Cursus Neurolinguïstisch Programmeren (NLP)

Cursus Neurolinguïstisch Programmeren (NLP)

Duur
6 maanden
Lesgeld
€ 445,00 of 6 x € 79,00
Niveau
mbo+ niveau
Accreditaties
BATC, ABvC, BGN, KTNO, CAT
Studiemethode
thuisstudie

Neurolinguïstisch Programmeren (NLP)

Volg de cursus Neurolinguïstisch Programmeren (NLP) en bereik fantastische resultaten! NLP is een unieke therapievorm waarmee jij in korte tijd blijvende verandering bij cliënten - en jezelf - teweegbrengt. Thuisstudie ontwikkeld door vakspecialist. Diploma erkend door ABvC, BGN en BATC.

Gratis proefles

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Bereik positieve gedragsveranderingen
 • Een uiterst effectieve methode
 • Geschreven door ervaren NLP-therapeut
 • Bevat veel praktijkvoorbeelden

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Na afronding van deze NLP cursus ligt de weg om een succesvol en verantwoord werkend NLP-therapeut te worden voor je open. Je bent in staat met NLP op snelle en doeltreffende wijze bewustwording en gedragsveranderingen bij cliënten - en jezelf - te realiseren.

De cursus bevat tal van NLP-methoden, oefeningen en praktische voorbeelden. Je maakt op een intensieve en degelijke manier kennis met NLP en wordt grondig onderwezen in creatief en doelgericht werken met deze unieke methodiek. De lessen zijn ontwikkeld door een NLP-specialist met 15 jaar praktijkervaring, waarmee je verzekerd bent van de kwaliteit van deze opleiding.

De opgedane kennis kan je uitstekend toepassen in jouw eigen NLP-praktijk of werkomgeving. De cursus NLP is verder bedoeld voor therapeuten, hulpverleners, coaches, counselors en personal trainers die NLP willen integreren in hun dagelijkse werkzaamheden. Ook voor privégebruik is het lesmateriaal van grote waarde.

Wat leer je?

Bestaat er een therapeutische methode waarmee je in zeer korte tijd, positieve en blijvende veranderingen bij cliënten teweegbrengt? Zonder dat je onbewuste traumatische ervaringen hoeft op te sporen of diepgaand in het verleden hoeft te graven? Ja, deze methode bestaat! Al ruim 35 jaar wordt NLP met veel succes toegepast. Met deze NLP cursus leer je NLP op verantwoorde wijze gebruiken.

NLP is gebaseerd op onderdelen uit de gedragstherapie en verbale en non-verbale communicatie. Met deze NLP cursus leer je alle bekende NLP-technieken kennen en professioneel toepassen. Je ontdekt hoe je aan de hand van lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen, gedrag en communicatie een schat aan informatie blootlegt. Beperkingen in denk- en handelswijzen weet je feilloos te herkennen en met speciale NLP-technieken te beïnvloeden.

Met NLP help je cliënten nieuwe doelen en keuzemogelijkheden te ontdekken. Niet-effectieve gedrags- en communicatiepatronen weet je op te sporen en te vervangen door doeltreffend gedrag. De opleiding bevat tal van praktische voorbeelden en veel oefeningen. Je verdiept je intensief in het vakgebied zodat je direct als professioneel NLP-therapeut aan de slag kunt gaan.

De leerdoelen van de cursus NLP zijn:

 • Je kent de ontstaansgeschiedenis en belangrijkste uitgangspunten van NLP.
 • Je kent het doel, de voordelen en de kaders van NLP.
 • Je begrijpt verbale communicatie aan de hand van het metamodel en het Miltonmodel.
 • Je begrijpt non-verbale communicatie aan de hand van het denkmodel van Robert Dilts en oogzoekbewegingen.
 • Je hebt kennis van representatiesystemen, toegangssignalen en congruentie en incongruentie binnen de communicatie.
 • Je kent de verschillende cliënttypen.
 • Je kent technieken voor afleren en aanleren, zoals rapport maken, spiegelen, leiden en modelleren.
 • Je weet hoe hij kan werken met hulpbronnen en submodaliteiten.
 • Je kent technieken om te werken met dissociatie, associatie en metaforen.
 • Je hebt kennis van belangrijke veranderingsstrategieën, zoals eliciteren, kalibreren, ankeren en herkaderen.
 • Je hebt kennis van deelpersoonlijkheden en kent technieken om te praten met een deelpersoonlijkheid.
 • Je begrijpt de functie van NLP binnen de psychotherapie.

Details

methode thuisstudie
omvang

10 lessen

studieduur 6 maanden
lesgeld € 445,00 of 6 x € 79,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau mbo+ niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

je ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na ontvangst van het huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het CIVAS-diploma Neurolinguïstisch programmeren

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), de Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT), de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC); aantal PE-punten 76, en de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN); 15 studiepunten

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvang je een certificaat van deelname.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.