samen met jouw docent de vaardigheden van de betreffende Reiki-graad, waarna je wordt ingewijd. Na iedere inwijding ontvang je een certificaat. Deelname aan de inwijdingen is niet verplicht, maar wel noodzakelijk als je het diploma Reiki Master wilt ontvangen. Er zijn kosten verbonden aan deelname aan de inwijdingen, zie Praktijkdagen. Elke Reiki cursus kent zijn eigen inwijdingen. Voor inwijdingen die je ergens anders hebt ontvangen kan je geen vrijstelling aanvragen.

Optionele stageperiode Reiki Master III-B
Wil je na de inwijding III-A verder studeren en de hoogste graad van Reiki behalen? Dan is een stageperiode vereist, waarin je leert om Reiki-cursussen en persoonlijke begeleiding te verzorgen. Na het succesvol afronden van deze stage ontvang je het certificaat Reiki Master-Teacher III-B en kan je je inschrijven bij een Reiki vereniging als volwaardig lid. Over de mogelijkheden, duur en kosten van de stage stem je direct af met jouw begeleidende Reiki master.

Wil jij je nog breder ontwikkelen? Bekijk dan ook het studiepakket Energetisch therapeut.

Wat leer je?

In de geaccrediteerde opleiding Reiki Master leer je o.a.

 • Jezelf behandelen met reiki
 • Handposities om reiki toe te passen
 • Het verloop van de inwijdingen tot Reiki Master
 • Werken met aura’s, chakra’s en meridianen
 • Reiki toepassen op afstand of met kristallen

Reiki I, II, III-A
Het eerste deel van deze Reiki cursus legt uit hoe jij jezelf met reiki behandelt (Reiki I). In deel twee leer je alle handposities en de 3 bijbehorende symbolen kennen om anderen met reiki te kunnen helen (Reiki II). Het verloop van de inwijdingen tot Reiki Master, de symbolen en handelingen die daarbij horen én hoe jij zelf anderen kunt inwijden leer je bij Reiki III A.

De foto’s in het lesmateriaal en de gratis meegeleverde instructievideo en geluidsfragmenten tonen gedetailleerd hoe jij te werk gaat. Je ontvangt tevens speciale reikimeditaties en ontspanningsoefeningen.

De leerdoelen van de opleiding Reiki Master zijn:

 • Je weet wat Reiki is en waarvoor het kan worden ingezet
 • Je bent bekend met aura’s, chakra’s en chakraoefeningen
 • Je begrijpt het principe van yin en yang
 • Je hebt kennis van zelfbehandeling
 • Je kent de opbouw van de behandeling en de verschillende handposities
 • Je bent bekend met de drie pijlers van Reiki en diverse meditaties
 • Je hebt kennis van de diverse speciale Reiki technieken
 • Je kent de verschillende Reiki-symbolen en waarvoor ze worden ingezet
 • Je bent bekend met de diverse speciale toepassingen van Reiki
 • Je weet hoe je een eigen Reiki-praktijk kunt opstarten en voeren

Details

methode thuisstudie met optionele praktijkdagen
omvang

8 lessen inclusief instructievideo en geluidsfragmenten

studieduur 6 maanden
lesgeld € 315 of 5 x € 66
inschrijfgeld € 20
niveau mbo-niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

na inzending van uw huiswerk kunt u een certificaat van deelname downloaden in uw studentenportaal.

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het Civas-diploma Reiki. Na het behalen van het openboekexamen plus het volgen van de drie inwijdingen ontvang je het diploma Reiki Master III A.

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT)

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kun je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma Reiki. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt Civas je graag verder om het examen te halen. Na het bijwonen van de drie inwijdingen ontvang je het erkende diploma Reiki Master III A. Na afronding van de stageperiode ontvang je het certificaat Reiki Master III B.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan kun je een certificaat van deelname downloaden in het studentenportaal.

Praktijkdagen

Civas organiseert voor veel studies optionele praktijkdagen of praktijkweekenden. Hier toets jij jouw theoretische kennis en ontmoet je jouw docent en medestudenten. Er wordt veel geoefend en er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Voor iedereen die zijn vaardigheden naar een hoger niveau wil tillen, is het bijwonen van een praktijkdag een aanrader.

Bij deze Reiki-cursus verzorgen wij optioneel drie praktijk-inwijdingen. Deelname is niet verplicht, maar wel noodzakelijk indien je het diploma Reiki Master III-A wilt ontvangen. Bekijk hieronder de praktijkbijeenkomsten die je voor deze opleiding optioneel kunt bijwonen.
Let op: het is vereist dat er tussen de eerste en tweede inwijding minimaal 3 maanden oefentijd wordt aangehouden, en tussen de tweede en derde inwijding minimaal 6 maanden. Voor inwijdingen die je ergens anders hebt ontvangen kan je geen vrijstelling aanvragen.

Inwijding Usui Reiki IIIA
Datum Prijs Locatie
zondag 28 januari 2024 € 245,00 Helios Medica - Maartensdijk
Inwijding Usui Reiki II
Datum Prijs Locatie
zaterdag 20 april 2024 € 245,00 Helios Medica - Maartensdijk
Inwijding Usui Reiki I
Datum Prijs Locatie
vrijdag 26 januari 2024 € 245,00 Helios Medica Maartensdijk
vrijdag 19 april 2024 € 245,00 Helios Medica Maartensdijk

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

Civas scoort een 9.1

Karin Zijlstra
08 februari 2022
De communicatie voor vragen aan mijn docente verliep heel goed, maar ook met de medestudenten. Het lesboek zag er heel goed en overzichtelijk uit. Was meteen duidelijk. Goede opbouw van de lesstof.
P. Persoon
09 september 2022
Dit maakt leren 3x leuker! Informatie lezen (1), uitgeschreven voorbeelden (2), opdrachten uitwerken (3). Eenvoudig online en zonder druk toetsen. Een manier van leren dat bij me past zodat ik na het behalen van een diploma alweer sta te poppelen om met een volgende opleiding te beginnen. Echt super!
Jacqueline Braakman
05 augustus 2022
De studies die ik heb gevolgd (Jongerencoach en ACT) waren duidelijk en goed opgebouwd. Het maakt echt een verschil dat je voor jezelf een planning kan maken en op deze manier vrij bent om je tijd in te delen.