Cursus Kruidengeneeskunde

Cursus Kruidengeneeskunde

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 240,00 of 5 x € 51,00
Niveau
mbo-niveau
Accreditaties
BATC, KTNO, NVST, CAT

Kruidengeneeskunde

Leer met de cursus Kruidengeneeskunde alles over kruiden en ontdek de genezende kracht van de natuur. De indianen in de regenwouden van het Amazonegebied weten het als geen ander: de natuur is één grote bron van medicijnen. Schijnbaar moeiteloos halen zij de juiste planten en kruiden uit het bos om tal van kwalen te behandelen. Wist u dat nog steeds vijfenzeventig procent van alle erkende geneesmiddelen is afgeleid van de kruidenleer?

Voordelen

  • Zeer uitgebreid lesmateriaal
  • Meer dan 150 kruiden besproken!
  • Talloze tips voor praktisch gebruik
  • Met unieke behandelrecepten

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

De cursus Kruidengeneeskunde bespreekt allereerst de grondbeginselen en genezingsmodellen van de kruidenleer. U leert de classificatie van kruiden kennen en komt te weten welke werkzame bestanddelen zij bevatten. De chemische samenstelling en genezende eigenschappen worden uitgebreid besproken. In deze kruidencursus komen meer dan 150 kruiden aan bod en u leest alles over de wijze waarop u ze bij ziekte kunt inzetten. 
 
Natuurlijk leert u de doseringen kennen en de manier waarop u geneeskrachtige kruiden toedient. Bovendien wordt in de cursus Kruidengeneeskunde zorgvuldig uitgelegd hoe u kruiden kweekt en hoe u zelf kruidentincturen, -tonicums, -zalven en -kompressen samenstelt. Ook wordt ingegaan op bloesemremedies, homeopathie, het gebruik van kruiden in de keuken en cosmetische toepassingen van kruiden. 

Wat kun je ermee?

Uw kennis van de kruidenleer en de heilzame toepassingsmogelijkheden is na succesvolle afronding van deze opleiding meer dan uitstekend. Start als kruidengeneeskundige een praktijk of gebruik uw kennis in uw eigen omgeving.

Kruidenleer is goed te combineren met homeopathie en andere natuurgeneeskundige therapieën. Het lesmateriaal van de cursus Kruidengeneeskunde is bovendien zeer nuttig voor schoonheidsspecialistes en apotheek- of drogisterijmedewerkers.

Details

methode thuisstudie
omvang

8 lessen

studieduur 5 maanden
lesgeld € 240,00 of 5 x € 51,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau mbo-niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

u ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Kruidengeneeskunde

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), Complementair Aanvullende Therapeuten (ACT) en de NVST

Gratis proefles

Binnen 1 minuut in uw mailbox! Vraag nu de gratis proefles en de volledige inhoudsopgave van deze studie aan. Zo krijgt u alvast een duidelijk beeld van de kwaliteit van het studiemateriaal en de heldere lesopbouw.

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

Gerelateerde studies

Sfeerbeeld van kruiden en groenten gebruikt binnen de cursus Ayurveda

Ayurveda

Meer informatie
Flesje Bach Bloesem in natuur behorend bij de cursus Bach bloesemtherapie

Bach bloesemtherapie

Meer informatie
Natuurlijke producten op tafel voor de cursus Dermatherapie op natuurlijke basis

Dermatherapie op natuurlijke basis

Meer informatie
Overzicht flesjes etherische oliën in de natuur gebruikt bij de cursus Aromatherapie

Aromatherapie

Meer informatie
Vrouw verhuist spullen en begint voor zichzelf na het volgen van de cursus Start uw eigen praktijk

Start uw eigen praktijk

Meer informatie
Vers fruit maakt onderdeel uit van gezonde orthomoleculaire voeding voor kinderen.

Orthomoleculaire voeding voor kinderen

Meer informatie
Vergelijken van twee potjes vitaminen en mineralen bij de cursus Orthomoleculaire suppletie

Orthomoleculaire suppletie

Meer informatie
Biologische groenten op tafel bij cursus Orthomoleculaire voeding

Orthomoleculaire voeding

Meer informatie

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.