Cursus Therapeutische vorming

Cursus Therapeutische vorming

Duur
6 maanden
Lesgeld
€ 445,00 of 6 x € 79,00
Niveau
hbo-niveau
Accreditaties
BATC, BGN, VBAG, NVST, ABvC, VVET, CAT, KTNO

Therapeutische vorming

De cursus Therapeutische vorming is een onmisbaar fundament voor iedere therapeut of zorgverlener. Wat betekent het om therapeut te zijn? Hoe bouwt u een goede therapeutische relatie op met uw cliënt? Welke ontwikkeling maakt u als therapeut door? En wat werkt wel en niet binnen therapie? Dit zijn vragen waarmee u in de cursus Therapeutische vorming aan de slag gaat.

Voordelen

  • Leer beter omgaan met cliënten
  • Breng de hulpvraag perfect in kaart
  • Versterk uw therapeutische vaardigheden
  • Leer omgaan met ethische dilemma's
  • Erkend door diverse beroepsverenigingen

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

De cursus Therapeutische vorming begint bij de basis. U leert wat therapie inhoudt en wat binnen therapie wel en niet werkt. Vervolgens komt u alles te weten over de unieke relatie tussen therapeut en cliënt. Er is aandacht voor de invloed van uw gedrag op het welbevinden van de cliënt en het belang van het tonen van onvoorwaardelijke positieve waardering.

Een behandelingstraject begint met een intake. De cursus legt uit hoe de intake kan verlopen en reikt vaardigheden aan om de hulpvraag in kaart te brengen. Ook het formuleren van behandeldoelen en het doorverwijzen van cliënten komt aan bod. Verder is er aandacht voor motiverende gesprekstechnieken. Hoe versterkt u bijvoorbeeld hoop en optimisme? En hoe motiveert u uw cliënt om stappen te zetten?

Behandelingen verlopen vaak niet zonder slag of stoot. In de cursus Therapeutische vorming leert u alles over moeilijke gesprekken voeren, grenzen stellen, conflictbemiddeling, weerstand als onderdeel van verandering en ethische dilemma’s. Ook is er aandacht voor het inzetten van registratieopdrachten, huiswerk, tussentijdse evaluaties en verslaglegging.

Wat kun je ermee?

De cursus Therapeutische vorming geeft u zicht op het hele therapeutisch werkveld. U leert hoe u als therapeut zo veel mogelijk bijdraagt aan het welbevinden van uw cliënten. Als therapeut helpt u immers bij het oplossen van problemen en het vergroten van levensgeluk. U vormt als persoon een belangrijk onderdeel van de therapie.

Met deze opleiding doet u alle kennis en vaardigheden op om effectief met therapeutische werkvormen aan de slag te gaan. Dat maakt de cursus Therapeutische vorming niet alleen waardevol voor (aankomend) therapeuten, maar voor iedereen die therapeutische technieken toepast. Denk aan coaches, pedagogen, hulpverleners, maatschappelijk werkers et cetera. Na afloop van de cursus kunt u zowel op individueel niveau therapie geven als in groepsverband.

Details

methode thuisstudie
omvang

12 lessen

studieduur 6 maanden
lesgeld € 445,00 of 6 x € 79,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau hbo-niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

na ontvangst van uw huiswerk krijgt u kosteloos een certificaat van deelname

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Therapeutische vorming

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT), de NVST, de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG), het Verbond van Energetisch Therapeuten (VVET); ECTS 4.5, de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN); 15 studiepunten, de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC); aantal PE-punten 67

Gratis proefles

Binnen 1 minuut in uw mailbox! Vraag nu de gratis proefles en de volledige inhoudsopgave van deze studie aan. Zo krijgt u alvast een duidelijk beeld van de kwaliteit van het studiemateriaal en de heldere lesopbouw.

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

Gerelateerde studies

Een oefening wordt uitgevoerd als onderdeel van de cursus Geweldloze communicatie

Geweldloze communicatie

Meer informatie
Vrouw verhuist spullen en begint voor zichzelf na het volgen van de cursus Start uw eigen praktijk

Start uw eigen praktijk

Meer informatie
Arts legt uit over de organen tijdens de opleiding Medische basiskennis CPION

Medische basiskennis CPION

Meer informatie
Therapeut volgt de opleiding Psychosociale basiskennis CPION voor toepassing in eigen praktijk

Psychosociale basiskennis CPION

Meer informatie
Gesprek tussen cliënt en coach bij cursus cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie

Meer informatie
Vrouw doet mindfulness oefening bij de cursus Mindfulness based cognitive therapy

Mindfulness based cognitive therapy

Meer informatie
Counselor beheerst alle counselingvaardigheden uit het studiepakket Allround counselor

Allround counselor

Meer informatie
Deelnemers aan een familieopstelling tijdens de opleiding Familieopstellingen hbo

Familieopstellingen hbo

Meer informatie
Het gedrag van mensen wordt bestudeerd volgens het studiepakket Klinische psychologie I & II

Klinische psychologie I & II

Meer informatie
Vrouwen passen gesprekstherapie toe bij een wandeling in de buitenlucht voor de cursus Narratieve therapie

Narratieve therapie

Meer informatie

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.