Cursus Orthomoleculaire voeding

Cursus Orthomoleculaire voeding

Duur
6 maanden
Lesgeld
€ 560,00 of 7 x € 84,00
Niveau
mbo+ niveau
Accreditaties
BATC, KTNO, CAT
Studiemethode
thuisstudie met optionele praktijkdagen

Orthomoleculaire voeding

De orthomoleculaire geneeskunde is erop gericht het lichaam met de juiste voeding te versterken en onderhouden. In de opleiding Orthomoleculaire voeding ontdek je hoe je het lichaam voorziet van alle essentiële bouwstoffen. Een orthomoleculair dieet draagt bij aan een perfect lichamelijk evenwicht en een optimale energiebalans van je cliënten. In deze geaccrediteerde opleiding Orthomoleculaire voeding leer je als orthomoleculair voedingsdeskundige mensen begeleiden naar een gezonder voedingspatroon.

Breder ontwikkelen 10% pakketkorting
Wil je je breder ontwikkelen? Kies dan voor het studiepakket Orthomoleculair therapeut en profiteer van 10% pakketkorting.

Gratis proefles

Ja, ik wil de gratis proefles én de inhoudsopgave per e-mail ontvangen. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief met leuke nieuwtjes en inspiratie.

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Ontwikkeld door een vakdocent
 • Behaal een erkend diploma
 • Verbeter de energiebalans van cliënten
 • Preventief en curatief inzetbaar

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Bekijk de video van onze student Sandra, die een eigen praktijk opende op het gebied van voeding en leefstijl.

De orthomoleculaire geneeskunde is erop gericht het lichaam te voorzien van alle benodigde bouwstoffen om optimaal te kunnen functioneren. De juiste voeding is daarbij van het allergrootste belang. Met een orthomoleculair voedingspatroon zorg je voor een evenwicht op zuur-base niveau, op het hormonale vlak, op het niveau van de neurotransmitters, de darmflora, het immuunsysteem en de bloedsuikerspiegel. Hiervan gaat een sterk preventieve en curatieve werking uit!

Orthomoleculaire voeding gaat verder dan het elimineren van kant-en-klaar maaltijden, gefrituurde snacks en suiker. Het is een samenspel van de juiste voedingselementen en voedselcombinaties. Door te kiezen voor biologische voeding, seizoensproducten en kwaliteitsvoedsel werk je met je cliënten aan een perfect lichamelijk evenwicht en een optimale energiebalans.

De opleiding Orthomoleculaire voeding is bedoeld voor therapeuten, voedingsdeskundigen, diëtisten en andere geïnteresseerden die willen weten hoe het lichaam door middel van de juiste dagelijkse voeding in een perfect lichamelijk evenwicht kan worden gebracht. Na afronding kan je jouw cliënten verantwoorde voedingsadviezen geven vanuit de orthomoleculaire therapie.

Meer weten over orthomoleculaire voedingsleer? Bekijk dan onze opleidingen Orthomoleculaire voeding voor kinderen, Orthomoleculaire suppletie en het studiepakket Orthomoleculair therapeut.

Wat leer je?

De opleiding Orthomoleculaire voeding leert je alles over de heilzame werking van de orthomoleculaire voedingsleer. Er wordt onder andere ingegaan op:

 • Werking van het menselijk lichaam
 • Begrippen uit de orthomoleculaire voedingsleer
 • Essentiële bouwstoffen
 • Herstellen van het zuur-base-evenwicht
 • Ontstekingsremmende voeding
 • De energiehouding
 • Hormonen en neurotransmitters
 • Fytonutriënten en kruiden
 • Voedingspatronen samenstellen
 • Orthomoleculaire voeding bij veelvoorkomende kwalen

De leerdoelen van de opleiding Otrhomoleculaire voeding zijn:

 • Je hebt kennis van de orthomoleculaire voedingsleer.
 • Je kent de verschillende macro- en micronutriënten, hun bronnen, functies en aanbevolen hoeveelheden.
 • Je kent de werking van fytonutriënten en kruiden.
 • Je kent de werking van hormonen en neurotransmitters en hoe deze beïnvloed worden door voeding.
 • Je hebt kennis van de energiehuishouding van de mens en hoe deze beïnvloed wordt door voeding.
 • Je kan inzicht verkrijgen in het voedingspatroon van cliënten.
 • Je kan advies inzake orthomoleculaire voeding en gezondheid geven en onderbouwen.
 • Je kan individuele en preventieve richtlijnen en eetpatronen opstellen.
 • Je kan gerichte voedingsadviezen geven bij milde gezondheidsklachten

Details

methode thuisstudie met optionele praktijkdagen
omvang

13 lessen

studieduur 6 maanden
lesgeld € 560,00 of 7 x € 84,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau mbo+ niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

je ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van je huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het CIVAS-diploma Orthomoleculaire voeding

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en de Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT)

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvang je een certificaat van deelname.

Praktijkdagen

Civas organiseert voor veel studies optionele praktijkdagen of praktijkweekenden. Hier toets jij jouw theoretische kennis en ontmoet je jouw docent en medestudenten. Er wordt veel geoefend en er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Voor iedereen die zijn vaardigheden naar een hoger niveau wil tillen, is het bijwonen van een praktijkdag een aanrader.

Deelname is niet verplicht
Ook voor de cursus Orthomoleculaire voeding organiseren wij regelmatig praktijkdagen. Deelname is niet verplicht. Je beslist tijdens of na je studie of je meedoet. Bekijk hieronder welke praktijkdagen je voor deze studie optioneel kan bijwonen.

Praktijkdag Orthomoleculaire voeding I
Datum Prijs Locatie
zaterdag 5 november 2022 € 120,00 Amsterdam

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.