Cursus Ontwikkelingspsychologie

Gratis studiegids

Cursus Ontwikkelingspsychologie

Duur
6 maanden
Lesgeld
€ 445,00 of 6 x € 79,00
Niveau
mbo+ niveau
Accreditaties
BATC, KTNO, CAT

Ontwikkelingspsychologie

De cursus Ontwikkelingspsychologie is bedoeld voor professionals én voor ouders die meer uit de opvoeding van hun kinderen willen halen. Een groot deel van alle ontwikkelingen vindt plaats vóór het achttiende jaar. Kennis van ontwikkelingspsychologie is dus van groot belang als u kinderen en jongvolwassenen beter wilt leren begrijpen en begeleiden.

Voordelen

  • Leer kinderen beter te begrijpen
  • Doe direct inzetbare kennis op
  • Voor professionals en ouders
  • Ontwikkeld door vakspecialist

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

In de cursus Ontwikkelingspsychologie maakt u intensief kennis met de verschillende ontwikkelingsfasen die een kind doormaakt. U leert het bijpassende gedrag kennen, de fysieke ontwikkeling en de rol die u als opvoeder of begeleider speelt. Wat is hechting? Wat is de functie van huilen? Hoe werkt het geheugen? Hoe verloopt de taalontwikkeling? Waarom is spelen zo belangrijk? Het antwoord op al deze vragen vindt u in de cursus Ontwikkelingspsychologie. 
 
Ook de emotionele ontwikkeling van het kind komt uitgebreid aan bod. U ontdekt waar gevoelens van angst, agressie, boosheid en verdriet vandaan komen en hoe u daarmee omgaat. U leert kindertekeningen analyseren om kinderen nóg beter te begrijpen. Verder besteedt de opleiding aandacht aan de sociale ontwikkeling van het kind, de puberteit, jeugddelinquentie en vele andere onderwerpen. 

Wat kun je ermee?

Kennis van ontwikkelingspsychologie is onmisbaar voor iedere ouder of professionele begeleider van kinderen. Als u beseft dat veel problemen in het leven van volwassenen te herleiden zijn tot ontwikkelingsproblematiek uit de jeugd, wordt duidelijk waarom!

Na afronding van de cursus Ontwikkelingspsychologie herkent u de behoeften van een kind en heeft u helder inzicht in zijn ontwikkeling, drijfveren en motieven. U kunt het geleerde gebruiken ter ondersteuning van uw werk met kinderen of om uw taken als ouder beter te vervullen.

De cursus Ontwikkelingspsychologie is bij uitstek geschikt voor (kinder)coaches, counselors, jeugdwerkers, leraren en andere professionals die dagelijks met kinderen te maken hebben. Ook ouders die hun kinderen beter willen leren begrijpen en begeleiden hebben veel profijt van de kennis die zij opdoen met deze opleiding.

Details

methode thuisstudie
omvang

10 lessen

studieduur 6 maanden
lesgeld € 445,00 of 6 x € 79,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau mbo+ niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

u ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Ontwikkelingspsychologie

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT) en de NVST

Gratis proefles

Binnen 1 minuut in uw mailbox! Vraag nu de gratis proefles en de volledige inhoudsopgave van deze studie aan. Zo krijgt u alvast een duidelijk beeld van de kwaliteit van het studiemateriaal en de heldere lesopbouw.

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

Gerelateerde studies

Kindercoach begeleidt kind bij een oefening tijdens de opleiding Kindercoach

Kindercoach

Meer informatie
Coach in gesprek met een gezin bij de opleiding Opvoedcoach

Opvoedcoach

Meer informatie
Kind op schommel geeft uiting aan gevoelens bij cursus Speltherapie

Speltherapie

Meer informatie
Kind maakt kleurrijke kindertekening voor de cursus Kindertekeningen analyseren

Kindertekeningen analyseren

Meer informatie
Kind speelt op klimrek bij cursus Pedagogiek

Pedagogiek

Meer informatie
De cursus Mindfulness voor kinderen begint met stilzitten en mediteren onder begeleiding.

Mindfulness voor kinderen

Meer informatie
Gesprek met kinderen over suiker tijdens de cursus Kindervoedingsadviseur

Kindervoedingsadviseur

Meer informatie
Menselijk gedrag bestudeerd bij de cursus Psychologie

Psychologie

Meer informatie

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.