Sensitief ouderschap
De Kracht van Betekenis

Sensitief ouderschap

Deze unieke ouderschapscursus zorgt ervoor dat u een bijzondere en liefdevolle relatie met uw baby opbouwt. Als sensitieve ouder bent u zich bewust van de behoeften van uw baby. U creëert een innige band die enorm belangrijk is voor zijn of haar verdere ontwikkeling. Meer zelfvertrouwen en een gezonde ontplooiing zorgen ervoor dat uw baby vrij en gelukkig opgroeit!

duur5 maanden
niveaumbo
lesgeld€ 200,00 of 5 x € 43,00

Sensitief ouderschap cursus: wat leert u?
Met deze schriftelijke ouderschapscursus leert u een liefdevolle, hechte en zorgzame relatie opbouwen, zodat uw baby tot een gezond en stabiel persoon kan opgroeien. De cursus beantwoordt vele vragen over verzorging, groei, gezondheid en opvoeding. Centraal in de cursus staat steeds de hechte en liefdevolle band tussen moeder, vader en kind.

Deze ouderschapscursus begeleidt u vanaf het begin van uw zwangerschap. Dan al leert u naar uw gevoelens te luisteren: gevoelens over uzelf en het kindje in uw buik. Na de geboorte volgt u de ontwikkeling van uw baby intensief en ontdekt u zijn of haar behoeftes in iedere levensfase.
 
Sensitief ouderschap cursus: wat kunt u ermee?
Heeft u deze ouderschapscursus afgerond, dan bent u gevoelig voor de behoeftes van uw baby, uw partner en uzelf. U weet of uw kind honger, slaap of pijn heeft en u reageert op de juiste manier. U voelt aan hoe uw partner het ouderschap beleeft en u biedt elkaar steun.

U weet hoe u al tijdens de zwangerschap uw kindje met liefde omgeeft. Met deze ouderschapscursus kunt u optimaal genieten van uw grootste rijkdom: uw nieuwe baby!

Cursus Sensitief ouderschap
soort cursus thuisstudie
omvang

8 lessen

duur 5 maanden
studiebelasting

vijf uur per week. Het staat u vrij meer of minder uren aan uw studie te besteden. U ontvangt het complete studiepakket in een keer thuis en bepaalt uiteindelijk zelf hoe snel u de studie afrondt

lesgeld € 200,00 of 5 x € 43,00
opbergsysteem

bij de cursus ontvangt u gratis een fraai opbergsysteem voor uw lessen

niveau mbo
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
studieverklaring

u ontvangt kosteloos een studieverklaring na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen examen, ontvangt u het CIVAS-diploma Sensitief ouderschap

Download de gratis proefles!
CIVAS geeft u, voordat u daadwerkelijk met uw studie begint, deze gratis proefles. Zo raakt u alvast vertrouwd met ons heldere, moderne en professionele studiemateriaal. Download ook de volledige inhoudsopgave voor een duidelijk beeld van de lesopbouw.

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

(Om een pdf-document te kunnen bekijken, dient uw computer te beschikken over het programma Acrobat Reader. Ontbreekt dit programma, dan kunt u het gratis downloaden via onderstaande link).

Acrobat reader downloaden

Ga direct van start
Na ontvangst van uw inschrijving heeft u het studiepakket binnen twee werkdagen in huis. Ook als u op een latere datum wilt starten met studeren, kunt u zich alvast inschrijven. Nadat u het lesmateriaal heeft ontvangen, kunt u direct beginnen met uw studie.

Bepaal uw eigen studietempo 
U ontvangt het complete studiepakket in één keer. Op die manier kunt u het hele programma overzien. Het tempo van studeren bepaalt u zelf, er geldt geen tijdslimiet voor het afronden van uw cursus of opleiding. U mag naar eigen inzicht een studiepauze inlassen, bijvoorbeeld voor een vakantie of als u het druk heeft.

U mag opzeggen
U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Vooruitbetaalde lesgelden worden per omgaande aan u terugbetaald. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Voor praktijkopleidingen gelden afwijkende voorwaarden.

Deskundige begeleiding door ervaren docenten
U wordt persoonlijk begeleid door een vakdocent. Uw docent adviseert u vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent. Veel van onze docenten hebben zelf een succesvolle praktijk in het vakgebied dat zij begeleiden.

Digitaal studentenportaal
Ons instituut werkt als enige in de branche met een beveiligd studentenportaal waar u huiswerk kunt insturen, uw behaalde resultaten terugziet, contact legt met uw docent en ervaringen kunt uitwisselen met medestudenten. Na inschrijven ontvangt u uw inlogcode en wachtwoord.

Huiswerk insturen is niet verplicht
Bij de meeste lessen staan huiswerkopgaven. Deze stuurt u in via het online studentenportaal of per e-mail. Van uw vaste docent ontvangt u de eventuele correcties. Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te halen.

Ontvang een diploma
Na het volgen van alle lessen kunt u voor deze studie het openboekexamen aanvragen. Dit examen legt u eenvoudig thuis af via internet. Slaagt u en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u een diploma. Slaagt u niet in één keer, dan begeleidt CIVAS u net zo lang tot u het examen haalt.

Examen doen is niet verplicht
U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Sensitief ouderschap

Profiteer van helder en modern studiemateriaal
Voor al onze studies geldt dat het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Er zit een logische opbouw in die voor iedereen goed is te volgen. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden zodat u deze gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor al haar studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Deze ouderschapscursus biedt u daarnaast de volgende voordelen:

  • bouw vanaf de zwangerschap een innige relatie op
  • geef uw kind een stabiele basis vol liefde
  • zowel moeder, vader als kind profiteren
  • lessen ontwikkeld door vakspecialist
Prev Next