Therapeutisch schrijven
Eet beter in 28 dagen

Therapeutisch schrijven

Schrijf jezelf gelukkig! Een bekende uitspraak bij spanning en zorgen is: ‘Schrijf het van je af!' Gaat u er dan voor zitten en zet u uw gedachten op papier, dan merkt u dat uw spanningen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Dat – en meer – kunt u met deze unieke schrijfcursus bereiken!

studieduur5 maanden (binnen 3 jaar afronden)
niveaumbo
vooropleidinger is geen vooropleiding vereist
lesgeld€ 200,00 of 5 x € 43,00
inschrijfgeld€ 20,00

Therapeutisch schrijven: wat leert u?
Schrijven wordt steeds vaker ingezet als therapeutisch middel. Met de cursus Therapeutisch schrijven leert u door middel van schrijven uw geluk te vergroten. Zelfonderzoek, uiting geven aan uw creativiteit en de vrijheid om op uw eigen manier met de werkelijkheid om te gaan, openen uw geest en zorgen voor ontspanning.

Deze schrijfcursus staat boordevol opdrachten. In de eerste lessen loopt u warm met kleine oefeningen en persoonlijk onderzoek. Daarna schrijft u uw levensverhaal en analyseert u dat grondig. Ook leert u aan de hand van korte teksten, zoals gedichten, columns, blogs en essays, uw gedachtegoed en emoties te openbaren en te ordenen.

Is schrijven een wondermiddel? Kunt u door te schrijven dwars door alle onrust, ongeluk en stress heen breken en het ware geluk bereiken? Dat is niet altijd reëel, maar het komt er wel bij in de buurt!

Therapeutisch schrijven: wat kunt u ermee?
De cursus Therapeutisch schrijven is een praktische en persoonlijke schrijfcursus. U leert door het schrijven van allerhande teksten diep door te dringen tot uzelf. Met schrijven geeft u volle aandacht aan uw gedachtegoed en emoties, waarmee de weg naar heling en geluk zich voor u opent.

Met allerlei doe- en denkopdrachten maakt u van schrijven uw tweede natuur. U schrijft mooie, persoonlijke documenten om te bewaren en wellicht om aan anderen te laten lezen. Al deze aandacht en creatie leidt tot meer inzicht in uzelf en in de mogelijkheden die het leven u te bieden heeft.

U leert geluk en tegenslag van alle kanten bekijken en legt vast wat u raakt. U gebruikt verschillende creatieve uitingsvormen, zoals poëzie en levensverhalen. Het uiteindelijke doel van deze cursus is schrijvenderwijs uw geluksgevoel te vergroten.

Cursus Therapeutisch schrijven
soort cursus thuisstudie
omvang

10 lessen

studieduur 5 maanden (binnen 3 jaar afronden)
studiebelasting

vijf uur per week.  U kunt meer of minder uren aan uw studie besteden. U ontvangt het studiepakket in één keer thuis en bepaalt zelf hoe snel u studeert

lesgeld € 200,00 of 5 x € 43,00
inschrijfgeld € 20,00
opbergsysteem

bij de cursus Therapeutisch schrijven ontvangt u gratis een fraai opbergsysteem voor het lesmateriaal

niveau mbo
vooropleiding er is geen vooropleiding vereist
studieverklaring

na afronding van de lessen ontvangt u kosteloos een studieverklaring

diploma

er is geen examen of diploma aan deze cursus verbonden

Download de gratis proefles!
CIVAS geeft alvast deze gratis proefles. Zo raakt u vertrouwd met ons heldere en professionele studiemateriaal. Download ook de volledige inhoudsopgave voor een duidelijk beeld van de lesopbouw.

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

Ga direct van start
Na ontvangst van uw inschrijving heeft u het studiepakket binnen twee werkdagen in huis. Ook als u op een latere datum wilt starten met studeren, kunt u zich alvast inschrijven. Nadat u het lesmateriaal heeft ontvangen, kunt u direct beginnen met uw studie.

Bepaal uw eigen studietempo
U ontvangt het complete studiepakket in één keer. Op die manier kunt u het hele programma overzien. Het tempo van studeren bepaalt u zelf, er geldt geen tijdslimiet voor het afronden van uw cursus of opleiding. U mag naar eigen inzicht een studiepauze inlassen, bijvoorbeeld voor een vakantie of als u het druk heeft.

U mag opzeggen
U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Vooruitbetaalde lesgelden worden per omgaande aan u terugbetaald. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Voor praktijkopleidingen gelden afwijkende voorwaarden.

Deskundige begeleiding door ervaren docenten
U wordt persoonlijk begeleid door een vakdocent. Uw docent adviseert u vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent. Veel van onze docenten hebben zelf een succesvolle praktijk in het vakgebied dat zij begeleiden.

Digitaal studentenportaal
Ons instituut werkt als enige in de branche met een beveiligd studentenportaal waar u contact legt met uw docent en ervaringen of teksten kunt uitwisselen met medestudenten. Na inschrijven ontvangt u uw inlogcode.

Opgaven en oefeningen
Voor deze cursus hoeft u geen huiswerk in te sturen. In alle lessen staan boeiende opgaven en schrijfoefeningen.

Therapeutisch schrijven

Profiteer van helder en modern studiemateriaal
Voor al onze studies geldt dat het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Er zit een logische opbouw in, die voor iedereen goed te volgen is. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof makkelijk kunt onthouden. CIVAS houdt voor al haar studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Deze schrijfcursus biedt u daarnaast nog de volgende voordelen:

  • schrijven werkt helend
  • leer uw emoties te analyseren
  • verbeter uw schrijfvaardigheid
  • ontwikkeld door vakspecialist

Gratis proefles

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

Prev Next