Cursus Orthomoleculaire voeding

Gratis studiegids

Cursus Orthomoleculaire voeding

Duur
6 maanden
Lesgeld
€ 485,00 of 7 x € 73,00
Niveau
mbo+ niveau
Accreditaties
BATC, KTNO, CAT, NVST

Orthomoleculaire voeding

De cursus Orthomoleculaire voeding is bedoeld voor therapeuten, voedingsdeskundigen, diëtisten en andere geïnteresseerden die willen weten hoe het lichaam door middel van de juiste dagelijkse voeding kan worden opgebouwd, versterkt en onderhouden. Na afronding van de cursus bent u in staat cliënten op verantwoorde wijze orthomoleculaire voedingsadviezen te geven. Ook voor diegenen die hun eigen gezondheid willen verbeteren door middel van voeding is de cursus Orthomoleculaire voeding een aanrader.

Voordelen

  • Ontwikkeld door een vakdocent
  • Behaal een BATC-erkend diploma
  • Toepasbaar in iedere praktijk
  • Preventief en curatief inzetbaar

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

De cursus Orthomoleculaire voeding leert u wat orthomoleculaire voeding is en welke opmerkelijke resultaten u ermee kunt bereiken.
 
De orthomoleculaire geneeskunde is erop gericht het lichaam te voorzien van alle benodigde bouwstoffen om optimaal te kunnen functioneren. De juiste voeding is daarbij van het allergrootste belang. Met een orthomoleculair voedingspatroon zorgt u voor een evenwicht op zuur-base niveau, op het hormonale vlak, op het niveau van de neurotransmitters, de darmflora, het immuunsysteem en de bloedsuikerspiegel. Hiervan gaat een sterk preventieve en curatieve werking uit!
 
Orthomoleculaire voeding gaat verder dan het elimineren van kant-en-klaar maaltijden, gefrituurde snacks en suiker. Het is een samenspel van de juiste voedingselementen en voedselcombinaties. Door te kiezen voor biologische voeding, seizoensproducten en kwaliteitsvoedsel bereikt u een perfect lichamelijk evenwicht en een optimale energiebalans. 

Wat kun je ermee?

De cursus Orthomoleculaire voeding behandelt alle belangrijke begrippen uit de orthomoleculaire voedingsleer, de spijsvertering en de micro- en macronutriënten. Daarnaast komt er een groot aantal veelvoorkomende kwalen en ziektebeelden aan bod, met de daarop toepasbare orthomoleculaire voedingsadviezen. Ter ondersteuning van uw leerproces zijn in deze opleiding leerzame ervaringen uit de voedingspraktijk van de schrijver opgenomen.
 
De cursus Orthomoleculaire voeding is bij uitstek geschikt voor therapeuten, voedingsdeskundigen, diëtisten, fitnessinstructeurs en personal trainers die orthomoleculaire voedingsadviezen willen geven aan cliënten. Daarnaast is deze opleiding geschikt voor iedereen, ook niet-professionals, die zijn eetgewoonten en gezondheid wil verbeteren!

Details

methode thuisstudie met optionele praktijklessen
omvang

13 lessen

studieduur 6 maanden
lesgeld € 485,00 of 7 x € 73,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau mbo+ niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

u ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Orthomoleculaire voeding

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT) en de NVST

Gratis proefles

Binnen 1 minuut in uw mailbox! Vraag nu de gratis proefles en de volledige inhoudsopgave van deze studie aan. Zo krijgt u alvast een duidelijk beeld van de kwaliteit van het studiemateriaal en de heldere lesopbouw.

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Praktijkdagen

CIVAS organiseert voor veel studies optionele praktijkdagen of praktijkweekenden. Hier toetst u uw theoretische kennis en ontmoet u uw docent en medestudenten. Er wordt veel geoefend en er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Voor iedereen die zijn vaardigheden naar een hoger plan wil tillen, is het bijwonen van een praktijkdag een aanrader.

Deelname is niet verplicht
Ook voor de cursus Orthomoleculaire voeding organiseren wij regelmatig praktijkdagen. Deelname is niet verplicht. U beslist tijdens uw studie of na afronding ervan, of u wel of niet meedoet. Bekijk hieronder welke praktijkdagen u voor deze studie optioneel kunt bijwonen.

Praktijkdag Orthomoleculaire voeding II
Datum Prijs Locatie
vrijdag 11 september 2020 € 120,00 Haarlem
zaterdag 12 december 2020 € 120,00 Amsterdam
vrijdag 23 april 2021 € 120,00 Haarlem
zaterdag 11 september 2021 € 120,00 Amsterdam
zondag 28 november 2021 € 120,00 Haarlem
Praktijkdag Orthomoleculaire voeding I
Datum Prijs Locatie
zondag 27 september 2020 € 120,00 Haarlem
zaterdag 21 november 2020 € 120,00 Haarlem
zondag 3 januari 2021 € 120,00 Haarlem
vrijdag 12 maart 2021 € 120,00 Haarlem
zondag 4 juli 2021 € 120,00 Haarlem
zaterdag 25 september 2021 € 120,00 Amsterdam
zaterdag 27 november 2021 € 120,00 Haarlem

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

Gerelateerde studies

Voedingsprofessional past kennis toe uit de cursus Voedingsdeskundige en bereidt een vis in de keuken

Voedingsdeskundige

Meer informatie
Vergelijken van twee potjes vitaminen en mineralen bij de cursus Orthomoleculaire suppletie

Orthomoleculaire suppletie

Meer informatie
Vers fruit maakt onderdeel uit van gezonde orthomoleculaire voeding voor kinderen.

Orthomoleculaire voeding voor kinderen

Meer informatie
Gewichtsconsulent CIVAS in gesprek met cliënt na afronding van de opleiding Gewichtsconsulent

Gewichtsconsulent

Meer informatie
Gesprek tussen cliënt en coach bij cursus cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie

Meer informatie

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.