Droomanalyse
Herstel je hormonen in 10 stappen

Droomanalyse

Droomanalyse kan een schat aan informatie blootleggen. Geen wonder dat de bekende psycholoog Freud er in zijn praktijk veel gebruik van maakte! Droomanalyse geeft inzicht in de verborgen problemen van uw cliënten. Droomanalyse komt uitstekend van pas bij psychologische ondersteuning, coaching, counseling, hypnotherapie, regressie en andere therapievormen.

studieduur4 maanden (binnen 3 jaar afronden)
niveaumbo
vooropleidinger is geen specifieke vooropleiding vereist
lesgeld€ 200,00 of 5 x € 43,00
inschrijfgeld€ 20,00

Cursus Droomanalyse: wat leert u?
In de cursus Droomanalyse ontdekt u hoe u op professionele wijze dromen kunt analyseren en uitleggen. U leert over de functies van dromen, over slaapwandelen, nachtmerries, tal van droomsymbolen en nog veel meer! Niet iedereen onthoudt zijn dromen. De cursus Droomanalyse doet daarom vele manieren uit de doeken waarmee men dromen leert onthouden.
 
In de cursus passeert uiteraard de beroemde droomanalysemethode van Freud de revue en is er aandacht voor dromen over een vorig leven. Hoe u kleuren in een droom kunt duiden en de meest voorkomende dromen kunt verklaren wordt uitgebreid in de lessen besproken. U leert bovendien hoe u dromen kunt opwekken, hoe lucide dromen werken én wat dat precies zijn. 
 
Cursus Droomanalyse: wat kunt u ermee?
Heeft u de cursus Droomanalyse afgerond dan helpt u uw cliënten met het interpreteren van dromen. Droomanalyse komt uitstekend van pas bij psychologische ondersteuning, coaching, counseling, hypnotherapie, regressie en andere therapievormen.

Droomanalyse kan inzicht geven in de verborgen problematiek van de cliënt. Daarnaast kan de interpretatie van uw eigen dromen u veel over uw kwaliteiten en valkuilen vertellen. Droomanalyse is eenvoudig in de praktijk toepasbaar.

Cursus Droomanalyse
soort cursus thuisstudie
omvang

8 lessen

studieduur 4 maanden (binnen 3 jaar afronden)
studiebelasting

vijf uur per week. Het staat u vrij meer of minder uren aan uw studie te besteden. U ontvangt het complete studiepakket in een keer thuis en bepaalt uiteindelijk zelf hoe snel u de studie afrondt

lesgeld € 200,00 of 5 x € 43,00
inschrijfgeld € 20,00
opbergsysteem

bij de cursus Droomanalyse ontvangt u gratis een fraai opbergsysteem voor uw lessen

niveau mbo
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
studieverklaring

u ontvangt kosteloos een studieverklaring na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Droomanalyse

Download de gratis proefles!
CIVAS geeft u, voordat u daadwerkelijk met uw studie begint, deze gratis proefles. Zo raakt u alvast vertrouwd met ons heldere, moderne en professionele studiemateriaal. Download ook de volledige inhoudsopgave voor een duidelijk beeld van de lesopbouw.

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

Ga direct van start
Na ontvangst van uw inschrijving heeft u het studiepakket binnen twee werkdagen in huis. Ook als u op een latere datum wilt starten met studeren, kunt u zich alvast inschrijven. Nadat u het lesmateriaal heeft ontvangen, kunt u direct beginnen met uw studie.

Bepaal uw eigen studietempo 
U ontvangt het complete studiepakket in één keer. Op die manier kunt u het hele programma overzien. Het tempo van studeren bepaalt u zelf, u behoudt gedurende 36 maanden na aanvang recht op correctie, begeleiding en examen. Uw studietempo heeft geen invloed op het totaal verschuldigde lesgeld of de te betalen termijnbedragen.

U mag opzeggen
U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Vooruitbetaalde lesgelden worden per omgaande aan u terugbetaald. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Voor praktijkopleidingen gelden afwijkende voorwaarden.

Deskundige begeleiding door ervaren docenten
U wordt persoonlijk begeleid door een vakdocent. Uw docent adviseert u vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent. Veel van onze docenten hebben zelf een succesvolle praktijk in het vakgebied dat zij begeleiden.

Digitaal studentenportaal
Ons instituut werkt als enige in de branche met een beveiligd studentenportaal waar u huiswerk kunt insturen, uw behaalde resultaten terugziet, contact legt met uw docent en ervaringen kunt uitwisselen met medestudenten. Na inschrijven ontvangt u uw inlogcode en wachtwoord.

Huiswerk insturen is niet verplicht
Bij de meeste lessen staan huiswerkopgaven. Deze stuurt u in via het online studentenportaal of per e-mail. Van uw vaste docent ontvangt u de eventuele correcties. Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te halen.

Ontvang een diploma
Na het volgen van alle lessen kunt u voor deze studie het openboekexamen aanvragen. Dit examen legt u eenvoudig thuis af via internet. Slaagt u en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u een diploma. Slaagt u niet in één keer, dan begeleidt CIVAS u net zo lang tot u het examen haalt.

Examen doen is niet verplicht
U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Droomanalyse

Profiteer van helder en modern studiemateriaal
Voor al onze studies geldt dat het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Er zit een logische opbouw in die voor iedereen goed is te volgen. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden zodat u deze gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor al haar studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

 Deze cursus biedt u daarnaast nog een aantal extra voordelen:

  • droomanalyse helpt onbewuste problemen oplossen
  • eenvoudig in te passen in vele therapievormen
  • ook geschikt voor persoonlijke ontwikkeling
  • zeer heldere, praktische cursus vol kennis

Gratis proefles

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

Prev Next