Cursus Mindfulness

Gratis studiegids

Cursus Mindfulness

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 220,00 of 5 x € 47,00
Niveau
mbo+

Mindfulness

De cursus Mindfulness is bij uitstek geschikt om de levenskwaliteit van uw cliënten te verbeteren. Met deze mindfulness-cursus leert u mensen te begeleiden om op een unieke manier aandachtig aanwezig te zijn. Uw cliënt wordt zich bewust van het nu en leert het leven te accepteren zoals het is. Niet voor niets is mindfulness populairder dan ooit. Steeds meer bedrijven laten hun medewerkers een mindfulness-cursus volgen, want de gunstige uitwerking op het welbevinden en ziekteverzuim zijn inmiddels ruimschoots bewezen. Het lesmateriaal is inclusief unieke ingesproken mindfulness-oefeningen.

Voordelen

  • Geschreven door vakspecialist
  • Met veel praktijkoefeningen
  • Iedereen kan het leren!
  • Populair coachingsinstrument

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leert u?

De kern van Mindfulness is dat de meeste mensen zich constant laten meeslepen door hun problemen en zorgen. Daarmee verdwijnt de aandacht voor het huidige moment, het nu. Het leven wordt niet echt geleefd, omdat iemand in gedachten steeds ergens anders is. Met de cursus Mindfulness brengt u daar als coach verandering in.
 
Deze mindfulness-cursus leert u om mensen een houding te laten aannemen die vrij is van veroordelingen. Uw cliënt ontdekt hoe hij in het hier en nu blijft, waardoor hij het leven veel intenser beleeft. Met mindfulness-technieken wordt hij zich bewust van het ware leven, waarin problemen en zorgen niet langer een hoofdrol spelen.
 
De cursus Mindfulness is helder geschreven vanuit het oogpunt van de cliënt om een betere kennisoverdracht te creëren. Het lesmateriaal bevat veel praktijkvoorbeelden. Uniek bij deze opleiding is dat u bij het lesmateriaal een reeks gesproken mindfulness-oefeningen ontvangt, waarmee uw cliënt direct praktisch aan de slag kan gaan. Desgewenst kunt u als extra de praktijkdag Mindfulness bijwonen, die CIVAS op regelmatige basis organiseert.

Wat kunt u ermee?

Heeft u de cursus Mindfulness met succes afgerond, dan kunt u de geleerde technieken goed op een ander overbrengen, maar natuurlijk ook in uw eigen leven toepassen. Met mindfulness functioneren zowel uw cliënten als uzelf beter op het werk én in privé-situaties. 

Mindfulness is een onmisbaar instrument dat u in uw dagelijkse werkzaamheden als coach professioneel kunt inzetten. Uw cliënten en u zullen merken dat ieder moment van het leven waardevol is en de moeite waard om geleefd te worden. Problemen houden uw cliënten niet langer in de greep en er ontstaat ruimte voor wérkelijk geluk.  
 
Mindfulness is een vaardigheid die te allen tijde toegepast kan worden, ongeacht wat er in het leven gebeurt. Iedereen kan het leren. Hebben u en uw cliënten eenmaal ervaren hoe het werkt, dan staat niets u meer in de weg om mindful door het leven te gaan.

Details

methode thuisstudie met optionele praktijkdag
omvang

8 lessen plus geluidsfragmenten

studieduur 5 maanden
lesgeld € 220,00 of 5 x € 47,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau mbo+
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
studieverklaring

nadat u het huiswerk heeft ingeleverd en behaald ontvangt u gratis een studieverklaring

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, dan ontvangt u het CIVAS-diploma Mindfulness

Gratis proefles

Binnen 1 minuut in uw mailbox! Vraag nu de gratis proefles en de volledige inhoudsopgave van deze studie aan. Zo krijgt u alvast een duidelijk beeld van de kwaliteit van het studiemateriaal en de heldere lesopbouw.

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Zo studeert u

Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Praktijkdagen

CIVAS organiseert voor veel studies optionele praktijkdagen of praktijkweekenden. Hier toetst u uw theoretische kennis en ontmoet u uw docent en medestudenten. Er wordt veel geoefend en er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Voor iedereen die zijn vaardigheden naar een hoger plan wil tillen, is het bijwonen van een praktijkdag een aanrader.

Deelname is niet verplicht
Ook voor de cursus Mindfulness organiseren wij regelmatig praktijkdagen. U bent niet verplicht mee te doen. Tijdens uw studie of na afronding ervan, beslist u of u wel of niet meedoet. Bekijk in onderstaand schema welke praktijkdag(en) u bij de cursus optioneel kunt bijwonen

Praktijkdag MBCT / Mindfulness
Datum Prijs Locatie
zaterdag 14 november 2020 € 120,00 Haarlem
zaterdag 24 april 2021 € 120,00 Haarlem

Ga direct van start

  • Ontvang uw studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

Gerelateerde studies

Vrouw doet mindfulness oefening bij de cursus Mindfulness based cognitive therapy

Mindfulness based cognitive therapy

Meer informatie
De cursus Mindfulness voor kinderen begint met stilzitten en mediteren onder begeleiding.

Mindfulness voor kinderen

Meer informatie
Creatief therapeut helpt cliënt met de cursus Creatieve therapie

Creatieve therapie

Meer informatie
Vrouw leert luisteren naar haar innerlijke stem tijdens de cursus Intuïtieve ontwikkeling

Intuïtieve ontwikkeling

Meer informatie
Een oefening wordt uitgevoerd als onderdeel van de cursus Geweldloze communicatie

Geweldloze communicatie

Meer informatie
Vrouwen passen gesprekstherapie toe bij een wandeling in de buitenlucht voor de cursus Narratieve therapie

Narratieve therapie

Meer informatie
Coach begeleidt cliënt bij omgang met stress door middel van cursus Stresscounseling

Stresscounseling

Meer informatie
Verbale en non-verbale communicatie bij de cursus Neurolinguïstisch Programmeren (NLP)

NLP

Meer informatie

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.