Cursus Rationeel-emotieve therapie (RET)

Cursus Rationeel-emotieve therapie (RET)

Duur
4 maanden
Lesgeld
€ 250,00 of 5 x € 53,00
Niveau
hbo-niveau
Accreditaties
BATC, ABvC, VBAG, NVST, KTNO, CAT, VVET

Rationeel-emotieve therapie (RET)

Volg de cursus RET en los gedragsproblemen en psychische klachten bij cliënten - en uzelf - snel en doeltreffend op. RET (rationeel-emotieve therapie) gaat uit van het idee dat het niet de problemen zijn die het leven moeilijk maken, maar de manier waarop men er tegenaan kijkt. Diploma erkend door BATC, CAT, NVST, VBAG, VVET en ABvC.

Voordelen

  • Breed toepasbare kennis
  • Behaal een erkend diploma
  • Helder en uitgebreid lesmateriaal
  • Geschreven door vakspecialist

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

Met de cursus RET leert u deze unieke methodiek professioneel en effectief toepassen. Rationeel-emotieve therapie is een vorm van psychotherapie die ervan uitgaat dat het onderzoeken van de eigen gedachten de sleutel is tot het veranderen van de emotionele beleving. Het zijn niet de gebeurtenissen die bepalen hoe men zich voelt, maar de manier waarop men er tegenaan kijkt.
 
Met de cursus RET leert u cliënten zich bewust te worden van irrationele gedachten. Door deze gedachten vervolgens te vervangen door meer rationele overtuigingen, zorgt u voor een positieve emotionele verandering. Psychische problemen worden zo uiterst doeltreffend aangepakt. 
 
Rationeel-emotieve therapie is effectief en eenvoudig uit te voeren. Voor cliënten is het gemakkelijk de RET-procedures te begrijpen en toe te passen. Deze cursus biedt u alle kennis om RET professioneel te integreren in de behandeling van cliënten. Ook als u uw eigen patronen wilt onderzoeken én verbeteren is deze opleiding van grote waarde.

Wat kun je ermee?

Deze RET cursus is geschikt voor therapeuten, counselors, coaches en andere hulpverleners die deze unieke methode willen inzetten bij de behandeling van cliënten. De lesstof biedt veel handvatten voor het effectief aanpakken van een breed spectrum van psychische problemen, zoals stress, verslavingen, depressiviteit, angsten, fobieën en relatieproblematiek. Ook voor uw persoonlijke ontwikkeling is deze opleiding een aanrader; u leert uw eigen processen beter te doorgronden en zo nodig aan te passen.

Details

methode thuisstudie
omvang

8 lessen

studieduur 4 maanden
lesgeld € 250,00 of 5 x € 53,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau hbo-niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

u ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Rationeel-emotieve therapie

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT), de NVST, de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG), het Verbond van Energetisch Therapeuten (VVET); aantal ECTS 3.5, en de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC); aantal PE-punten 45

Gratis proefles

Binnen 1 minuut in uw mailbox! Vraag nu de gratis proefles en de volledige inhoudsopgave van deze studie aan. Zo krijgt u alvast een duidelijk beeld van de kwaliteit van het studiemateriaal en de heldere lesopbouw.

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

Gerelateerde studies

Vrouwen passen gesprekstherapie toe bij een wandeling in de buitenlucht voor de cursus Narratieve therapie

Narratieve therapie

Meer informatie
Vrouw doet mindfulness oefening bij de cursus Mindfulness based cognitive therapy

Mindfulness based cognitive therapy

Meer informatie
Gesprek tussen cliënt en coach bij cursus cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie

Meer informatie
Coach biedt begeleiding met de cursus Emotiemanagement

Emotiemanagement

Meer informatie
Creatief therapeut helpt cliënt met de cursus Creatieve therapie

Creatieve therapie

Meer informatie
Deelnemers aan een familieopstelling tijdens de opleiding Familieopstellingen hbo

Familieopstellingen hbo

Meer informatie
Een oefening wordt uitgevoerd als onderdeel van de cursus Geweldloze communicatie

Geweldloze communicatie

Meer informatie
Coach past technieken toe uit opleiding Mental coach tijdens een gesprek op de bank met een cliënt

Mental coach

Meer informatie

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.