Voedingstherapie
Eet beter in 28 dagen

Voedingstherapie

Onze dagelijkse voeding is de allerbelangrijkste component voor een fit en gezond lichaam. Moeheid, allergieën, spijsverteringsproblemen, hart- en vaatziekten, overgewicht, vage klachten… vaak is de oorzaak een verkeerd voedingspatroon.

Het is uitermate belangrijk de juiste omstandigheden te creëren, zodat het lichaam zichzelf geneest. Met de cursus voedingstherapie doet u dat bij uw cliënten – en uzelf – op een veilige en bewuste manier.

studieduur5 maanden (binnen 3 jaar afronden)
niveaumbo
vooropleidinger is geen specifieke vooropleiding vereist
lesgeld€ 200,00 of 5 x € 43,00
inschrijfgeld€ 20,00

Cursus Voedingstherapie: wat leert u?
In de cursus Voedingstherapie leert u alles over het belang van goede voeding. U ontdekt de werking van de spijsvertering en de invloed van vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. U leert via aangepaste dieetvoorschriften het lichaam opnieuw in balans te brengen en het wordt duidelijk hoe u voedselallergieën en spijsverteringsklachten kunt bestrijden. 
 
U maakt uitgebreid kennis met reinigende diëten en sapvastenkuren. Om lichamelijke klachten aan te pakken, zijn voedingsadviezen voor allerlei aandoeningen in heldere overzichten bijeengebracht. Ook leert u over goede voedselcombinaties, de gevaren van suiker, de relatie tussen stress en voeding en vele andere voedingstherapeutische onderwerpen. 
 
Cursus Voedingstherapie: wat kunt u ermee?
De cursus Voedingstherapie is uitermate geschikt voor iedereen die gezonder wil leven of anderen daarbij wil helpen. Op dit moment is er een grote belangstelling voor voeding en dieet, zowel om gezondheids- als cosmetische redenen. Deze cursus Voedingstherapie springt daar uitstekend op in en behandelt uitgebreid alles wat met juiste voeding en het therapeutisch gebruik ervan te maken heeft.

Cursus Voedingstherapie
soort cursus thuisstudie
omvang

12 lessen

studieduur 5 maanden (binnen 3 jaar afronden)
studiebelasting

vijf uur per week. Het staat u vrij meer of minder uren aan uw studie te besteden. U ontvangt het complete studiepakket in een keer thuis en bepaalt uiteindelijk zelf hoe snel u de studie afrondt

lesgeld € 200,00 of 5 x € 43,00
inschrijfgeld € 20,00
opbergsysteem

bij de cursus Voedingstherapie ontvangt u gratis een fraai opbergsysteem voor uw lessen

niveau mbo
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
studieverklaring

u ontvangt kosteloos een studieverklaring na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Voedingstherapie

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en de NVST

Download de gratis proefles!
CIVAS geeft alvast deze gratis proefles. Zo raakt u vertrouwd met ons heldere en professionele studiemateriaal. Download ook de volledige inhoudsopgave voor een duidelijk beeld van de lesopbouw.

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

Bepaal uw eigen studietempo 
Na ontvangst van uw inschrijving heeft u het gehele studiepakket binnen 2 werkdagen in huis. Begin direct of op een later tijdstip met uw studie. Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt een studiepauze inlassen om bijvoorbeeld op vakantie te gaan. U behoudt gedurende 36 maanden na aanvang recht op correctie, begeleiding en examen. Uw studietempo heeft geen invloed op het totaal verschuldigde lesgeld of de te betalen termijnbedragen.

Geen verplichtingen
U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Vooruitbetaalde lesgelden worden per omgaande aan u terugbetaald. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Voor praktijkopleidingen gelden afwijkende voorwaarden.

Deskundige begeleiding door ervaren docenten
Uw docent adviseert u persoonlijk, vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent. Veel van onze docenten hebben zelf een succesvolle praktijk in het vakgebied dat zij begeleiden.

Digitaal studentenportaal CIVAS Campus
CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Na inschrijving ontvangt u uw inlogcode en wachtwoord. Dit zijn de voordelen:

  • U kunt huiswerk insturen.
  • Uw behaalde resultaten terugzien.
  • Contact leggen met uw docent.
  • Ervaringen uitwisselen met medestudenten.

Huiswerk insturen is niet verplicht
Bij de meeste lessen staan huiswerkopgaven. Deze stuurt u in via het online studentenportaal of per e-mail. Van uw vaste docent ontvangt u de eventuele correcties. Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te halen.

Ontvang een diploma
Na het volgen van alle lessen kunt u voor deze studie het openboekexamen aanvragen. Dit examen legt u eenvoudig thuis af via internet. Slaagt u en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u een diploma. Slaagt u niet in één keer, dan begeleidt CIVAS u net zo lang tot u het examen haalt.

Examen doen is niet verplicht
U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Voedingstherapie

Profiteer van helder en modern studiemateriaal
Voor al onze studies geldt dat het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Er zit een logische opbouw in, die voor iedereen goed te volgen is. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof makkelijk kunt onthouden. CIVAS houdt voor al haar studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Deze cursus Voeding biedt u daarnaast de volgende voordelen:

  • zeer begrijpelijke uitleg
  • uitgebreide dieetschema’s
  • veel therapeutische tips
  • direct praktisch toepasbaar

Gratis proefles

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

Prev Next