Het samengestelde gezin
Herstel je hormonen in 10 stappen

Het samengestelde gezin

Tegenwoordig is één op de tien gezinnen een samengesteld gezin. Door de complexe gezinssituatie valt twee derde van de stiefgezinnen binnen enkele jaren weer uiteen. De cursus Het samengestelde gezin biedt u alle handvatten om van uw nieuwe gezin wél een succes te maken!

studieduur5 maanden (binnen 3 jaar afronden)
niveaumbo+
vooropleidinger is geen specifieke vooropleiding vereist
lesgeld€ 240,00 of 5 x € 50,00
inschrijfgeld€ 20,00
erkenning(en)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen

Samengesteld gezin: wat leert u?
Een echtscheiding of het overlijden van uw partner heeft veel impact op het leven van u en uw kind of kinderen. Toch is de kans groot dat u vroeg of laat een andere man of vrouw ontmoet met wie u uw leven wilt delen. U gaat samenwonen. Mogelijk heeft ook uw nieuwe partner kinderen. Samen vormt u een samengesteld gezin of stiefgezin. Een uitdaging.

Met de cursus Het samengestelde gezin legt u een stabiele basis onder uw nieuwe leven. U krijgt antwoord op talloze vragen waarmee u als stiefouder te maken krijgt. Waarin verschilt een samengesteld gezin van een 'normaal' gezin? Hoe communiceert u het best met uw partner, zijn eventuele kinderen én uw eigen kinderen? Wat zijn de typische valkuilen waarmee u als stiefouder te maken krijgt? En hoe biedt u mogelijke problemen in de nieuwe gezinssituatie het hoofd?

Bent u gescheiden? Dan blijft ook uw ex-partner, als vader of moeder van uw kind of kinderen, in beeld. In hun belang is het belangrijk dat het contact met uw ex-partner goed is. Ook op die soms lastige relatie focust de cursus Het samengestelde gezin.

Samengesteld gezin: wat kunt u ermee?
Het samengestelde gezin is een boeiende cursus voor ouders die beginnen aan een nieuwe episode in hun leven en die samen met hun partner, kinderen en eventuele stiefkinderen streven naar een langdurige en gelukkige verbintenis.

De lessen - vol opdrachten en praktijkvoorbeelden - zijn ontwikkeld door een psycholoog met jarenlange ervaring in het begeleiden van stiefgezinnen. Met de kennis die u in deze cursus opdoet, zorgt u ervoor dat uw samengestelde gezin wél een succes wordt!

Cursus Het samengestelde gezin
soort cursus thuisstudie
omvang

10 lessen

studieduur 5 maanden (binnen 3 jaar afronden)
studiebelasting

vijf uur per week.  U kunt meer of minder uren aan uw studie besteden. U ontvangt het studiepakket in één keer thuis en bepaalt zelf hoe snel u studeert

lesgeld € 240,00 of 5 x € 50,00
inschrijfgeld € 20,00
opbergsysteem

bij de cursus Het samengestelde gezin ontvangt u gratis een fraai opbergsysteem voor uw lessen

niveau mbo+
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
studieverklaring

na afronding van de cursus ontvangt u kosteloos een studieverklaring

diploma

er is geen diploma aan deze cursus verbonden

erkenning(en)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen

Download de gratis proefles!
CIVAS geeft u, voordat u daadwerkelijk met uw studie begint, deze gratis proefles. Zo raakt u alvast vertrouwd met ons heldere, moderne en professionele studiemateriaal. Download ook de volledige inhoudsopgave voor een duidelijk beeld van de lesopbouw.

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

Ga direct van start
Na ontvangst van uw inschrijving heeft u het studiepakket binnen twee werkdagen in huis. Ook als u op een latere datum wilt starten met studeren, kunt u zich alvast inschrijven. Nadat u het lesmateriaal heeft ontvangen, kunt u direct beginnen met uw studie.

Bepaal uw eigen studietempo 
U ontvangt het complete studiepakket in één keer. Op die manier kunt u het hele programma overzien. Het tempo van studeren bepaalt u zelf, er geldt geen tijdslimiet voor het afronden van uw cursus of opleiding. U mag naar eigen inzicht een studiepauze inlassen, bijvoorbeeld voor een vakantie of als u het druk heeft.

U mag opzeggen
U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Vooruitbetaalde lesgelden worden per omgaande aan u terugbetaald. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Voor praktijkopleidingen gelden afwijkende voorwaarden.

Deskundige begeleiding door ervaren docenten
U wordt persoonlijk begeleid door een vakdocent. Uw docent adviseert u vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent. Veel van onze docenten hebben zelf een succesvolle praktijk in het vakgebied dat zij begeleiden.

Digitaal studentenportaal
Ons instituut werkt als enige in de branche met een beveiligd studentenportaal waar u huiswerk kunt insturen, uw behaalde resultaten terugziet, contact legt met uw docent en ervaringen kunt uitwisselen met medestudenten. Na inschrijven ontvangt u uw inlogcode en wachtwoord.

Huiswerk insturen is niet verplicht
Bij de meeste lessen staan huiswerkopgaven. Deze stuurt u in via het online studentenportaal of per e-mail. Van uw vaste docent ontvangt u de eventuele correcties. Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te halen.

Het samengestelde gezin

Profiteer van helder en modern studiemateriaal
Voor al onze studies geldt dat het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Er zit een logische opbouw in die voor iedereen goed is te volgen. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden zodat u deze gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor al haar studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Deze cursus biedt u daarnaast nog de volgende voordelen:

  • u doet onmisbare kennis op
  • verbeter de gezinscommunicatie
  • inclusief veel praktijkvoorbeelden
  • een investering in uw toekomst

Gratis proefles

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

Prev Next