Terug naar je natuur
Herstel je hormonen in 10 stappen

Terug naar je natuur

Cursus Terug naar je natuur… dat betekent op zoek gaan naar uw eigen unieke levenspad. In deze bijzondere natuur cursus gaat uw terug naar uzelf én hervindt u het contact met de natuur. In veertien maandelijkse lessen ontdekt u dat overal in de natuur grote en kleine schatten te vinden zijn: parels die u helpen gewoon weer uzelf te zijn. Moeder Natuur zorgt ervoor dat u wordt wie u werkelijk bent!

studieduur14 maanden (binnen 3 jaar afronden)
niveaumbo
vooropleidinger is geen specifieke vooropleiding vereist
lesgeld€ 220,00 of 5 x € 47,00
inschrijfgeld€ 20,00

Terug naar je natuur cursus: wat leert u?
Deze cursus herstelt uw contact met de natuur en leert u weer genieten van ieder klein moment van de dag! U maakt uitgebreid kennis met de seizoenscycli in de natuur en leert hoe die samenhangen met de wegen die u in het leven volgt. U gaat op zoek naar de betekenis van bomen, planten en de elementen. U duikt in de geschiedenis en ontdekt hoe een traditionele natuurreligie zich kan handhaven in een moderne maatschappij. 
 
De cursus biedt veel ruimte om de symboliek uit de natuur te leren herkennen. U leest Keltische sprookjes en maakt kennis met deze bevolkingsgroep die mede aan de basis stond van de spirituele ontwikkeling in West-Europa. Ook komen de taal van bomen en van het dierenrijk aan bod. 
 
Terug naar je natuur cursus: wat kunt u ermee?
Heeft u de cursus afgerond, dan leeft u in nauw contact met de natuur. U kent de betekenis van rituelen en seizoensfeesten en weet welke invloed de elementen uit de natuur op u hebben. U leeft in harmonie met de seizoenen en ontdekt uw eigen, unieke levenspad!
 
Het bijzondere van de cursus is dat u maandelijks een les volgt die nauw aansluit bij de unieke kenmerken van die maand.

Cursus Terug naar je natuur
soort cursus thuisstudie
omvang

14 lessen

studieduur 14 maanden (binnen 3 jaar afronden)
studiebelasting

drie uur per week. Het staat u vrij meer of minder uren aan uw studie te besteden. U ontvangt het complete studiepakket in een keer thuis en bepaalt uiteindelijk zelf hoe snel u de studie afrondt

lesgeld € 220,00 of 5 x € 47,00
inschrijfgeld € 20,00
opbergsysteem

bij de cursus Terug naar je natuur ontvangt u gratis een fraai opbergsysteem voor uw lessen

niveau mbo
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
studieverklaring

u ontvangt kosteloos een studieverklaring na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Terug naar je natuur

Download de gratis proefles!
CIVAS geeft u, voordat u daadwerkelijk met uw studie begint, deze gratis proefles. Zo raakt u alvast vertrouwd met ons heldere, moderne en professionele studiemateriaal. Download ook de volledige inhoudsopgave voor een duidelijk beeld van de lesopbouw.

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

Ga direct van start
Na ontvangst van uw inschrijving heeft u het studiepakket binnen twee werkdagen in huis. Ook als u op een latere datum wilt starten met studeren, kunt u zich alvast inschrijven. Nadat u het lesmateriaal heeft ontvangen, kunt u direct beginnen met uw studie.

Bepaal uw eigen studietempo 
U ontvangt het complete studiepakket in één keer. Op die manier kunt u het hele programma overzien. Het tempo van studeren bepaalt u zelf, er geldt geen tijdslimiet voor het afronden van uw cursus of opleiding. U mag naar eigen inzicht een studiepauze inlassen, bijvoorbeeld voor een vakantie of als u het druk heeft.

U mag opzeggen
U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Vooruitbetaalde lesgelden worden per omgaande aan u terugbetaald. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Voor praktijkopleidingen gelden afwijkende voorwaarden.

Deskundige begeleiding door ervaren docenten
U wordt persoonlijk begeleid door een vakdocent. Uw docent adviseert u vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent. Veel van onze docenten hebben zelf een succesvolle praktijk in het vakgebied dat zij begeleiden.

Digitaal studentenportaal
Ons instituut werkt als enige in de branche met een beveiligd studentenportaal waar u huiswerk kunt insturen, uw behaalde resultaten terugziet, contact legt met uw docent en ervaringen kunt uitwisselen met medestudenten. Na inschrijven ontvangt u uw inlogcode en wachtwoord.

Huiswerk insturen is niet verplicht
Bij de meeste lessen staan huiswerkopgaven. Deze stuurt u in via het online studentenportaal of per e-mail. Van uw vaste docent ontvangt u de eventuele correcties. Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te halen.

Ontvang een diploma
Na het volgen van alle lessen kunt u voor deze studie het openboekexamen aanvragen. Dit examen legt u eenvoudig thuis af via internet. Slaagt u en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u een diploma. Slaagt u niet in één keer, dan begeleidt CIVAS u net zo lang tot u het examen haalt.

Examen doen is niet verplicht
U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Terug naar je natuur

Profiteer van helder en modern studiemateriaal
Voor al onze studies geldt dat het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Er zit een logische opbouw in die voor iedereen goed is te volgen. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden zodat u deze gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor al haar studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Deze cursus biedt u daarnaast de volgende voordelen:

  • hervind uw contact met de natuur
  • ontdek uw eigen unieke levensweg
  • leef in harmonie met de seizoenen
  • leer de symboliek in de natuur herkennen
  • maak kennis met rituelen en seizoensfeesten

Gratis proefles

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

Prev Next