Meditatie oefening bij cursus Mindfulness
Kleine hartige taartjes

Mindfulness

De cursus Mindfulness is bij uitstek geschikt om de kwaliteit van uw leven te verbeteren! Met deze mindfulness-cursus ontdekt u een unieke manier van 'aandachtig aanwezig zijn'. U wordt zich bewust van het nu en leert het leven te accepteren zoals het is. Niet voor niets is mindfulness populairder dan ooit. Steeds meer bedrijven laten hun medewerkers een mindfulness-cursus volgen; de gunstige uitwerking op het welbevinden en ziekteverzuim zijn inmiddels ruimschoots bewezen. Lesmateriaal inclusief unieke ingesproken mindfulness-oefeningen.

studieduur5 maanden (binnen 3 jaar afronden)
niveaumbo+
vooropleidinger is geen specifieke vooropleiding vereist
lesgeld€ 220,00 of 5 x € 47,00
inschrijfgeld€ 20,00

Mindfulness cursus: leer te leven in het nu
De kern van Mindfulness is dat de meeste mensen zich constant laten meeslepen door hun problemen en zorgen. Daarmee verdwijnt de aandacht voor het huidige moment – het nu – en wordt men ongelukkig. Het leven wordt niet echt geleefd, omdat men in gedachten steeds ergens anders is. Met de cursus Mindfulness brengt u daar verandering in!
 
Met deze cursus leert u een houding aannemen, die vrij is van veroordelingen. U ontdekt hoe u in het hier en nu blijft, waardoor u het leven veel intenser beleeft. Met mindfulness-technieken wordt u zich bewust van het 'ware leven', waarin problemen en zorgen niet langer een hoofdrol spelen.
 
Deze mindfulness-cursus is helder geschreven en bevat veel praktijkvoorbeelden. Bij de cursus ontvangt u bovendien meerdere geluidsfragmenten met mindfulness-oefeningen waarmee u direct praktisch aan de slag kunt gaan. Desgewenst kunt u als extra de praktijkdag Mindfulness bijwonen, die wij op regelmatige basis organiseren.
 
Mindfulness cursus: er gaat een wereld voor u open
Heeft u de cursus Mindfulness met succes afgerond, dan gaat er een wereld voor u open. U zult merken dat ieder moment van uw leven waardevol is en de moeite waard is om geleefd te worden. Problemen houden u niet langer in de greep en er ontstaat ruimte voor wérkelijk geluk.  
 
Met mindfulness functioneert u beter op uw werk én in privé-situaties. Mindfulness is een vaardigheid die u te allen tijde kunt toepassen – ongeacht wat er in uw leven gebeurt. Iedereen kan het leren. Heeft u eenmaal ervaren hoe het werkt, dan staat niets u meer in de weg om mindful door het leven te gaan!

Cursus Mindfulness
soort cursus thuisstudie met optionele praktijkdag
omvang

8 lessen plus geluidsfragmenten

studieduur 5 maanden (binnen 3 jaar afronden)
studiebelasting

vijf uur per week. U mag altijd meer of minder uren aan uw studie besteden. U ontvangt alle studiematerialen tegelijk thuis en mag zelf bepalen hoelang u over de cursus doet

lesgeld € 220,00 of 5 x € 47,00
inschrijfgeld € 20,00
opbergsysteem

bij deze mindfulness-cursus ontvangt u gratis een stevig ringbandsysteem

niveau mbo+
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
studieverklaring

nadat u het huiswerk heeft ingeleverd en behaald ontvangt u gratis een studieverklaring

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, dan ontvangt u het CIVAS-diploma Mindfulness

CIVAS geeft u alvast een gratis proefles. Zo raakt u vertrouwd met ons heldere en professionele studiemateriaal. Bekijk ook de volledige inhoudsopgave voor een duidelijk beeld van de lesopbouw.

Vul uw e-mailadres in en klik op download. De proefles of inhoudsopgave verschijnt direct op uw scherm.

Bepaal zelf uw studietempo
Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Deskundige begeleiding
Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

Digitaal studentenportaal
CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U mag opzeggen
U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk is niet verplicht
Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Ontvang een diploma
Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

Examen doen is niet verplicht
U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Praktijkdag MBCT / Mindfulness

CIVAS organiseert voor veel studies praktijkdagen of praktijkweekenden. Hier toetst u uw theoretische kennis en ontmoet u uw docent en medestudenten. Er wordt veel geoefend en er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Voor iedereen die zijn vaardigheden naar een hoger plan wil tillen, is het bijwonen van een praktijkdag een aanrader.

Deelname is niet verplicht
Ook voor de cursus Mindfulness organiseren wij regelmatig praktijkdagen. U bent niet verplicht mee te doen. Tijdens uw studie of na afronding ervan, beslist u of u wel of niet meedoet. Bekijk in onderstaand schema welke praktijkdag(en) u bij de cursus optioneel kunt bijwonen

BEKIJK DE RELEVANTE PRAKTIJKDATA

Mindfulness

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

  • Geschreven door vakspecialist
  • Met veel praktijkoefeningen
  • Iedereen kan het leren!
  • Word wérkelijk gelukkig

Gratis proefles

Vul uw e-mailadres in en klik op download. De proefles of inhoudsopgave verschijnt direct op uw scherm.

Mindfulness based cognitive therapy

Mindfulness based cognitive therapy

Leer mindfulness professioneel en effectief toepassen op cliënten.

Mindfulness voor kinderen

Mindfulness voor kinderen

Voor mensen die professioneel met kinderen werken én voor ouders.

Creatieve therapie

Creatieve therapie

Met Creatieve therapie leert u de innerlijke wereld van uzelf en anderen te onthullen.

Intuïtieve ontwikkeling

Intuïtieve ontwikkeling

Ontdek de kracht van uw intuïtie en merk dat uw leven verandert.

Geweldloze communicatie

Geweldloze communicatie

De belangstelling voor geweldloze communicatie is groter dan ooit.

Narratieve therapie

Narratieve therapie

Narratieve therapie is een nieuwe, effectieve vorm van gesprekstherapie.

Stresscounseling

Stresscounseling

Word stresscounselor en help cliënten met stressgerelateerde klachten.

NLP

NLP

Een unieke therapievorm waarmee u in korte tijd blijvende veranderingen bereikt!

Prev Next