Filosofie
De Kracht van Betekenis

Filosofie

De cursus Filosofie geeft u een diepgaand inzicht in uw eigen leven en de wereld om u heen. Filosofie komt uit het klassieke Grieks en betekent letterlijk ‘liefde voor kennis en wijsheid’. Met filosofie denkt u na over de zin van het bestaan. Wie ben ik? Wat is het doel van het leven? Bestaat er een god? Wat is goed en wat is kwaad?

duur5 maanden
niveaumbo+
lesgeld€ 200,00 of 5 x € 43,00

Filosofie cursus: wat leert u?
In de cursus Filosofie maakt u uitgebreid kennis met het gedachtegoed van beroemde filosofen als Plato, Aristoteles, Socrates, Kant en vele anderen. U leert alles over filosofische inzichten op het gebied van wetenschap, religie, zingeving en psychologie. Bekende stromingen uit de filosofie – zoals het cynisme, scepticisme en stoïcisme – komen intensief bod. 
 
De cursus Filosofie verschaft u de vaardigheid om levensvraagstukken op verschillende manieren te bekijken. U ontdekt hoe u filosofische problemen zorgvuldig formuleert en hoe u passende oplossingen kunt vinden. Daarnaast leert u steeds de juiste argumenten aandragen om uw eigen filosofie en inzichten op anderen over te brengen.
 
Filosofie cursus: wat kunt u ermee?
De cursus Filosofie inspireert u een nieuwe levensfilosofie te ontwikkelen. De theorieën van fameuze filosofen geven u een andere kijk op de werkelijkheid, zodat uw persoonlijke en sociale leven wordt verrijkt.

U onderzoekt, bekritiseert of betwist de opvattingen van filosofen. De filosofie kent namelijk geen onderwerpen waarover overeenstemming bestaat! U weet ieder vraagstuk steeds vanuit diverse invalshoeken te bekijken en vindt antwoorden op vele levensvraagstukken. Kortom: kennis van filosofie biedt u uitdagende toekomstperspectieven!

Cursus Filosofie
soort cursus thuisstudie
omvang

8 lessen

duur 5 maanden
studiebelasting

vijf uur per week. Het staat u vrij meer of minder uren aan uw studie te besteden. U ontvangt het complete studiepakket in een keer thuis en bepaalt uiteindelijk zelf hoe snel u de studie afrondt

lesgeld € 200,00 of 5 x € 43,00
opbergsysteem

bij de cursus Filosofie ontvangt u gratis een fraai opbergsysteem voor uw lessen

niveau mbo+
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
studieverklaring

u ontvangt kosteloos een studieverklaring na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen examen, ontvangt u het CIVAS-diploma Filosofie

Download de gratis proefles!
CIVAS geeft u, voordat u daadwerkelijk met uw studie begint, deze gratis proefles. Zo raakt u alvast vertrouwd met ons heldere, moderne en professionele studiemateriaal. Download ook de volledige inhoudsopgave voor een duidelijk beeld van de lesopbouw.

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

(Om een pdf-document te kunnen bekijken, dient uw computer te beschikken over het programma Acrobat Reader. Ontbreekt dit programma, dan kunt u het gratis downloaden via onderstaande link).

Acrobat reader downloaden

Ga direct van start
Na ontvangst van uw inschrijving heeft u het studiepakket binnen twee werkdagen in huis. Ook als u op een latere datum wilt starten met studeren, kunt u zich alvast inschrijven. Nadat u het lesmateriaal heeft ontvangen, kunt u direct beginnen met uw studie.

Bepaal uw eigen studietempo 
U ontvangt het complete studiepakket in één keer. Op die manier kunt u het hele programma overzien. Het tempo van studeren bepaalt u zelf, er geldt geen tijdslimiet voor het afronden van uw cursus of opleiding. U mag naar eigen inzicht een studiepauze inlassen, bijvoorbeeld voor een vakantie of als u het druk heeft.

U mag opzeggen
U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Vooruitbetaalde lesgelden worden per omgaande aan u terugbetaald. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Voor praktijkopleidingen gelden afwijkende voorwaarden.

Deskundige begeleiding door ervaren docenten
U wordt persoonlijk begeleid door een vakdocent. Uw docent adviseert u vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent. Veel van onze docenten hebben zelf een succesvolle praktijk in het vakgebied dat zij begeleiden.

Digitaal studentenportaal
Ons instituut werkt als enige in de branche met een beveiligd studentenportaal waar u huiswerk kunt insturen, uw behaalde resultaten terugziet, contact legt met uw docent en ervaringen kunt uitwisselen met medestudenten. Na inschrijven ontvangt u uw inlogcode en wachtwoord.

Huiswerk insturen is niet verplicht
Bij de meeste lessen staan huiswerkopgaven. Deze stuurt u in via het online studentenportaal of per e-mail. Van uw vaste docent ontvangt u de eventuele correcties. Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te halen.

Ontvang een diploma
Na het volgen van alle lessen kunt u voor deze studie het openboekexamen aanvragen. Dit examen legt u eenvoudig thuis af via internet. Slaagt u en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u een diploma. Slaagt u niet in één keer, dan begeleidt CIVAS u net zo lang tot u het examen haalt.

Examen doen is niet verplicht
U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Filosofie

Profiteer van helder en modern studiemateriaal
Voor al onze studies geldt dat het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Er zit een logische opbouw in die voor iedereen goed is te volgen. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden zodat u deze gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor al haar studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

De cursus Filosofie biedt u daarnaast de volgende voordelen:

  • leer een kritische houding aannemen
  • geef wijze antwoorden op levensvragen
  • maak anderen deelgenoot van uw eigen filosofie
  • zeer helder geschreven studiemateriaal
Prev Next